keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Dagens

Tässä päivän asua maanantailta. Käytössä heti uusi kauluspaita; jonka mieheni muuten nimesi barokkipaidaksi...näin paljon meillä on totuttu röyhelöihin ;) Hyvin toimii.































Paita/Piia Hänninen, Farkut/Levi's curve id, Vyö/Stockmann, Kaulakoru/Accessorize, Rannekoru/Ideakoru, Korvakorut/Lindroos.

Tuossa kuvasarjassa näyttää kuin mä lyhentyisin kuva kuvalta :D Ekasta kuvasta oli pakko leikata pää pois kun ilme oli niin outo, kolmannen kuvakulma nyt vain oli tuollainen.

Mutta miten hyvä fiilis tulee kun aurinko paistaa :)!!!! Aivan sairaan hyvä, ainakin mulla. Harmi vaan että tämä(kin) päivä kuluu töiden parissa, joten saas nähdä ehtiikö siitä nauttia ulkona lainkaan. Mutta hyvä mieli siitä tulee silti, vaikka itse joutuisikin tyytymään ikkunan läpi ihailuun :)

tiistai 28. helmikuuta 2012

Favorites from Holly & Whyte

Myös Lindex on tänä keväänä kunnostautunut minuakin kiinnostavalla, Holly & Whyte- nimisellä mallistollaan. Mallisto tulee myyntiin 21.3.




























Kuvat: www.lindex.com

Lindex ei nuoruusvuosien jälkeen jotenkin ole sykähdyttänyt, mutta tästä mallistosta tykkään- lujaa! Oikeastaan kollaasin kaikki vaatteett kiinnostaisivat, mutta ainakin noita pitkiä mekkoja ja raitatunikaa pitää päästä kokeilemaan. Tuo pääskyhuivi on jotenkin mielettömän hieno: harmi vaan että olen tosi huono käyttämään tuollaisia pieniä huiveja. Perusbleiserillekin olisi tarvetta...äääh. Pitänee kohta antaa pankkikortti miehelle turvaan.... 

En ole pitkään aikaan ollut näin fiiliksissä kaiken maailman uusista jutuista:)! Bloggaus on näköjään täyttänyt tehtävänsä: yksi tärkeimmistä syistä blogin aloittamiseen oli löytää kanava intoilla kaikista "tyttöjen jutuista" ja sitä kautta myös elvyttää arjen pyörteissä viime vuosina hiukan laimentunut ja laiskistunut vanha rakkauteni ja intohimoni muotiin. Hyvin toimii :D

maanantai 27. helmikuuta 2012

Löytöjä Indiedays Fashion Marketista

Tunnustinkin jo aiemmin, että shoppailulakkoni näyttää entistä surkeammalta: Indiedaysin Fashion Marketin suomalaisten suunnittelijoiden alennukset olivat perjantaina kertakaikkiaan liian houkuttelevia ohitettavaksi... tein pari loistolöytöä.

Tähän maailman hassuimpaan naamaan törmäsin ekan kerran jo jokin aika sitten jossain lehdessä- se oli rakkautta ensisilmäyksellä <3






























Vaikka koiraihminen olenkin, harvoin tykkään eläinaiheisista vaatteista/asusteista/printeistä ainakaan päälläni. Mutta katsokaa nyt tuota: siis eihän sitä voi katsoa hymyilemättä :D Niin ruma, että on suloinen. 






































Kun näin tämän kassin Fashion Marketissa tiesin, ettei vaihtoehtoja ole ja minun on pakko saada se. Heitän nurkkaan tylsän Longchampin apukassini ja kannan tästä lähin työpaperini tässä, myös kanssaihmisiä ilahduttavassa kassissa :) Itse ainakin tulen hyvälle tuulelle aina nähdessäni tämän!

Kassia tekee suomalainen Pogostick failure ja se on valmistettu kierrätysmateriaalista. Kassinväri/koirarotukomboja oli muutamia muitakin, samoin vuorikankaan voi valita mielensä mukaan monista eri vaihtoehdoista.

Toinen löytöni oli aika monta astetta konservatiivisempi ja itselleni siis huomattavasti tyypillisempi.


Kyseessä on Piia Hännisen tyylikäs kauluspaita. Suomessa valmistettu, (aina mahdollisuuksien mukaan) suomalaisesta kankaasta tehty ja perjantaina -70% alennuksella. What's not to love?

Paita on muuten melko tavallinen, mutta ihastuin noihin palmikoituihin yksityiskohtiin ja pieniin puhvihihoihin. Lisäksi se istuu täydellisesti. Hassua kyllä tunnen nähtävästi vetoa aika naisellisiin kauluspaitoihin, vaikka tyylini on muuten hyvin simppeli ja jopa pelkistetty monella tapaa. 

sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Saturday Night Fever

Tuokiokuvia eilisestä illanvietosta.































Eilen vietimme iltaa mahtavalla porukalla. Kokoonnumme aina silloin tällöin yhteen tällä samalla kokoonpanolla, vuoron perään jokaisen kotona ja samalla ohjelmalla: hyvää ruokaa, hyvää juomaa, hyviä lautapelejä ja tietysti ennen kaikkea hyvää seuraa :)

Tällä kertaa saimme lautasillemme herkullisia blinejä (kiitos vielä kerran kokille!): blinikausi taitaa varsinaisesti olla jo takanapäin, mutta siitä me viis veisasimme. Täytteenä oli smetanan, sipulin, suolakurkkujen ja mädin lisäksi poroa, lohta ja katkarapuja. Mmmm. Jälkkäriksi ihanaa jäädykettä isoilla suklaasattumilla. Mmmm. Niiiiiin hyvää.

Ruokailun jälkeen pöydän valtasi 7 wonders- peli, tämän hetkinen suosikkimme :) 

Kuvassa myös ystäväni supermakea gTIEn dekolttiketju. gTIEn korut ja asusteet tuovat välittömästi rokkia, särmää ja rouheutta asuun kuin asuun. Itse en vielä omista yhtään, mutta himotuslistalla ne ovat, ihan ehdottomasti...

