keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Don't Let the Sun Go Down on Me

Eiliseen ranta-aiheeseen liittyen: tein jo viikonloppuna pari vielä bikineitäkin tärkeämpää hankintaa. Nimittäin aurinkovoiteet sekä kasvoille että keholle. 



































Taisin jo aiemminkin mainita, että olen todella vaalea iholtani. Palan myös todella todella helposti, muutamassa minuutissa ilman suojausta, jos aurinko helottaa keskipäivällä suoraan. Nykyään pyrin välttämään kuuminta keskipäivän aurinkoa kokonaan. Lisäksi olen jo vuosia käyttänyt suojakerrointa 50 vartalollani (saatan vaihtaa kertoimeen 30 tai 20 aivan loppukesästä). Vielä neljä-viisi vuotta sitten oli jopa hiukan hankalaa löytää 50 suojakertoimella olevia voiteita, mutta nyt valikoimaa on onneksi runsaasti. Jopa ruokakaupoissa löytyy nykyään ainakin suojakertoimella 30 varustettuja rasvoja, mutta itse ostan nämä korkean (50+) suojakertoimen voiteet apteekista.


Ostin vartalolle La Roche-Posayn SK 50+ voiteen: en ole aiemmin testannut ko. merkin voiteita, mutta tämä oli kanta-asiakastarjouksessa Yliopiston Apteekissa, joten ajattelin kokeilla sitä tällä kertaa. Voiteessa on myös Allergia- ja Astmaliiton merkki. 

Kasvoille en ole aiemmin ostanut erikseen voidetta: päivittäin käyttämässäni Diorin Forever- meikkivoiteessa on suojakerroin 25 ja koska kasvot ovat koko ajan esillä, ne ovat paremmin tottuneet aurinkoon. Kasvojani en herkkyydestäni huolimatta ole muistaakseni koskaan polttanutkaan, en edes nenääni, joka periaatteessa palaa helposti. Vasta tänä keväänä tajusin miten typerä ajattelutapani on ollut: palamista tai ei, auringon ihoa vanhentavat säteet  osuvat kasvoilleni joka päivä. Sen vuoksi aionkin tänä kesänä korvata tavallisen kosteusvoiteeni korkean suojakertoimen aurinkovoiteella. Onneksi kasvoillekin on nykyään tarjolla joka ihotyypille sopiva voiden, joten tämä onnistuu helposti. Olen monta kertaa ennenkin käyttänyt Vichyn voiteita ja ne toimivat minulla hyvin. Hyvä, mattapinnan tuova päivävoide on minulle tärkeä, jotta meikki pysyy paikoillaan. Erityisesti kuumalla kesäilmalla. Siksi ostin kokeiluun Vichyn suojakertoimella 50 varustetun uutuuden: "Mattifying face fluid dry touch. Skin cell sun protection. Combination to oily skin."

Näillä siis mennään. Suhtautumiseni aurinkoon on todella kaksijakoinen: toisaalta rakastan auringossa olemista, sen lämmössä lekottelua ja sen alla puuhailua. Toisaalta tiedän, että aurinko on minulle pahasta. Olen palanutkin muutamaan otteeseen: se käy niin helposti. Pahasti onneksi vain kerran tai kaksi, mutta pieneen punoitukseen useita kertoja. Nykyisin yritän tasapainotella: yritän oleskella auringossa vain niin lyhyitä aikoja, että varmasti en pääse palamaan ja suojautua sekä voiteilla että vaatetuksella. Kokonaan neljän seinän sisään en kuitenkaan halua jäädä. Palaminen käy muuten ainakin itselläni helpoiten kaupungissa, ei rannalla! Olen lapsesta asti tottunut käyttämään jotain suojakerrointa mennessäni ottamaan aurinkoa (tai muutoin ulkoilemaan) ja myös tarkkailemaan ihotuntumaani jatkuvasti, joten se tulee aivan luonnostaan. Sen sijaan kaikki viimeaikaiset palamisvahingot ovat tapahtuneet ex tempore-lounaalla, terassilla tai kaupungilla kierrellessä- ikävä kyllä aurinko paistaa siellä aivan yhtä polttavasti kuin rannallakin. Sitä vain ei tule ajatelleeksi samalla tavalla. Sen vuoksi kannan nykyään käsilaukussani aina aurinkovoidetta. Nykyisin onneksi myös ainakin joillain terasseilla on sponsoroidut aurinkovoiteet jos oma unohtuu kotiin.

Teen voitavani ja yritän huolehtia ihostani niin hyvin kuin mahdollista näillä ehdoilla. Huolehdithan sinäkin itsestäsi?

Aurinkoisia ilmoja odotellen :)

P.S. Nyt on uudet lasit! Kyllä niitä sitten odotettiinkin, mutta eilen olivat vihdoin saapuneet uudet silmä- ja aurinkolasini. Huomenna tulee kuva vielä vanhoilla varustettuna, mutta yritän asap saada uudet näytille. Erilaiset ovat, mutta itse tykkään kovin :)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin:)!