perjantai 1. elokuuta 2014

Nursery - but for a boy or a girl..?

Kuten mainitsin, suunnitelmani (vai pitääkö teeskennellä, että mieskin olisi ollut aktiivisena osapuolena tässä...) lastenhuoneen suhteen alkavat olla selvillä. Pohjana suunnitelmalle toimii huoneen olemassa olevat pinnat, joihin emme ajatelleet tässä vaiheessa koskea: tykkään pehmeästä tyylistä vauvan huoneessa (oman tahdon kehittyessä lapsi voi sitten aikanaan valita sinne reippaampaa meininkiä) ja minusta kaunis turkoosi kukkatapetti toimii hyvin sekä poika- että tyttövauva huoneessa. Kuva muuttui näköjään taas latauksessa suttuiseksi, mutta idean tästä saanee.

raamit

Raamit ja inspiraation lähteen sisustukselle tarjoavat siis turkoosi/kultasävyinen kukkatapetti, valkoinen lautalattia ja kirsikan (?) väriset ovet.

TheNursery
Kuvat/pictures pinnasänkylipasto,  pinnasängyn reunasuojusvalot, lakanattyyny ja kori 


Osa hankinnoista on jo tehty: Brion pinnasänky ostetaan käytettynä tuttavaperheeltä. By Nordin bambi -tyynyn, turkoosin/mintun sarjan Iris lightsin valoja (Vihdoinkin! Varmaan pari vuotta tällaisen valosarjan hankintaa tulikin pyöriteltyä ;)) sekä ensileluille säilytyskoriksi ajatellun Pentikin korikassin hankin maanantaina, kun alennuksessa sattuivat olemaan. Tai no, korikassi ei ollut alessa, mutta Pentikin lahjakortti ja viimeinen kappale kassia kannustivat nopeaan toimintaan. Olen muuten pitkään haaveillut myös tällaisesta kassista, mutta sopivaa käyttötarkoitusta ei ennen tätä ole oikein löytynyt. Lipasto ja pinnasängyn reunasuojus on vielä hankkimatta, mutta kuvassa tämän hetken suunnitelmien vahvimmat ehdokkaat.

Alkuvaiheessa pinnis tullaan tosin sijoittamaan meidän vanhempien makuuhuoneeseen ja vauvan huoneessa on vierassänky kunnes hän siirtyy omaan huoneeseensa nukkumaan, mutta muuten huone sisustetaan valmiiksi vauvalle. Hoitotasoa tai -pöytää meille ei hankita, sillä vaipanvaihtopiste tulee nyt uudistettavaan kodinhoitohuoneeseen. Siitä kuvia sitten joskus kun remppa saadaan valmiiksi.

Itse elän sellaisessa kuvitelmassa, että olisin tehnyt samat sisustusvalinnat kumpaa vain sukupuolta edustavalle vauvalle -suurin osa suunnitelmista oli oikeastaan olemassa jo ennen sukupuoliveikkauksen saamista. Huoneen olemassa oleva värimaailma ohjasi sisustusinspiraatiotani voimakkaasti ja tosiaan minusta nämä värit sopivat kummalle vain vauvalle. Olisi kuitenkin hauska kuulla, onko huone sittenkään niin neutraali kuin kuvittelen. Eli osaatteko te arvata, sisustanko poika- vai tyttövauvan huonetta :)?

p.s. Mitäs tykkäätte uudesta ulkonäöstä? Omasta mielestäni tästä tuli superraikas ja aika paljon modernimman näköinen. Vielä pohdin teenkö pari pientä lisämuokkausta, mutta ne eivät enää kuitenkaan vaikuta radikaalisti ulkonäköön.

4 kommenttia:

 1. Blogin ulkonäkö on kyllä raikas!! Ja mitä tulee vauvan huoneeseen, niin ehkä poika? Luulen, että tyttövauvalla olisi jotain vaaleanpunaista myös värimaailmassa.

  Me ei aikanamme tiedetty kummalle (tyttö vai poika) huone sisustettiin.. joten neutraalisti mentiin. myöhemmin lapsen sukupuoli on kyllä näkynyt vahvasti sisustuksessa... Legoja, legoja ja legoja. niin poikien juttuja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tykkäät uudesta ulkonäöstä :) Ja kiitos veikkauksesta: palailen oikean vastauksen suhteen asiaan myöhemmin...

   Ja luulen minäkin että lapsen oman maun kehittyessä ja lelujen vallatessa alaa huone ei enää näytä niin seesteiseltä kun vauvavaiheessa ;)

   Poista
  2. Kyllä mä veikkaisin kans näiden kuvien perusteella poikaa. Toisaalta turkoosi sopisi kyllä ihanasti myös pienelle tytölle! Tosi kauniilta kyllä näyttää. Tuo kori on etenkin aivan ihana!

   On muuten hyvä ratkaisu sijoittaa hoitopiste vesipisteen läheisyyteen. Itse en missään nimessä laittaisi sitä makuuhuoneeseen. Meillä oli ihan vain pesukoneen päällä ja hyvin toimi sekin, ahtaissa tiloissa kun oltiin. Vauva tykkäsi kovasti olla hoitopöydällään linkouksen aikana ja useamman kerran nukahti siihen. ;)

   Poista
  3. Lisätään poika-arvaus listaan :) En ollenkaan tiennyt, että myös Pentikillä on noita tuon tyyppisiä koreja, joten yllätys oli tosi iloinen kun sen löysin. (Juuri Pentikiltä, kun sattui olemaan se lahjakortti :))

   Sitä mekin mietittiin että turha yrittää tunkea makkariin hoitopöytää, kun kuitenkin jouduttaisiin siirtymään aina vettä ja kodinhoitohuonetta kohti. Meille tulee pesukone ja kuivuri vierekkäin ja niiden päälle saadaan just kivan kokoinen taso, joka toimii sekä pyykin käsittelyssä että vaipan vaihdossa. Pitääkin harkita saisiko tuohon tasoon vaikka saranat että tason saisi nostettua ylös ja vauvan hiukan rytyytettäväksi linkouksen aikana ;) Hauska vinkki, en tuollaista tullut ajatelleeksikaan.

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!