Nyt taivaalla näyttäisi möllöttävän joku ihmeellinen valoilmiö, muistan hämärästi nähneeni sellaisen joskus ennenkin. Pitänee ottaa hurtat mukaan ja lähteä tutkimaan mistä siinä oikein on kysymys :)

Ihanaa sunnuntaita kaikille!

lauantai 25. helmikuuta 2012

Veckans































Viime viikolla haastoin itseni käyttämään vain viittä vaatekappaletta. Viiden päivän haasteestani tulikin itseasiassa 6 erilaista yhdistelmää, koska yhtenä päivänä minulla oli iltamenoa, jota varten muutin toimistolookiani hiukan. Haastetta oli hauska toteuttaa ja kiireistä työviikkoa helpotti todella paljon, että koko viikon asut oli valmiiksi suunniteltu (muutamana aamuna tosin valitsin vielä muutamien eri asustevaihtoehtojen välillä).

Käyttämäni viisi vaatekappaletta olivat: Neulemekko/Zara, Neuletakki/Tiger of Sweden, Paitapusero/Boomerang, Farkkulegginsit/Riikasta, Pitkä toppi/Filippa K.































Maanantaina yhdistin neulemekon ja paitapuseron. Asusteina: Vyö/Pieces, Sukkahousut/Wolford, Rannekorut/Nomination ja Ideakoru, Korvakorut/barcelonalainen Joid'art, Saappaat/Vagabond.































Tiistain asuun kuuluivat nelemekon lisäksi farkkulegginsit ja neuletakki. Tiistaina onnistuin myös ensimmäistä kertaa tekemään ihkaoikeat suoristusrautakiharat! Aiemmin olen onnistunut eri tavoin taivuttelemaan hiuksia, mutta yhtäkkiä tajusin miten rautaa pitää kääntää, jota syntyy ihan kiharoita :) Ikävä kyllä kiharoista ei paljon ollut jäljellä kun olin päässyt räntäsateesta toimistolle...

Asusteina: Huivi/Pieces, Vyö/Tiger of Sweden, Rannekorut/ Nomination ja Zurichistä hankittu charm-bracelet, Korvakorut/Pori Jazz-festivaaleilta jokunen kesä sitten ostettu.































Keskiviikkona vuorossa paitapusero, toppi ja farkkulegginsit. Asusteina: Huivi/Marja Kurki, Korvakorut/Pilgrim, Rannekoru/Desigual.






























Keskiviikkona lähdin suoraan töistä katsomaan erästä esitystä. Tapahtuma oli erittäin epämuodollinen ja olisin aivan hyvin voinut lähteä myös täysin samoissa asusteissa kuin vietin päivänikin, mutta mieleni teki hiukan muokata asuani.

Huivin sijasta kaulassani Kooky Gemsin kaulakoru. Lisäsin myös silmämeikin illaksi; kokeilin uutta Wet'n Wildin Comfort zone-palettiani ensimmäisen kerran jo maanantaina, mutta en saanut silmistä ainuttakaan julkaisukelpoista kuvaa. Tämäkin kuva oli aika kovan työn takana, eivätkä sävyt erotu oikein: tänään vuorossa oli nimittäin paletin vihreä puoli, ei ruskea kuten voisi luulla. Mutta vaikka kuvat eivät oikein onnistuneetkaan, tykkään paletista kovasti. Sävyt ovat kauniit, riittävän pigmenttiset ja kestävät hyvin rasvoittuvilla (vaikkakin toki hyvin pohjustetuilla) luomillani. Erinomainen hinta-laatusuhde siis, ei näitä turhaan hehkuteta :)































Torstaiksi halusin valita jotain erityisen pirteää kevään väriprojektini kunniaksi. Korvissa ja ranteessa eilisen korut. Muut asuteet: Huivi/ Marimekko for H&M, Vyö/GT, Sukkahousut/Pieces, Saappaat/Hunter.

Loskasään yllättäessä pääsinkin siis ulkoiluttamaan ihania Huntereitani pikemmin kuin luulinkaan :) Nuo ovat kyllä niin hyvät jalassa: Hunterit on muotoiltu siten, että ne istuvat jalkaan lähes yhtä hyvin kuin mikä tahansa nahkasaapas. Silkkaa rakkautta.

































Perjantaina vuorossa olivat farkkulegginsit, toppi ja neulatakki. Asusteina: Kaulakoru/We Style (tästä vinkkasinkin jo viikolla, että sorruin tekemään tilauksen..), Rannekorut/ Nomination, Ideakoru ja merkitön jostain kultasepänliikkeestä, Korvakorut/suomalainen Studio Balabin (korvakoruissa on toisessa teksti NO ja toisessa CLUE, ehdottomat etenkin kaikkein vaikeimpina työpäivinä/tärkeimmissä tapaamisissa...), Saappaat/Hunter, Laukku/Mulberry. Ja hiukan väriä tuomassa pinkit kynnet ;)

Töiden jälkeen suuntasimme ystäväni kanssa Indiedaysin Fashion Market- tapahtumaan (josta tein muutaman hyvän löydönkin...kuvia tuonnempana) ja sieltä Ateneumiin kahville. Oikeastaan halusimme syödä prinsessaleivoksia Ruotsin uuden kuninkaallisen kunniaksi, mutta niitä ei ikävä kyllä Ateneumistä löytynyt. Muita herkkuja onneksi kyllä ;)

Onko suosikkeja yhdistelmistä? Itse en oikein osaa valita: perjantainen on tavallaan ehkä kaikkein eniten "omaa tyyliäni", mutta toisaalta pyrin nimenomaan poispäin noin mustista ja simppeleistä lookeista ja yritän opetella yhdistelemään monipuolisemmin. Siksi olenkin itse aika tyytyväinen koko viikon onnistumiseen: oletteko te samaa mieltä?

