tiistai 19. elokuuta 2014

Tänään minua ilahdutti...

Tänään oli taas oikein Maanantai ja olin suurimman osan päivästä hiukan pahoilla mielin. Kuitenkin tänään on tapahtunut aika paljon myös kivoja arjen asioita, joten päätin tehdä niistä listan, jotta päivästä jäisi kokonaisuutena parempi fiilis. Ja ajattelin jakaa listan myös täällä, jos vaikka joku muukin hiukan huonon päivän kanssa painiva saisi intoa pienten ilonaiheiden huomioimiseen.

Siispä, tänään minua ilahdutti:

kollaasi

1. Ensimmäisen maininnan ansaitsee vihdoin käyttökuntoon saadut uusi pesukone ja kuivausrumpu, joita pääsin ensimmäistä kertaa testaamaan tänään. Whii, olipas jännää päästä käyttämään omaa kuivausrumpua, aiemmin sellainen on ollut vain vaihto-oppilasvuosieni asunnoissa :D Muutoin kodinhoitohuoneesta puuttuvat vielä uudet kalusteet: perjantaina vieraillusta keittiökalusteliikkeestä ei löytynyt Ikean voittajaa, joten sisustuskuvia luvassa syyskuun puolella, kun saadaan Ikea- reissu tehtyä.

2. Pitkästä aikaa tositoimiin päässeet jumppatossut: vaikka muuten olen voinut raskausajan todella hyvin, enkä usko kärsineeni helteestä sen enempää kuin muutkaan, en ole superkuumilla keleillä edes kuvitellut lähteväni jumpalle tai salille. Kokeilin kerran ja se oli suuri virhe: salillani ainut selkeä puute on riittävä ilmanvaihto/viilennys ja kovalla helteellä tehty treeni teki sen verran huonon olon, että olen viime viikot suosiolla nauttinut vain kävelylenkeistä koirien kanssa. Tänään jännitti aika tavalla miltä pumppi maistuu tauon jälkeen ja ennen kaikkea isomman mahan kanssa. Pudotin varmuuden vuoksi painoja aika reilusti alkukesän "normaalista", mutta suureksi ilokseni maha ei muutoin menoa haitannut ja ainut tuska tuli tauon aikana tapahtuneesta normaalista lihasten heikkenemisestä;) Pystyin vielä tekemään kaikki liikkeet ilman kummempia sovelluksia, joten nyt on yritys pystyä treenailemaan kohtuullisen aktiivisesti vielä salikortissani  jäljellä olevan kuukauden ajan. Sen jälkeen en taida korttia enää uusia vaan siirryn loppuraskauden ajaksi tekemään kotitreeniä: ainakin käsiä ja niska-hartiaseutua pitää muistaa huoltaa ahkerammin kuin kesätauon aikana, muutoin vauvan kanniskelu tulee olemaan yliherkille hartioilleni aivan kaamea katastrofi. Mihinköhän ne painot pitäisi laittaa, että niitä muistaisi myös heilutella edes muutaman kerran viikossa...

3. Kesäkurpitsa-jauhelihapaistos: tein tällä ohjeella ja toisin kuin epämääräisestä kuvasta voisi päätellä, tuli supernamia! Hiukan sovellettiin: parmesanin jämä olikin kaapista otettaessa vähän epäilyttävän näköinen, joten molempiin kerroksiin tuli sittenkin vain Oltermannia raastettuna. Kermana käytettiin 3juuston ruokakermaa, joka toi hyvin makua (seuraavalla kerralla tosin arvelisin, että hiukan pienempikin määrä riittää kuin tuo ohjeen 4 dl). Suolaa en lisännyt kuin jauhelihaan eikä enempää kaivattu: me syödään kyllä aika vähäsuolaista ruokaa muutenkin. Mutta siis niiiiiiin hyvää, helppoa, nopeaa ja edullistakin valmistaa. NAMS :)

4. Karvaiset: ilahduttavat tietysti aina ja joka päivä. Ihan vain koska ovat niin söpöjä, mutta tämä antoi kaupan päällisiksi myös pikaisen pedikyyrin :P

5. Chococcino, jollaisella herkuttelin jälkkäriksi. Alkaa tosiaan olla syksy: ensimmäinen lämmin iltajuomani pitkään aikaan.

