perjantai 11. toukokuuta 2012

Hunger Games Trilogy

Sain eilen luettua loppuun Nälkäpeli-elokuvan pohjalla olevan Hunger Games- kirjan, sekä sarjan loput kaksi osaa: Catching Fire ja Mockingjay- sain kaikki lainaksi ystävältäni.




























Olen Nälkäpeli- trilogian suhteen sen verran myöhäisherännäinen, että en edes tiennyt sarjasta ennen kuin tovi sitten kävin katsomassa elokuvan. Sain kirjat ystävältäni lainaan (luen kirjat aina mieluiten alkukielisinä, jos vain pystyn) ja ahmaisin ne perä perään.

Tykkäsin tosiaan elokuvasta yllättävänkin paljon- mutta sen jälkeen ensimmäinen kirja oli pienoinen pettymys. Siinä missä elokuva onnistui minusta olemaan yllättävän "osoittelematon", niin kirjassa asiat selitettiin puhki huolella. Tässä selittämisessä näkyy, että kirja on (ymmärtääkseni) alunperin tarkoitettu teini-ikäisille. Elokuva oli ehkä suunnattu enemmän myös aikuisemmalle yleisölle. Olin lisäksi hieman pettynyt kirjoittajan kerrontaan, joka ei ollut mielestäni erityisen taitavaa kielenkäytöllisesti. En tiedä olisinko samaa mieltä jos olisin lukenut kirjan ensin; yleensä kirjat ovat niistä tehtyjä elokuvia parempia ja näin olen kuullut kirjat lukeneen sanovan myös tästä. Itse tykkäsin kuitenkin Nälkäpeli- elokuvasta hiukan enemmän kuin sarjan ensimmäisestä kirjasta. Kirjoista paras oli mielestäni kolmas ja viimeinen, eli Mockingjay. Nyt onkin mielenkiintoista verrata mitä mieltä olen kahdesta muusta elokuvasta, kun olen lukenut niiden pohjalla olevat kirjat ensin.

Edellä mainituista varauksista huolimatta yleisesti ottaen tykkäsin kuitenkin kirjoista. Tarina on kokonaisuutena mielenkiintoinen (vaikka puhkiselittäminen omalta osaltani pilaakin dystopia-intoani ja sitä pientä älyllistä kipinää, joka virisi elokuvan aikana) ja kerronta jos ei erityisen taidokasta, mutta kuitenkin toimivaa: tarina tempaa mukaansa, eikä lukemista malttaisi millään jättää kesken. Loppukaan ei onneksi ollut ihan niin paha klishee kuin aluksi pelkäsin, vaan ihan kelvollinen. 

All in all: suosittelen kevyeksi viihteeksi- sopii hyvin esimerkiksi näin kesäaikaan:) Kieli on sen verran yksinkertaista, että näitä on tottumattomammankin melko helppo lukea myös englanniksi.  

Hauskaa viikonloppua :)!

4 kommenttia:

  1. Pitääkin ehdottomasti lukea kyseiset kirjat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen: kirjat voi vaikka pakata mukaan ulos viltille tai terassille :)

      Poista
  2. mäkin aloitin juuri tuota ekaa osaa! oon ihan samaa mieltä, leffassa pysyi sellainen tietty mysteerisyys..toisaalta on kiinnostavaa saada vastauksia kaikkiin leffassa mietityttäneisiin juttuihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Ja sitä paitsi tosiaan ainakin minusta tämä kirjasarja vain paranee loppua kohden :)

      Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!