Nyt on aika taas suunnata valmistautumaan iltaan: olemme menossa kyläilemään ystäväpariskunnan luokse. Luvassa on hyvää ruokaa, juomaa ja lautapelejä :)

Kivaa viikonloppua kaikille!

perjantai 24. helmikuuta 2012

Favorites from Marni at H&M

Kirjoitinkin jo aiemmin H&M:n uusimmasta yhteistyömallistosta Marnin kanssa (tulee myyntiin 8.3.). Olen tosiaan melko vaihtelevasti tykännyt noista aiemmista mallistoista, mutta tämä vaikuttaa kyllä aika kivalta. Ja materiaalit laadukkailta: useita silkkisiä toppeja ja mekkoja. 































Kuvat: www.hm.com ja www.vogue.co.uk

Kokosin kollaasiin muutamia suosikkejani mallistosta. Erityisesti himoitsen oikean yläkulman ihanan raikkaan väristä toppia ja oikean alakulman kääntömekkoa (tämä voisi toimia ensi kesänä häissä...). Myös tuo vasemman alakulman laukku olisi ihana rantakassi. Ja tuo valkoinen kukkakoru kaunis statement-koru. I think I might be in trouble...

torstai 23. helmikuuta 2012

Future Favorite?

Meikkiaiheisen postaussarjani päättää tällä kertaa kuva uusimmasta hankinnastani.







































Monet blogit ovat viime aikoina olleet täynnä juttuja Wet'n Wildin meikeistä. Minulle merkki ei ennestään ole tuttu. Tai siis, en ole aiemmin itse kokeillut sen tuotteita. Omissa luomivärikokoelmissani oli kuitenkin hyvien perusruskeiden ja -harmaiden mentävä aukko, joten ajattelin kauniin Cavan innoittamana hankkia tämän Comfort Zone- paletin kokeiltavaksi. Hintaahan paletilla oli alle 10 euroa, joten kyseessä on kyllä todellinen löytö. Olen jopa ehtinyt testata tätä tällä viikolla- raporttia ja jokunen kuvakin ehkä tulossa. 

Ja ainiin: onkohan joku odottanut lupaamaani mielipidettä tammikuussa hankkimastani Lumenen silmämeikkikynästä..? Olen nimittäin kyllä kokeillut kynää muutamankin kerran, mutta mitään erityistä kerrottavaa minulla ei silti ole. Minusta jotenkin tuntuu, että kynä on kyllä ihan ok, mutta että tuon tyyppinen tuote ei vain tee ihmeitä minulle. Pitäisi ehkä vielä testata mitä tapahtuu, jos todella pitkän ja väsyttävän päivän kesken lisäisi kynää. Normiaamuna en kuitenkaan huomaa mitään eroa tavalliseen (ts. ilman kynää- tilanteeseen).

P.S. Saatoin vahingossa hiukan rikkoa ostoslakkoani ja tilata jotain... paketin sisältö löytynee jo perjantain asukuvasta, joten malttakaa siihen saakka;)



























P.P.S.  Jos liikutte viikonloppuna Helsingissä, muistakaa Indiedays fashion weekend Kluuvin yläkerrassa: paljon suomalaisten suunnittelijoiden tuotteita ja muotibloggaajien kirppis. Yritän itsekin ehtiä pyörähtää siellä töiden jälkeen perjantaina:)

keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Everyday Basics

Eilisen teemaa jatkaen tänään esittelyvuorossa muut arkisin usein käyttämäni meikkituotteet.

























Eilisten lisäksi jokapäiväiseen meikkiini kuuluu aina myös poskipuna ja varjostysväri/aurinkopuuteri. Nämä eivät päätyneet eiliseen postaukseen, koska en ole vielä löytänyt sitä ehdotonta suosikkiani näiden suhteen. Kuvassa ovat tällä hetkellä käyttämäni tuotteet: M.A.C poskipuna, sävy: peachykeen. Minusta MACin tuotteissa on hyvä hinta-laatusuhde. Tätä ennen käytin loppuun pari Chanelin kovasti kehuttua poskipunaa. Tykkäsin niistä, mutta halusin tällä kertaa testata vaihteeksi hiukan edullisempaa vaihtoehtoa ja olen ollut tyytyväinen MACiin: luultavasti ostan myös seuraavaksi MACin poskipunan. Varjostukseen käytän tällä hetkellä Guerlainin Terracotta Light- aurinkopuuteria. Se alkaa kuitenkin olla aika lopussa ja seuraavaksi edessä on uuden etsintä. Ajatuksissani on kokeilla MACia: Guerlainissa ei ole mitään vikaa, mutta etsin edelleen itselleni parasta mahdollista tuotetta, joten jatkan vielä testailua.

Arkimeikissäni en läheskään aina käytä luomiväriä: itseasiassa useimpina päivinä pärjään eilen esitellyillä tuotteilla (plus poskipuna ja varjostus). Yleisin syy luomivärittömyyteen on puhdas kiire: olen todella aamu-uninen ja silmien meikkaamattomuudessa säästetty 5 minuuttia on usein ratkaisevan tärkeä... jos tiedossa on poikkeuksellisen pitkä ja kiireinen päivä, saatan myös jättää silmämeikin pois siitä yksikertaisesta syystä, että mitä vähemmän meikkiä sitä siistimpänä se säilyy ilman korjailua (jonka suhteen olen todella laiska, kuten jo eilen tunnustin). 

Jos kuitenkin haluan piristää arkipäivääni (ja olemustani...) pienellä lisämeikillä, turvaudun seuraaviin tuotteisiin:






































Mary Kayn luomivärit, Make Up Storen Ranch- luomiväri, sekä Lumenen Bauty Base Crystal Radiance Primer ja Beauty Base Eyeshadow Primer.





























Luomivärin alle pohjustusvoide on aivan ehdoton ja olen ollut tyytyväinen tuohon Lumenen Primeriin. Tästä minulla ei tosin ole vertailupohjaa muihin vastaaviin tuotteisiin, mutta ero ainakin pelkkään puuteriin on todella suuri. Luomivärin laadulla on tietysti edelleen suuri merkitys, mutta ilman kunnon pohjustusta mikään luomiväri ei kestä minulla kerääntymättä luomivakoon päivän aikana. 

