torstai 8. elokuuta 2013

Asuntomessut osa 2: Märkätilat

Pari kivaa yksityiskohtaa kylppareistä, saunoista ja muista märkätiloista. Myös saunoissa ja kylppäreissä mustat sekä harmaat sävyt miellyttävät.

IMG_0345
Tämä vaalea, harmaasävyinen sauna on kaunis. Kiukaassa ja laatoissa toistuvat raidat luovat kokonaisuuden tuntua, vaikka ilme pysyy silti rauhallisen tyylikkäänä.

IMG_0325

Samoin nämä tummanharmaat/mustat laatat (vai joko tämä on mosaiikkia..?) ovat kauniit: livenä väri oli hiukan tummempi. Tumman värin ja luonnonvärisen puun yhdistelmä on minusta raikkaan näköinen juuri nyt. Ja sama idea toimi keittiöissäkin, kuten edellisessä postauksessa näkyi.

IMG_0329

Erilaisia koristeraitoja näkyi (taas) aika paljon: tässä samoja sävyjä kuin edellisessäkin kuvassa. Minusta raita on kiva tapa piristää muuten hyvin rauhallista/yksinkertaista tilaa.

IMG_0350

Harmahtavan ruskea sävypaletti näyttää myös mukavalta, vaikka en aivan tällaista omaan vessaani valitsisikaan.

IMG_0300

Idea toimi upeasti myös tässä saunassa. Tällaista voisin helposti miettiä omaankin saunaani... paitsi että puukiukaan ja valkoisen kiven yhdistelmä ei ehkä kauaa kestäisi valkoisena ;)

IMG_0368

Hiukan koristeellisempi, mutta silti rauhallisen tyylikäs kylppäri. Seinän ja penkin koristelaatta jatkui lattialle asti. 

IMG_0354

Myös erilaiset valkoiset laatat kiinnittivät huomioni: valkoinen on aina tyylikäs ja ajaton vaihtoehto, mutta erilaisilla tekstuureilla ja ladonnoilla niistäki saadaan mielenkiintoisia ja vähän erilaisia.

IMG_0360

Tässä kylppärissä on perinteinen neliölaatta, mutta tiilimäisesti ladottuna (sama tyyli myös yllä olevassa kylppärissä). (Pahoittelen surkeaa kuvaa.) Ladonta tuo mielenkiintoa muuten hyvin perinteiseen ja valkoiseen kylppäriin. Ja päivän asukin tuli kuvattua ;)

IMG_0312

Keittiöistä tuttu tiililadonta toimii kylppärissäkin: näissä laatoissa oli jännä kiilto.

IMG_0315

Sama tyyli myös kuraeteisessä/kodinhoitohuoneessa. Tykkään tiililadonnasta vielä enemmän tässä. Tämä voisi sopia meillekin: remontin yhteydessä on siis tarkoitus tehdä meillekin yhdistetty kodinhoitohuone/kuraeteinen ja eteisen tiiliseinän kanssa yleisilme olisi mukavan yhtenäinen.

Värejä ei kylpyhuoneissa tai saunoissa näkynyt: valkoista, harmaata, mustaa ja puuta. Ei värejä. Minun silmääni rauhallinen spa -fiilis miellyttää kovasti. Ja halutessaan väriä on tietysti todella helppo tuoda tekstiilien ja purkkien avulla. Miltä teistä näyttää: tyylikästä vai tylsää?

8 kommenttia:

 1. Tuo tiililadonta on ihana ja tosiaan olisi ihan nappi teille eteisen yhteyteen! Loistoidea.

  Tosi kivoja keittiökuvia myös ed. postauksessa. Tykkään kans vaaleista puun sävyistä keittiössä! Kokovalkoinenkin on ihana toki, mutta ei ehkä mun silmään se kaikkein ihanin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jotain ihan aitoja oivalluksiakin jäi matkalta käteen, mm. tuo idea kuraeteisen tiililadonnasta :) Mä oon tosi pitkään tykännyt kokovalkoisista keittiöistä, mutta nyt huomasin että ehkä kivempaa on sittenkin kun on vähän jotain muutakin mukana. Mä pitkään ajattelin, että puun väri keittiössä on jotenkin tosi blaah mutta kas vain kun alkoikin taas näyttää raikkaalta sekin ;) Ja tuo musta.. en oikein tiedä rohkenisko sitä ihan mustaa keittiötä. Mutta hienoja on ne.