6. Tulilatva: ruokakaupasta joskus keväällä ostettu kasvi kukkii nyt muistaakseni jo neljättä kierrostaan. Enkä ole tehnyt sille mitään muuta kuin muistanut joskus antaa vettä ja harvoin nyppiä pois kuolleet kukat ja lehdet. Kukka ei montaa euroa maksanut ja on ilahduttanut keittiön ikkunalla koko kesän, money well spent :)

Tämä olikin viimeinen lomamaanantaini: ensi viikolla alkaa opinnot, joita minun pitäisi ehtiä tehdä muutama kuukausi ennen mammalomalle siirtymistä. Odotan opintojen alkamista muuten suurella innolla, mutta aikaisiin aamuherätyksiin tulee kyllä olemaan tottumista: olen jo aika monta vuotta työskennellyt siten, että olen pystynyt järjestämään omat aikatauluni itse. Ja koska en todellakaan ole aamuihmisiä, jos voin itse päättää, en sovi mitään ennen aamukymmentä. Vielä en tiedä luentoaikataulujani, mutta ainakin orientaatioviikko alkaa ryhdikkäästi klo 8:00 maanantaina. Oh my. Ehkä se siitä...

Mitä sinä teet, jos sinulla on kurja päivä? Mikä sinua ilahdutti tänään? Olisi mukava kuulla :)

6 kommenttia:

  1. Eilen olin aivan fantastinen päivä, ja tänään taas päinvastoin.Eilisen siivousvimman vuoksi meillä on siistiä, joten se hiukan nostattaa tätäkin päivää paremmaksi. Onko ikävämpää kun tulla sotkuun, varsinkin huonon päivän jälkeen... Minkä rotuinen tuo lattialla makoileva karvaturri on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla taas onneksi valoisampaa tänään, mutta kokemuksesta tiedän että siivottu koti tosiaan ilahduttaa kurjemmankin päivän keskellä :)

      Karvaturri on siperianhusky, meillä on heitä kaksi ja kuvassa kavereista nuorempi :)

      Poista
  2. Oon monelta taholta kuullut että kuivausrumpu ois ihmevekotin koirankarvojen suhteen. Meillä nuo kaks on varsinaisia karvankylvämisen mestareita, joten kyseinen vempain houkuttaa. Ootko pistäny merkille, poistaako karvat (tai edes osan) vaatteista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi KYLLÄ <3 vasta muutama koneellinen takana, mutta let me tell you (ja tämä kuulostaa nyt eläimiä omistamattomista ihan superkaamealta...): karvattomien alusvaatteiden nostaminen kaappiin oli aika siistiä :D Tosin myös uusi pesukone on aika tavalla tehokkaampi kuin vanha ja siinä on höyry- ja allergiapesuohjelmat, mutta niitä en ole vielä ehtinyt edes testaamaan. Eli sanoisin että hyötyä on! Karvat tietysti palaa vaatteisiin sillä sekunnilla kun ne otetaan taas käyttöön, mutta tuleepa välillä edes melko puhdasta...

      Poista
  3. Tosi kiva postaus! Mulla on myös ollut tällä viikolla aika väsynyt fiilis, mutta kun keskittyy kivoihin juttuihin, niin kyllä niitä vaan on paljon! Mietitäänpäs...

    - treenikortti uudelle salille
    - raikas syysilma, joka houkuttelee juoksemaan
    - pari uutta vaatelöytöä
    - levoton huumori perheen kesken (miten tuolla lapsella voi olla tuollainen huumorintaju?)
    - iltapala työkavereiden kesken
    - ja se kuivausrumpu! :) Ihana keksintö.

    Kivaa viikon jatkoa ja tsemppiä opintoihin! Mulla on aina näin syksyisin melkeinpä ikävä luennoille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että tästä oli iloa myös muille :) Olen näin vanhemmiten yrittänyt opetella tällaista listaamista pikkuharmitusten hävittämiseen ja minusta tämä on aika toimiva menetelmä. Ihan huippujuttuja myös sinun viikossasi :)

      Ja kiitos: nyt täällä ollaan ikävä kyllä jonkinmoisen flunssan kourissa, yritän taltuttaa sitä levolla ja kuumalla juomalla. Lauantaina olisi häät siellä teidän suunnalla ja maanantaina alkaa ne opinnot, joten ihan hirveästi en ehtisi sairastaa just nyt :(

      Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!