Crystal Radiance primeria sekoitan meikkivoiteeseen kun tuntuu, että iho kaipaa lisävalaistusta. Ja se todella toimii! Kun nyt kirjoitan tätä aloin miettiä, että miksi ihmeessä en tee niin joka päivä..? Juuri nyt en keksi yhtään hyvää syytä. 

Mary Kayn luomiväripaletin olen koonnut itse haluamistani sävyistä (poskipunasivellin tuli kaupan päälle ja kulkee rasiassa mukana, vaikka sille ei olekaan käyttöä juuri nyt). Värit eivät ole kovin pigmenttisiä, mutta sopivat mielestäni juuri siksi täydellisesti aamukiireessä meikkaamiseen: niiden avulla saa helposti ja nopeasti lisäsäihkettä ja -syvyyttä katseeseen, mutta koska värit eivät ole tummia, ei ole suuri katastrofi jos varjostus ei ole ihan kymppisuoritus. Yleensä käytän vielä lisäksi mustaa kajalia, joka nähtävästi unohtui kuvasta.

Make Up Storen Ranch- luomiväriä käytän korostusvärinä kasvojen korkeilla kohdilla.

Siinä se. Meikkien suhteen arvostan ennen kaikkea laatua (vaikka pyrinkin löytämään parhaan mahdollisen hinta-laatusuhteen), koska silloin tuote paitsi kestää, sitä on myös helppo ja nopea käyttää. Hyvien meikkituotteiden ansiosta aamu sujuu nopeammin ja kivuttomammin, eikä meikistä tarvitse huolehtia koko loppupäivän aikana :)

tiistai 21. helmikuuta 2012

My Make-Up Cornerstones

Tällä kertaa esittelyvuorossa on meikkipussini ehdottomat luottototteet.































Nämä tuotteet kuuluvat jokapäiväiseen meikkiini:

1. Diorin Forever- meikkivoide, sävy 010. Minulla on hankala iho: pintakuiva sekaiho, joka ei kestä rasvaisen ihon tuotteita (esim. monet mattameikkivoiteet eivät levity kunnolla saaden ihoni näyttämään kuivalta ja läikikkäältä), mutta on toisinaan hyvinkin epäpuhdas ja kaipaa kunnon peittävyyttä. Lisäksi ihoni on niin vaalea, että joistakin sarjoista ei edes löydy sopivaa väriä. Olen kokeillut meikkivoiteita kaikista hintaluokista ja vaikka halvemmistakin on löytyny kohtalaisia, on tämä ehdottomasti paras kaikista testaamistani meikkivoiteista: hyvä peittävyys kuitenkin mahdollisimman luonnollisella lopputuloksella, yhdistettynä hyvään kestävyyteen. Kasvot kyllä kiiltelevät päivän päätteeksi, mutta voide ei rullaudu pois vaan pysyy paikallaan. Tämä meikkivoide on muiden Diorin tuotteiden tapaan kallis, mutta mielestäni myös ehdottomasti jokaisen pennin arvoinen. Minulla on huonoja tukkapäiviä huomattavasti useammin huonoja naamapäiviä, mutta ei juurikaan enää tämän meikkivoiteen löytämisen jälkeen. Suosittelen varauksetta.

2. Joe Blascon Dermaceal- peitevoide, sävy light. Hyvästä meikkivoiteesta huolimatta lisäpeitto on tarpeen lähes päivittäin ja siihen tämä tuote on aivan ehdoton. Pieni määrä riittää peittämään mitä tahansa ja takaa samalla, että lopputulos säilyy kaikesta huolimatta mahdollisimman luonnollisena. Pysyy paikallaan jumpasta tai vaikka saunasta huolimatta. Peitevoiteiden suhteen ongelma on sama kuin meikkivoitessa: kaikista sarjoista ei tahdo löytyä riittävän vaaleaa sävyä. Tämäkin on vain juuri ja juuri riittävän vaalea näin kalpealle talvi-iholle. Hyvää peittoa kaipaaville suosittelen myös tätä varauksetta.

3. Lumenen mineraali-irtopuuteri. Tässä tuotteessa on mielestäni hyvä hinta-laatusuhde. Puuteri on edullinen, mutta toimii yhtä hyvin kuin kokeilemani kalliimmat tuotteet: sellaista puuteria en vielä ole löytänyt, joka pitäisi ihoni koko päivän täysin kiillottomana. Käytänkin päivän mittaan puuteripaperia kiillon poistamiseen: en lisäile puuteria, vaan painelen kiillon pois puuteripaperin avulla. Tällä tavoin meikkiä ei kerrostu kasvoille liikaa, mutta naama pysyy siistinä pitkänkin päivän ajan.

4. YSL:n Touche éclat- valokynä, sävy 1. Poistaa väsymisen merkit ja raikastaa kasvoja. Hinnakas, mutta huomattavasti parempi kuin halvemmat testaamani versiot. Tosin kokeilematta on vielä Clarinsin ja Cliniquen valokynät: ne ovat hiukan edullisemmat kuin tuo YSL, mutta kuulemani mukaan hyvät. Toistaiseksi liputan kuitenkin Touche éclat:n puolesta.

