sunnuntai 3. tammikuuta 2016

2016, let's do this!

Tämän vuoden alun suosikkisitaatteja tai elämänviisauksia tuntuu olevan uuden vuoden vertaaminen uuteen kirjaan, jonka sivuille pitää kirjoittaa hyvä kertomus. Tai jotain muuta yhtä toiveikasta.

2015 oli minulle raskas vuosi, enkä jää sitä kaipaamaan. Vuoteen mahtui suunnatonta iloa ja rakkautta, olihan se ensimmäinen kokonainen vuosi tyttäremme kanssa. Mutta se oli myös suunnattoman väsymyksen, omia projekteja koskevien katkerienkin pettymysten sekä läheisiä koskevien surujen ja pelkojen sekä etenkin loppuvuotta kohden tuskaisen kiireen vuosi.

joulu
Ensi vuoden suhteen odotukseni ovat...no, realistiset. Odotan sitä levollisen positiivisin mielin ja toisaalta jopa suurella innolla, kun ajattelen mitä kaikkea uutta beben elämässä tulee tapahtumaan. Mitä hän tulee oppimaan ja mitä kaikkea kivaa voimme yhdessä perheenä tehdä. Mutta tiedän myös, että vuodesta on tulossa kesysti sanottuna työteliäs. Nuo viime vuoden pettymykset joihin viittasin, tarkoittavat sitä että tänä vuonna pitää yrittää ja puskea kahta kovempaa. Samanlaista paniikkikiirettä en myöskään enää halua kuin loppuvuodesta oli, joten nyt on pakko oppia organisoimaan arki ja kouluhommat paremmin. Minun on pakko saada enemmän aikaa myös omille harrastuksilleni, tai pää hajoaa, vaikka samaan aikaan on yhtä pakko saada opinnot etenemään ripeästi. Ja oikeastihan bebe tulee aina ja kaikkien listojen ykkösenä.

tontut
Tuon loppuvuoden kiireen vastapainona meninkin heti joululoman alettua jonkinlaiseen energiansäästömoodiin, enkä kyennyt tekemään oikein mitään. Olen nukkunut, lukenut kirjoja ja istunut sohvalla. Syönyt aivan käsittämättömät määrät suklaata ja vain ollut. Liikkunut liian vähän ja laiskotellut kaikilla mahdollisilla tavoilla. Antanut aivojen levätä ja ollut epäsosiaalinen. 

Huomenna alkaa kuitenkin arki ja pikkuhiljaa tuntuu että ehkä minäkin alan taas olla valmis. Ehkä jopa hiukan innostunut ajatuksesta.

tuikut
Mitään uudenvuodenlupauksia en harrasta, enkä ole sellaisia tehnyt nytkään. Toiveita ja tavoitteita minulla on ja niiden eteen olen valmistautunut tekemään työtä. Tänään vielä ollaan vaan, mutta huomenna kääritään taas hihat ja ruvetaan hommiin.

2016, let's do this!

4 kommenttia:

 1. Mulla oli aikalailla samanlainen vuosi. Todella stressaava ja raskas. Terveyden saralta tuli kaksi todella synkkää uutista, joista toinen asia on hoidossa ja toinen tuleekin vaikeuttamaan juuri kuluvaa vuotta. Mutta toisaalta sain asennetta korjattua, ja välivuosien pitäminen loppuu. Teen loppuun opintoni :) Tsemppiä tähän vuoteen ja muista ottaa aikaa myös itselle <3 T: uusi lukijasi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurja juttu että sunkin vuosi oli hankala ja terveysongelmat on ongelmista pahimpia:( Vastoinkäymiset on tosi kuluttavia ja monesti ainakin itseni on vaikea ymmärtää miten niiden on tarkoitus kasvattaa, kun päällimmäinen tunne on lamaannus. Mutta parhaimmillaan vaikeuksista voi silti tulla jotain hyvääkin: hieno juttu että sait kimmokkeen tehdä opintosi loppuun!

   Kiitos tsempeistä: vuosi on alkanut tosi energisesti ja positiivisissa merkeissä. Jos kaikki jatkuu tällä tavoin, niin vuodesta on tulossa hieno. Toivotaan sellaista meille molemmille :)

   Ja tervetuloa mukaan, tosi kiva kun jätit kommentin :)

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!