sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

On the cruise

Risteilyyn kuului aurinkoisia maisemia...

IMG_4332
...sekä hyvää ruokaa ja juomaa.

IMG_4251
IMG_4261 Ulkona ihana, aurinkoinen kesämaisema ja sisällä ballerinakelit :)

IMG_4282
Upean tyylikäs matkaseuralaiseni <3!

IMG_4280
IMG_4267
IMG_4305
IMG_4290
IMG_4297 Ruoka oli herkullista ja sitä oli taatusti riittävästi... mmmmmm......

IMG_4317
Mainitsinko jo niistä maisemista..? Lämpötila ei ollut vielä aivan yhtä kesäinen kuin miltä se näytti, mutta kyllä ulkona tarkeni hetken jo ollakin.

IMG_4340
IMG_4327
A glass of bubbly is always a good idea :)

IMG_4348
IMG_4375 IMG_4322
Viking Gracen sisustus oli positiivisella tavalla hyvin erilainen kuin vanhojen laivojen nuhjaantunut ja tunkkainen ilme. À la carte -ravintolan ja shamppanja -baarin teinoilla tyyli oli selkeästi glamour, joka laivalle minusta sopiikin. Live- pianomusiikkia ja kaikkea :) Muualla sisustus oli modernin raikas, erilaisissa viileissä sävyissä sielläkin. Paitsi retro -baarissa taisi olla oranssia ;)

IMG_4320
Edellisestä laivaristeilystä olikin ehtinyt vierähtää lähes kymmenen vuotta, mutta taukoa ennen risteilin melko ahkerastikin. Odotin uudelta Viking Gracelta aika paljon, sillä olin kuullut siitä hyviä arvosteluja. Omat kokemukseni olivat hiukan ristiriitaiset. 

Pidin kovasti laivan sisustuksesta, ruoka oli herkullista joka paikassa ja kohtuullisen hintaista myös (paitsi vesi, joka myös ruuan kanssa maksoi 1,70 euroa...), illan esiintyjä Jukka Pojan keikka oli hyvä ja musiikki baareissa muutenkin omaan makuuni sopivaa. Tax freen uudistus oli onnistunut: tilat olivat valoisan avarat, sisustuksen uudistus mielestäni hyvin tehty ja valikoimaan tulleet uudet merkit hyvin valittu. Sen sijaan laivan pohjapiirros oli meidän mielestämme outo. Laiva tuntui sokkeloiselta ja paikasta toiseen siirryttiin hyttikäytävän levyisiä reittejä pitkin. Laivassa oli vain yksi iso tanssiravintola ja pari pientä käytäväbaaria, joista oli myös läpikulku. Niissäkin oli ihan hyvä meno, mutta tunnelmaltaan sellainen on omaan makuuni aina jotenkin "kiireinen", en oikein osaa paremmin selittää. Laivalta puuttui kokonaan iso "bulevardi" tai "keskusaukio" jollainen kaikissa muissa laivoissa on jossain kohtaa. Sokkeloisuus sai väkimäärän uppoamaan laivaan niin, että hetkittäin tuntui kuin olisimme olleet laivalla kaksin. Itse kaipaan laivareissulta myös pientä ihmisvilinää: vähän kuin kaupunkilomalla ohikulkijoiden katselua katukahvilassa. Lisäksi hytti oli pieni kuin sardiinipurkki! Hyttimme oli "piccolo standard double" kerrossängyllä ja hytti oli puolet normaalin hytin koosta. Kuulemma kaksoisvuoteella olevat kahden hengen hytit ovat ihan normikokoisia, mutta tämä minihytti oli toooodella pieni. Aikamoista tetristä saatiin pelata esimerkiksi iltamenoihin valmistautuessa ja vaatteita vaihtaessa... jälkeenpäin ystäväni luki Viking Linen sivuilta (jossa hytin nimi on Inside Piccolo Two), että hyttiä suositellaankin yhdelle hengelle. Me varasimme matkan Matkavekan kautta, eikä tästä ollut siellä mainintaa. Lisäksi huoneessa on kuitenkin kaksi sänkyä, joten... No, eipä sinne reissuun oltu hytissä tultu olemaa. Ja jos vielä joskus matkaamme Gracella, saatamme hyvinkin varata samanlaisen hytin uudelleenkin. Halusin vain mainita, jotta kukaan erityisesti tilaa arvostava ei tee samaa erehdystä kuin me.

Summa summarum: aivan huippureissu, kiva laiva. En hurmaantunut laivasta aivan yhtä paljon kuin etukäteen kuvittelin, mutta varsin kelpo paatti kuitenkin. Kannattaa testata :)

Kaikki tämän postauksen kuvat ovat sunnuntailta, huomenna postailen vielä kännykkään tarttuneet räpsyt lauantai-illalta. Suurin osa kuvista on jo näkynyt instagramissa, mutta eivät aivan kaikki. Jotain uutta luvassa siis kaikille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin:)!