5. Sensain Volumizing 38- ripsiväri, musta. Rakastuin Kanebon (nyk. Sensai) 38-ripsiväriin heti kun se vuosia sitten tuli markkinoille. Olen testannut muitakin ripsivärejä, mutta minusta tämä on vaan lyömätön: lähtee lämpimällä vedellä, mutta pysyy säässä kuin säässä, uimassa ja saunassakin (ellei hiero silmiään). JOS jostain ihmesyystä ripsiväri kuitenkin "varisee", ei tällä siltikään koskaan saa aikaiseksi pandasilmiä: ripsarin koostumus on sellainen, että se lähtee muutaman millin mittaisina "suiruina". Siistimiseksi riittää näiden "suirujen" poistaminen (onnistuu siis sormin, ilman vettä tai mitään puhdistusaineita). Kanebon alkuperäisellä riprivärillä ei saanut kovin näyttäviä ripsiä ja siksi kokeilin jokunen aika sitten jälleen myös muutamaa muuta tuotetta. Tykkäsin myös Cliniquen vastaavasta, lämpimällä vedellä lähtevästä ripsiväristä ja käytinkin sitä muutaman putkilon. Sen jälkeen testasin tuon Sensain Volumizing 38-version ja olin jälleen myyty. Samat hyvät ominaisuudet kuin alkuperäisessä, mutta nyt huomattavasti tuuheammat ja näyttävämmät ripset (paremmat kuin Cliniquella, joka tosin oli parempi kuin "perus Sensai"). Laitan tätä yleensä vain yhden kerroksen ja se riittää vallan mainiosti arkimeikkiin. Suosittelen.

6. Huulikiillot: olen huulikiiltotyttö. Tykkään huulipunista, mutta olen hirveän huono korjailemaan meikkiä kesken päivän ja huulipuna pysyäkseen siistinä vaatii sitä. Huulikiillon voi laittaa ja unohtaa (vaikka se kuluukin pois, se ei jätä rumaa reunaa tmv. huuliin) tai lisätä nopeasti vauhdissa, vaikka ilman peiliä. Jompi kumpi näistä huulikiilloista on päivittäin käytössä. Diorin Lip Maximizer on uusin huulikiilto-ostokseni ja olen siihen todella tyytyväinen. Olen testannut muutamia muitakin huulten täyteläisyyttä lisääviä kiiltoja, enkä oikein usko niihin. Eipä tämäkään mielestäni ehkä muutoin tee huulistani sen suurempia, mutta kiilto on aivan mielettömän upea ja kestää kauan (joka tietysti antaa huulistani suuremman vaikutelman).  Tunne huulilla ei myöskään ole tahmainen. Nuxen huulikiillosta pidän kovasti sen kosteuttavan ja erittäin miellyttävän (ei tahmaisen) koostumuksen vuoksi, jonka lisäksi tuo väri on todella luonnollinen, mutta tuo juuri sen kaivatun pienen lisävärin niinä päivinä, kun sitä tuntuu tarvitsevan.

Jatkan huomenna samalla teemalla...

maanantai 20. helmikuuta 2012

5 days, 5 ways

Tämä viikko on tosiaan alkuvuoden raskain työviikko. Rakastan 1 vaate/2 tapaa käyttää- tyyppisiä juttuja ja olenkin jo pitkään suunnitellut oman vastaavan tekemistä. Vaatteiden suunnittelu valmiiksi kiireisen viikon varalle on muutekin hyvä idea, joten ajattelin hyödyntää tilaisuutta idean testaamiseen samalla.


5 days, 5 ways

Kokosin Polyvoressa kollaasin omasta kaapistani löytyviä vastaavilla vaatteilla. Näiden viiden vaatekappaleen avulla aion pukeutua ensi viikolla: neulemekko, farkkulegginsit, neuletakki, paitapusero ja pitkä toppi. Valitsin vaatteet neutraaleissa väreissä, joten niitä on helppo yhdistellä. Väriä asuihin pyrin saamaan lisäämällä asusteita tarpeen mukaan.

Laitan koosteen asukuvista viikonloppuna tänne. Suunnitelma on jo valmiina:) Osaatko arvata mitä aion tehdä..?

sunnuntai 19. helmikuuta 2012

American Pancakes

Tämä päivä alkoi ihanasti: nimittäin mieheni paistamien lettujen voimin. 





























Tai siis, meillä ei oikeastaan koskaan paisteta tavallisia lettuja, vaan mieheni bravuuria: American pancakes.





























Mmmm.


Maple Joe on muuten ainoa oikea vaahterasiirappi! Kaupoissa on muitakin vaihtoehtoja, esimerkiksi Aunt Jemima's (tmv), joka on huomattavasti halvempi kuin Maple Joe. Maku ei kuitenkaan ole lähelläkään tätä herkkua. Tässä ei siis kannata pihistää, trust me :)

Aamiaiseen se päivän leppoisuus sitten loppuikin. Olen koko päivän istunut tietokoneella tehden töitä ja ajastaen postauksia ensi viikolle: siitä on tulossa todella rankka työviikko, vähintään alkuvuoden rankin. Joudun tekemään tavallista huomattavasti pidempää päivää ja päivien sisältö on todella kuluttava, joten bloggausenergia saattaa iltaisin olla todella vähissä. Mutta senpä takia olen itselleni (ja teille!) kiltti, ja ajastan postaukset nyt valmiiksi :) Olen tosiaan tehnyt myös hiukan töitä ja valmistautunut paitsi henkisesti, myös ihan konkreettisesti ensi viikkoon. Lauantaina on kuitenkin luvassa hauska illanvietto ihanassa porukassa, sen ajatuksen voimalla jaksan pinnistellä viikon :) 

Lisäksi kävin äsken spinningissä: salillani on viikon rankin tunti näin sunnutai-iltaisin. Tunti oli tutusti ja varmasti rankka, mutta varsinaisen lisähaasteen tarjosi tällä kertaa luontoäiti: koko päivän on nimittäin satanut taivaan täydeltä lunta. Pyöräteiden auraaminen ei ole varsinainen prioriteetti, joten normaalisti mukava ja nopea kilometrin kävely salille muuttui tuskaiseksi tarpomiseksi nilkansyvyisessä kinoksessa. Matka tuntui vähintään viideltä kilometriltä ja tuntui, että joutui ottamaan neljä askelta päästäkseen todellisuudessa eteenpäin vain yhden. Ja koko ajan tuli vaakaan lunta lisää. Lunta on tullut niin paljon, että matkalla näin lenkkeilijöiden työntävän tielle kesken ajon jumittunutta autoa. Seuraavaksi pitää lähteä vielä iltalenkille koirien kanssa... olin lykännyt lenkkiä iltaan, koska arvelin toiveikkaasti lumisateen saattavan loppua päivän aikana ja aurojen kenties ehtivän myös pyöräteille. No such luck, joten nyt lunta on tietysti entistä enemmän... *huoh* Ei auta itku markkinoilla, eli aika lähteä taas liikkeelle. 

