maanantai 22. heinäkuuta 2013

Pitkä Viikonloppu

Oi mikä ihana pitkä viikonloppu takana! Tässä ensi tunnelmia kännykkäkuvien muodossa :)

Jazz-weekend1
Jazz -viikko alkoi omalta osaltani torstaina SuomiAreenassa Ulkopoliittisen instituutin tilaisuutta kuunnnellen. Oli hirvittävän mielenkiintoinen keskustelu, suosittelen SuomiAreena lämpimästi kaikille yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneille -aiheita riittää ihan laidasta laitaan, jokaiselle jotakin. Ja puhujat ovat oman alansa huippuja. Areenasta suuntasin ystäväni kanssa kauppakeskus IsoKarhuun lounaalle Café Steineriin: salaatti oli niiiin hyvää ja niin suuri, että koko loppupäivän melkein kirjaimellisesti pyörimme ympäri Poria... ohjelmassa oli tutustua muutamiin sisustusliikkeisiin kaupungissa: tykkäsin erityisesti Nortamonkadulla sijaitsevasta Katokosta, jossa nappasin yllä olevat kuvat. Myynnissä oli kaikkea pientä kivaa sisustusjuttujen ja asusteiden muodossa: HAYn, Baggun, Super Yellown, TitiMadamin, Saanan ja Ollin sekä muiden ihania juttuja. Pari tarttui mukaankin, mutta niistä myöhemmin... 

Jazz-weekend2
Sisustusliikkeiden jälkeen nautimme jälkiruokashampanjat Gallen-Kallelankadulla sijaitsevassa ihanassa uudessa Café Elbassa, jossa tarjoilut olivat ensiluokkaisia ja palvelu, uskaltaisinpa melkein väittää, Porin parasta. Suloinen paikka, kannattaa käydä tutustumassa! Elbasta suuntasimme jazz -kadulle, jossa oli edellisvuosien tapaan useiden suomalaisten käsityöläisten kojuja: jotain pientä tarttui sieltäkin mukaan... Ylemmässä kuvassa on Villa Saalixin Marja Keitaanniemi yhdellä käsityöläisten kojulla: kaikenlaisia ihanuuksia. Mutta kuinka monta suloista pussukkaa voi ihminen perustellusti hankkia..? Kadulta suuntasimme vielä yksille ravintolalaiva Amoreen. Oli hauska päivä ja pitkästä aikaa opin uuttakin Porista: sitä se teettää kun on kauan poissa :) Päivä oli myös erinomainen julkkisten bongailuun...yleensä kuljen niin laput silmillä, etten edes jazzien aikaan näe ketään. Nyt melkein kirjaimellisesti törmättiin useampaankin tunnettun henkilöön ;)

Jazz-weekend3
Perjantaina sain seurakseni rakkaan ystävän Helsingistä: meillä oli tyttöjen viikonloppu, kun mies puolestaan lähti Helsinkiin kuuntelemaan Iron Maidenia. Pistettiin pystyyn kesäkeittiö ulos: oli ihana ilma ja tarjettiin syödäkin illalla ulkona. Huomaa turvavarusteet grillin vieressä ;) Oli eka kerta kun käytin meidän grilliä itse ja hienot pihvit tuli, hyvä me :D 

Synttärikortin tarina on niin hauska, että piti ottaa siitä kuva: kortti tuli minulle edelleenlähetyskuoressa eräästä vanhasta osoitteestani. Luin kortin ja tajusin, että se ei sittenkään ole minulle tarkoitettu, sillä en tuntenut lähettäjiä. Ja minun synttärinihän olivat jo pari kuukautta sitten. On siis oltava niin, että samassa osoitteessa, jossa itse asuin seitsemisen vuotta sitten, asuu nykyään samanniminen henkilö! Aikamoinen yhteensattuman, vai mitä ?!?

Jazz-weekend4
Lauantaina riitti aktiviteettejä: päivällä mökkeilyä ja veneilyä ystävien kanssa (söin aivan liika eväslettuja!) , illalla Karri Koiraa, Ruudolfia ja  Kendrick Lamaria jazzeilla. Me täti-ikää lähestyvätkin jaksettiin hyvin bailata koko yö ;) Ai että oli ihana päivä!

Jazz-weekend5
Veronsa edellisen päivän aktiviteetit kuitenkin vaati, joten sunnuntai sujui rennosti... kuvassa myös ystäväni luonnonkosmetiikka-arsenaali, jota uteliaana tutkailin. Etenkin tuo Zuii vaikuttaa kovasti kiinnostavalta, vaikka itse en mitenkään erityisesti ole luonnonkosmetiikkaan ajatellutkaan siirtyä. Ennen kuin ystäväni lähti tänään kotimatkalle, kävimme vielä lenkkeilemässä koiruuksien kanssa ja ihailemassa kaunista Kokemäenjokea. Matkalla näimme myös paikallista taidetta ;)

Kiitos kaikki rakkaat ihmiset, minulla on ollut aivan mahtava viikonloppu <3 

Mitenkäs ruudun sillä puolella olevien viikonloput ovat sujuneet: olitteko jossain kuuntelemassa musiikkia vai mitä muuta tässä maassa tapahtui kuin jazzit ja Iron Maiden? Korkeita veneitä ainakin oli tarjolla, mitäs muuta? :)

4 kommenttia:

  1. Voi, me ei sitten törmätty vaikka paljon samoissa paikoissa näemmä pyörittiinkin! Elba on kyllä ihana paikka, tosi huippua että ovat laajentaneetkin. Suomi-Areenan tapahtumissa, jazzkadulla ja keikoilla oltiin mekin. Oli kiva kun jazz-kadulla oli tänä vuonna niin paljon ihania käsityöläisten kojuja. :) Ja ihan sama homma, että julkkiksia tuntui olevan paljon liikkeellä, terv. toinen puusilmä

    Oli kyllä taas niin hieno viikko, vaikka säät eivät ehkä ihan suosineetkaan, enkä ehtinyt ihan joka paikkaan mihin olisin halunnut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo harmittelin samaa että ei nähty! Yritin oikein pitää silmäni auki. Mutta itseasiassa kerettiin pyörimään kadulla aika vähän, ainoastaan tuolloin torstaina. Lauantainakin tuli niin kiire että puolijuoksua mentiin kaupungin halki LP48! - telttaan missä se konsertti oli... Kivaa että teilläkin oli hauska viikonloppu :) pitää muistaa se maikkala muuten jos vkolopuksi tulee taas helle, en ole sielläkään käynyt vuosiin...hyvä vinkki sulta :)

      Poista
  2. Tammerfestit olivat harmillisesti samaan aikaan Tampereella. Meidän viikonloppu meni melkein kokonaan siellä. Sunnuntaina ajoimme Porin kautta kotia kohti ja nopeasti kävin kääntymässä jazzkadulla. Hieman harmittaa, ettei ehtinyt tänä vuonna fiilistelemään kauempaa. Tykkään todella paljon Pori jazzeista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä Suomen kesä on tällaista tapahtumarikasta aikaa tosiaan: silloin aina harmittaa jos haluaisi olla kahdessa paikassa samaan aikaan. Kiva että kerkesit kuitenkin edes vähän näkemään molempiakin :) Mä en sen sijaan ole koskaan tainnut olla Tammerfesteillä, pitäisi kyllä joskus käydä.

      Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!