maanantai 25. kesäkuuta 2012

Kotiseuturetki

En ehtinyt käsitellä juhannuskuvia vielä, joten pääset tutustumaan viikon takaisiin tunnelmiin. Itse olen pienellä päiväretkellä tänään, siitä lisää myöhemmin:)

Kuinka usein sinun tulee vierailtua oman lähiseutusi nähtävyyksissä? Veikkaisin että todella harvoin, näin ainakin minulla. Viime tiistaina tein äitini kanssa kotiseuturetken Jean Sibeliuksen kotimuseoon Ainolaan ja taidemaalari Pekka Halosen kotiin Halosenniemeen. 



Päivä oli harmaana ja sateisena juuri sopiva nähtävyyksien kiertelyyn.






Meidän päivän asut ;)


Harmi että sisällä kuvaaminen oli molemmissa kohteissa kielletty. Ainola oli melkein kokonaan siinä kunnossa mihin se Jeanin vaimon Aino Sibeliuksen jäljiltä jäi (Aino jatkoi asumista Ainolassa vielä Jeanin kuoleman jälkeen): upeita juttuja. Ja tiesitkö että Ainolaan tuli juokseva vesikin vasta 1950- luvulla, koska Jean Sibelius ei halunnut vesiputkien tuomaa meteliä taloon häiritsemään? 

Tavallaan hieno ajatus saada tulla haudatuksi oman kotinsa multiin.


Ainolan yhteydessä oli tosi suloinen kahvila Aulis, jonne oli pakko päästä sieltä leijailleen herkullisen pullantuoksun houkuttelemana :)

Seuraava kohde oli Halosenniemi, jossa siis taidemaalari Pekka Halonen perheineen asui.



Upea hirsilinna, nykyisin luonnonsuojellulla alueella.

Alueella olisi monta muutakin taiteilijaresidenssiä, joissa voisi vierailla vaikkapa pyöräretken tehden. Ainakin sekä Ainola että Halosenniemi ovat melko pieniä, joten montakin kohdetta ehtii helposti kiertää yhden päivän aikana. Halosenniemestä olisi myös voinut vuokrata soutuveneen ja lähteä Tuusulanjärvelle soutelemaan. 

Upeita maisemia, ei ihme että alueella on syntynyt niin paljon taidetta! Suosittelen joskus käymään, jos vielä et ole niin tehnyt :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin:)!