Onneksi lettuja tuli niin iso pino, että niistä riittää myös iltapalaksi. Lettuja ja...kaakaocapuccinoa! Kyllä, niiden kuva silmissä jaksan tarpoa hangessa vielä yhden lenkin verran :)

Toivottavasti kukaan ei ole ollut lumen takia jumissa missään, vaan olette saaneet olla turvallisesti kotona. Mukavan rentoa sunnuntai-illan loppua!

lauantai 18. helmikuuta 2012

Style Icon: Diane Kruger

En ole vielä esitellyt yhtään tyyli-idoliani, mutta tänään tulee niistä ensimmäinen: Diane Kruger. Minun piti alunperin tehdä tällainen postaus jo paljon aiemmin, mutta koska kaikki muutkin blogit näyttivät samaan aikaan olevan täynnä Kim Kardashiania ja Olivia Palermoa (jotka kyllä kuuluvat myös omiin suosikkeihini) päätin odotella hetken ja valita toisin.

Saksalainen Diane Kruger on näyttelijä/malli. Alla olevat kaksi kuvaa ovat ehkä kaikkien aikojen suosikkini Dianesta. Hiukan sotkuinen letti yhdistettynä hillittyyn meikkiin: pure perfection.



Diane näyttää harvoin viimeisen päälle siloitellulta. Täydellisyys ei usein olekaan kovin kiinnostavaa: ehkä juuri siksi pidän Dianen tyylistä niin kovasti. Meikki, hiukset ja asu ovat aina myös tasapainossa: kaikkea on juuri tarpeeksi, mutta ei kuitenkaan mitään liikaa. Ja tuo iho.... *huokaus* Voiko olla täydellisempää?


Dianella on selkeä oma tyyli, eikä hän juokse trendien perässä. Minusta Diane onnistuu aina olemaan tyylikäs, mutta ehkä ennen kaikkea hänen asuissaan on aina myös jotain kiinnostavaa: se kuuluisa "classic with a twist" :) Näiden kahden asian, tyylikkyyden ja erilaisuuden, onnistunut yhdistäminen on erittäin vaikeaa ja juuri sitä taitoa erityisesti toivoisin myös itselleni. Pelkkä tyylikäs on usein yhtä kuin tylsä ja pelkkä erikoinen taas...no...ei ole tyylikäs. Punaiselta matolta...





























































minne tahansa, Diane näyttää aina upealta.






























































Kuvat: instyle.com, elleuk.com, stylebistro.com

Kaiken edellä manitun lisäksi Diane lienee yksi harvoja julkkiksia (ehkä Dita von Teesen lisäksi..), joiden iho on yhtä vaalea kuin omani ;)  

perjantai 17. helmikuuta 2012

TGIF

Puuuuuh... töiden jälkeen pumppiin, pumpista kauppaan, kaupan jälkeen koirien kanssa lenkille ja nyt vihdoin sohvalla...

Täydellisen perjantain resepti tänään:






























Koko perhe relaa...




















Vanhempi koira chillaa pöydänjalkaa vasten...

























Nuorempi matoilee. Check out those paws! Kyllä ei palelisi ihmistenkään varpaita, jos talvisin pukkaisi varpaan välistä luonnon omaa UGG-karvaa samalla tavalla ;)

Thank God It's Friday.

torstai 16. helmikuuta 2012

Work/Play

Innostuin tuosta eilenkin nähdystä Global Essentialsin paidasta niin, että suunnittelin kaksi eri tapaa käyttää sitä. 

Work
Work










Play
Play

Ja niin siis en tietenkään yritä tämän avulla perustella itselleni shoppailukiellon purkamista ja paidan ostamista... 




keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Spring Inspiration from Stocmann

Olen asettanut itseni toistaiseksi shoppailukieltoon, mutta haaveilemasta ei estä mikään :) Kävin ihastelemassa Stockmann.comin kevätuutuuksia ja voih, kaikkea kivaa siellä olisikin ollut...































Kuvat: www.stockmann.com


1. Global Essentialsin läpikuultavan harmaa paita. Näen tämä mielessäni yhdistettynä yhtä hyvin sekä kuluneisiin, lahkeistä käärittyihin farkkuihin ja mataliin sandaaleihin että vaikka siisteihin työshortseihin ja korkeisiin korkoihin. 2. Ralph Laurenin silkkihuivi. Need I say more? Tammikuisessa huivipostauksessani kerroin kesän tulevasta huivitrendistä innottuneena omista lempihuiveistani. Kesän huivitrendin keskiössä ovat kuitenkin nimenomaan silkkihuivit, joita omasta postauksestani ei juuri löytynyt: huivinkäyttöni on alkanut rennoista huiveista, mutta pikkuhiljaa myös silkkihuivien maailma on alkanut houkuttelemaan. Retken voisi aivan hyvin aloittaa vaikka tästä ihanuudesta. 3. Gantin mekko. Tätä kävin jo hiukan hypistelemässä liikkeessäkin... materiaali on aivan ihana pehmeä. Mekko vie ajatukseni automaattisesti aurinkoon ja ruskettuneeseen ihoon. Yhdistäisin sen kapeaan, esimerkiksi konjakin väriseen punottuun vyöhön ja aurinkolaseihin. Melkein jo tunnen auringon lämmön ihollani ja hiekan varpaissani... 4. Tämä Hugo Boss Black- malliston kauluspaita on vain jotenkin niin raikas: vino röyhelö, piilonapitus ja puhvihihat tuovat siihen "sitä jotain". 5. Jackpotin harmaa neuletakki on täydellinen perusvaate. Rakastan tämäntyylisiä neuleita ja niitä löytyykin kaapistani kolmin kappalein eri väreissä ja pituuksissa. Tuntuu sopivan aina ja kaiken kanssa. 6. Tämä Sandin pilkullinen mekko ei oikeastaan ole omaa tyyliäni, mutta se oli niin suloinen, että halusin kuitenkin ottaa sen mukaan tähän kollaasiin. Täydellinen toimistoon tai kesäjuhliin.