   Poista
 2. Mun täytyy vastata, että tylsää... Tosin meikäläinen ei oikein pidä simppelistä skandinaavisesta sisustustyylistä muutenkaan. Muhun uppoaa enemmän esim. marokkolainen tyyli tai sellainen talo Toscanassa -tunnelma, heh. Kotona saa siis olla värikästä! Tyylikkäästi toteutettuna kuitenkin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mahtavaa että löytyy eriäväkin mielipide :D Yhtään värikkäämmän ja runsaamman tyylin ystävälle messuilla ei kyllä ollut juuri mitään tarjolla. Vaikka itselle uppoaa eleetön skandinaavisuus just eikä melkein, niin hienosti toteutettua runsasta meininkiä on kyllä kiva katsella muiden kodeissa :)

   Silti täytyy myöntää että näillä messuilla, vaikka tuli hyviä ideoitakin, oltiin kyllä välillä jo melkein tylsissä tunnelmissa: tosi paljon oli superperusjuttuja, eikä ehkä paria poikkeusta lukuunottamatta oltu revitelty oikeastaan lainkaan. Ja nekin "revittelyt" oli modernimpaa tyyliä. Suomessa ei taida tällä hetkellä olla kovinkaan montaa sisustussuunnittelijaa, jotka tekisi tuota "talo Toscanassa" -tyyliä. Siksi niitä ei paljon täkäläisissa lehdissä, blogeissa, tv -ohjelmissa jne näy. Tai ainakaan mä en törmää niihin, saatta olla myös itse valikoitu harha ;)

   Poista
 3. Selailin sisustuslehdistä Asuntomessu-juttuja ja ihmettelin juuri sitä, miten kaikki kohteet olivat niin yhdenmukaisia. Onko todellakin kaikilla messualueelle muuttaneille samanlainen maku? Vai onko kodit sisustussuunnitelijoiden näkemys tämän hetken tyylistä? Musta kun kodin pitäisi kuvastaa asukkaiden persoonallisuutta eikä kai suomalaisilla kaikilla ole samanlainen maku! Ymmärrän tosin, ettei Suomeen sovi suoraan mikään toscanalainen villa. Näyttäisihän se hiukka oudolle! Sisustuksen pitää sopia myös talon ja ympäristön tunnelmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin en tiedä miten noi suunnittelijat kohteisiin valikoituu: saako asukkaat ihan itse valita kenet haluaa vai tarjoaako talotehdas kenties jotain "diiliä"? Ihan ei ole itselleni selvillä mitä kaikkea messualueelle rakentavat/muuttavat saavat "etuina"- jotain täytyy, ei kai kukaan muuten siihen rumbaan rupeaisi ;) Sikäli kun taloihin muuttavista perheista oli mitään kerrottu, niin aika saman ikäistä ja samassa tilanteessa olevaa (vanhemmat + 2 alakouluikäistä lasta, aika perusperheitä ;)) väkeä tuntui pääasiassa olevan ja talotkin olivat poikkeuksellisen samanlaisia tänän vuonna: aiemminhan mukana on ollut enemmän eri ikäisille ja eri elämäntilanteisiin suunniteltuja koteja (ml. kerros- ja rivitalot, jotka nyt puuttuivat kokonaan). Uskon että sisustukset on kyllä tehty asukkaiden toiveita kunnioittaen, vaikka onhan se aika hassua että kaikilla sattuu olemaan noin samanlainen maku.

   Ja kyllä Suomeenkin on varmasti ihan mahdollista modata kaunis versio toscanalaisesta villasta. Mutta hiukan laittaisin kivilattian alle lämpöä ja lasioviin hyvät tiivisteet ;)

   Poista
  2. Suomalaisillahan nimenomaan ON hämmentävän samanlainen maku sisustuksessa. Moni ulkomaalainen kaveri on sitä naureskellut, että ihanko oikeasti me voidaan kaikki haluta valkoinen Teema-astiasto, kivituikkuja, aaltomaljakot ja artekin ruokapöytä. No joo, tää oli aika yleistys, mutta ei silti kauhean kaukana totuudesta. Jännä juttu kyllä, ehkä tätä on joku joskus tutkinutkin...?

   Viime vuoden messuilla oli tosiaan aika kivasti vaihtelua kun oli tosiaan sos-lapsikylän sisustusta, senioriasuntoa yms.

   Poista
  3. Sellainen tutkimus olisikin tosi mielenkiintoista lukea! Harmi että menin valmistumaan eikä enää pääse yliopiston tietokantoihin hakemaan: luulisi että jossain taikissa/muotoiluinstituutissa/sosiologian laitoksella tmv. olisi jotain tuollaista tosiaan tutkittukin oikein...

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!