tiistai 14. helmikuuta 2012

Ystävänpäiväkahvit

Vaikka tänään(kin) vihmoi taivaan täydeltä lunta, on minulla mieli edelleen tähän vuodenaikaan epätyypillisen keväinen. Jopa niin, että vaihdoin ystävänpäivän kunniaksi vaaleat ja raikkaan väriset kevättekstiilit. Aika pienellä tulee iso muutos ilmeeseen :)





























Vasemmalta oikealle: tyynyliina Marimekon kankaasta, Marimekon pöytäliina, patalaput Kipikude, patakinnas Casa Stockmann, keittiöpyyhe Kui Design, tyynyliina Marimekon kankaasta





























Yllä kuva ystävänpäivän kahvikattauksesta: leivoin bebe-leivoksia ja quiche lorraine- piiraan. Noiden bebe-leivosten tekeminen hiukan jännitti, koska en ollut koskaan aiemmin tullut edes ajattelleeksi, että niitäkin voisi tehdä itse ;) Ulkonäkö ei ole ihan yhtä taidokas kuin kaupasta ostettu, mutta maku oli onneksi oikea ja siis herkullinen- ystäväni mukaan jopa parempi kuin kaupan/leipomoiden bebeissä :) Ja quiche hävisi sen sileän tien paremiin suihin. Lupasin aiemmin kuvia prosessista, mutta ikävä kyllä leipomusten kanssa tuli sen verran kiire, että välillä en ehtinyt kuvailemaan; huomasin mm. piiraan täytettä sekoittaessani, että mustapippuri on loppu! Argh, ei auttanut muu kuin kipaista lähikauppaan...























Toivottavasti teillä on ollut mukava ystävänpäivä :)

Happy Valentine's Day!

Hyvää ystävänpäivää teille, rakkaat lukijani :)



































Ystävänpäiväteemaan sopii myös kertaus eilisestä reissustamme kylpylään. Mikään suuri vesihuvipuisto Flamingo ei muutamasta vesiliukumäestä huolimatta ole, mutta tämän olin kuullutkin jo etukäteen. Rentoutuminen etenkin spa&wellness osaston (K-20! vaikka lasten riemu vesipuistossa onkin ihanaa, on myös ihanaa, että on oma osasto aikuisille...) lämmössä sen sijaan oli taivaallista: pakkasen aiheuttama syväjäädytys ja työstressit saivat kyytiä. Pulikoimisen jälkeiseen sudennälkään maistui vielä hyvä pihvi Flamingon Parillassa ja kotiin palasimme väsyneinä, mutta rentoutuneen onnellisina :)


























Ystävänpäivän kunniaksi saan tänään vieraakseni kaksi rakasta ystävääni. Olen suunnitellut teemaan sopivaa tarjottavaa, joten nyt taitaakin olla syytä aloittaa leipominen...Kuvia projektista luvassa myöhemmin :) 

























Kuvat: weheartit.com

Tänään on hyvä päivä muistaa vaikka niitä ystäviä, joista ei ole kuullut pitkään aikaan. Kertokaa ystävillenne, että he ovat tärkeitä. Pitäkää toisistanne kiinni :)

maanantai 13. helmikuuta 2012

Paperihääpäivä

...tai pumpulihääpäivä, kummaksi sitä nyt nimitetäänkään. Tänään tulee joka tapauksessa kuluneeksi jo kaksi vuotta siitä onnentäyteisestä ja kauniista päivästä, kun menimme mieheni kanssa naimisiin. Hääpäivää juhlistaaksemme suuntaamme kylpylään rentoutumaan. 




















































Kuvat: www.flamingospa.fi

Ajattelimme tällä kertaa testata Flamingon Vantaalla, koska emme ole siellä aiemmin olleet. Flamingo ei ilmeisesti ole aivan valtavan suuri, mutta lämpö, ihanat saunat ja rentouttava vesi kuullostavat kuitenkin erittäin houkuttelevilta...

Ihanaa päivää kaikille muillekin <3 

sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Askartelua

Nuorempana olin kova askartelemaan ja tekemään käsilläni: piirsin, maalasin, leikkaaliimaaskartelin kaikenmaailman kollaaseja- jopa ompelin vaatteita ja sekä kudoin (/neuloin: tässä lienee murre-eroja..) että virkkasin. Kaikki tämä jäi pitkäksi aikaa, kunnes muutama vuosi sitten aloin jälleen kaivata käsillä tekemistä. Tämä lienee toisaalta jonkinlainen muoti-ilmiö (kotoiluksi sitä taidetaan myös kutsua), mutta uskoisin omassa tapauksessani erityisesti elämäntilanteen vaikuttavan: tällä hetkellä elämässä on tilaa kaikelle kivalle puuhastelulle.

Aloitin muutama vuosi sitten varovasti uudelleen joulukorttien (tosin viimetippaisuuteni vuoksi askarreltavaksi ovat päätyneet peruskorttien sijaan pakettikortit;)) ja joulukoristeiden askartelun. Viime kesänä innostuin monien muiden tapaan korujen tekemisestä- tosin tekemisen pariin pääsin vasta viime viikolla.














Alemman, ja ensimmäisen tekemäni, korun suunnittelin syntymäpäivälahjaksi ystävälleni (siksi en voinut kuviakaan laittaa aiemmin, ettei yllätys mene pilalle;)). Sommittelu on yllättävän, mutta ihanan haastavaa: muiden tekemiä kauniita koruja nähtyäni ajattelin, että ei kai tuo nyt niin hankalaa voi olla. Tositoimiin ryhtyessäni jouduin kuitenkin todella pähkäilemään ja testailemaan, ennen kuin olin tyytyväinen lopputulokseen. Eikä lopputulos muistuttanut alkuperäistä visiotani juuri lainkaan ;) Lahjan saaja tykkäsi onneksi korustaan, mutta itse jään vielä hieman jännittämään, että kestäähän solmut ja muut kunnolla käyttöä... Nimittäin kaikkein vaikeinta, ja ainakin minun tapauksessani myös hermoja raastavaa, oli solmujen näpertäminen ohuesta siimasta. Tässäkin hommassa varmaan sorminäppäryys paranee tekemisen myötä, mutta jokunen kirosana kyllä pääsi ennenkuin helmet pysyivät siinä missä pitääkin ;)  Ylempänä kuvassa on hahmotelma omaksi korukseni, vielä pitäisi päättää minkälaisen lukon siihen haluan.





























Mitäs sanotte? Ja onko muita korukärpäsen puraisemia..?

lauantai 11. helmikuuta 2012

New Hair!

Projekti kesätukka alkoi tosiaan eilen illalla, kun pääsin jälleen maailman parhaan ja ihanimman kampaajan Riinan käsittelyyn RH-Hairiin. Riina on ollut luottokampaajani siitä lähtien kun kahdeksan vuotta sitten muutin pääkaupunkiseudulle. Olen välillä asunut muutaman vuoden muualla Suomessa ja ulkomailla, mutta taukojenkin jälkeen Riina muistaa kaiken sen mitä hiuksilleni on vuosien varrella tehty ja sen lisäksi vielä kaiken, mitä olen hänelle asiakkaana jutellut elämästäni. Minusta aivan käsittämätön suoritus etenkin, kun käyn kampaajalla melko harvoin.

Ja mikä tärkeintä: Riinan käsittelyn jälkeen olen aina tyytyväinen. Riina tietää mikä minulle sopii ja sen mistä tykkään, mutta häneltä löytyy aina myös uusia ja erilaisia ideoita. Lisäksi me tunnumme puhuvan samaa kieltä: minusta on toisinaan vaikea kommunikoida kampaajalle mitä toivon, koska näin maallikkona en osaa ammattislangia. Jos istun tuoliin oman väri-, malli- tai kampausidean kanssa tulen ymmärretyksi, vaikka minulla ei olisikaan kuvaa ajatuksestani (tämä ei muutaman harhakokemukseni mukaan todellakaan ole itsestäänselvyys). 

Tällä kertaa lähtötilanne oli tosiaan haastava: tummanpunaiseksi värjätty hius vaalealla juurikasvulla,  tavoitteena vaalentaa hius takaisin luonnollisempaan ja pehmeämpään väriin.































Vasemmalla lähtötilanne. Oikeassa kuvassa tilanne jälkeen: tosin väri näyttää liian oranssilta. Siksi en postannut kuvia vielä eilen kun halusin uuden kuvan tänään luonnonvalossa. Riina siis nimenomaan onnistui vaalennuksessa niin, että lopputulos EI ole oranssi. 








































Yllä oleva kuva on otettu luonnonvalossa ilman salamaa ja väri on huomattavasti totuudenmukaisempi kuin kampaamossa otetussa kuvassa (jossa tukka muuten näyttää paremmalta kuin tässä yön yli nukutussa ja juuri ponnarilta avatussa versiossa;)). Lisäksi juuren punainen vaalenee lisää pesun myötä.

Tarkoitus on vaalentaa väri mahdollisimman hellävaraisesti, pikkuhiljaa raidoittamalla. Vaihtoehtona tietysti olisi ollut värinpoisto ja uusi väri päähän, mutta siihen ei missään nimessä haluttu lähteä. Tyveen laitettiin vielä hiukan tummaa väriä (koska raidat eivät riitä vaalentamaan koko väriä yhtä vaaleaksi kuin oma värini on) ja loppu pää raidoitettiin vaalealla. Tällä tavalla vanhaa tummanpunaista väriä on tietysti vielä paljon näkyvillä, mutta yleisilme on jopa hiukan vaaleampi kuin uskalsin tältä ensimmäiseltä kerralta toivoakaan. En ole vielä ihan päättänyt mikä lopullinen väri tulee olemaan (ei siis mikään platinablondi, luultavimmin joku lämmin punertavanvaalea), mutta aika lähelle sitä on varmaan mahdollista päästä jo seuraavalla kerralla. Lisäksi päätin vaihteeksi taas antaa tukan kasvaa hiukan pituutta, joten uutta malliakin pitää miettiä seuraavaa kertaa varten. Olen todella tyytyväinen, että päästiin näin hyvään vaiheeseen jo nyt :) 

Paitsi että olen tyytyväinen siihen, mitä hiuksilleni RH-Hairissa tapahtuu, on kokemus muutenkin erittäin miellyttävä. Niin pienillä asioilla saa asiakkaan viihtymään: selattavina on aina uusimmat naistenlehdet, juotavaksi saa kahvia tai teetä oman maun mukaan ja suklaakarkkien kera (tai jos sattuu osumaan paikalle vappuna: skumppaa!) ja silmälaseille saa sankasuojat, joten minäkin näen lukea lehteä värin vaikuttaessa. Ja kaiken kruunaa tosiaan iloinen ja mukava henkilökunta. Itse en ainakaan keksi mitä muuta kampaajakäynniltä voisi toivoa, joten suosittelen lämpimästi :)

RH-Hair & Beautysta saa hiusjuttujen lisäksi rakennekynsiä, ripsenpidennyksiä, meikkauksia (Riina on myös meikannut minut ja suosittelen sitäkin!) sekä ihanan Sannan kosmetologipalveluja. Sanna hoiti haastavan ihoni vuoden mittaisen projektin aikana hääkuntoon kaksi vuotta sitten, enkä olisi voinut olla tyytyväisempi. Josta tulikin mieleeni, että visiitti myös Sannan luokse olisi taas totisesti tarpeen...