maanantai 3. marraskuuta 2014

Sairaalakassi

37+0 -päivän (lapsettomille käännös: siis sen päivän, jonka jälkeen syntyvää lasta ei enää katsota ennenaikaisesti syntyneeksi, vaikka varsinaiseen laskettuun aikaan onkin vielä kolme viikkoa) kunniaksi viime viikolla sain vihdoin pakattua sairaalakassiin ne tarvikkeet, jotka sinne näin etukäteen voin laittaa. Aika myöhään maltoin: minun piti tehdä pakkaaminen jo jokunen aika sitten, mutta jotenkin se aina vaan jäi. Vauvan kotiutumisvaatteet sen sijaan ovat odotelleet turvakaukalossa jo useamman viikon ajan :)

4
Kassistani löytyy (tai sinne heitetään viimeistään lähdön hetkellä) seuraavat asiat:

- neuvolakortti
- pankkikortti, henkkarit ja Kela -kortti sekä hiukan käteistä -> siis erittäin karsittu versio peruslompakkoni sisällöstä ;)
- kauratyyny
- kännykkä, kamera + laturit
- peseytymisvälineet, dödö, huuli- ja käsirasva sekä perusmeikit
- imetysliivit + liivinsuojia
- lansinoh -voide (vaikka tätäkin ehkä saisi sairaalasta..?)
- sukkia
- pari kirjaa
- iPod (kuuntelen musiikkia mieluummin podista kuin puhelimesta, säästyy akkua ;))

Puuttuukohan jotain oleellista..? 

Blogeista ja lehdistä kurkkimiseni perusteella tosi monen sairaalakassissa tuntuu olevan myös erilaisia eväitä, mutta itse en vain kertakaikkiaan osaa ajatella kaipaavani mitään erityistä syömistä sairaalassa. (Kotiin sen sijaan olen ajatellut tilata itselleni vaikka mitä herkkua odottamaan ;)) Mitään erityistä synnytysmusiikkia en myöskään osaa kuvitella kaipaavani. Miehelle olen sanonut että pohtii eväsasiaa omalta kohdaltaan: minulle sairaala tarjoaa syötävät, mutta kanttiini- tai automaattisapuska voi miehelle olla pidemmän päälle kovin ankeaa :) Voi myös olla, että kirjan lukemisen sijaan enemmän tekee mieli selailla lehtiä, mutta niitä voi sitten ostaa kanttiinista: en muuten malta kuitenkaan olla lukematta niitä ;)

10 kommenttia:

 1. Minä sain sairaalasssa voidetta nänneihin ja antoivat sitä jopa purkissa mukaan kotiin vietäväksi.
  Jotkut tossut ehkä? Itse kuljin sairaalassa villasukissa. Toki sairaalasta saa sellaiset kovat aamutossut, mutta itse tykkäsin kuljeskella kevyissä villasukissa. Muuten nautin olostani sairaalavaatteissa. Kolmantena päivänä kaivoin vasta päälleni jotkut verkkarit sairaalakassistani. Ja sitten oli toki kotiinlähtövaatteet itselleni.
  Itse olen aina miettinyt, että missä välissä äidit ehtivät lukemaan kirjoja tai lehtiä synnytyssairaalassa ollessaan. Minulla meni synnytyksen jälkeiset päivät imettäessä, vauvaa katsoen, tutkimuksissa, perheenä olemiseen, syömiseen ja vieraiden vastaanottoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa, lisäsin villasukat heti tuonne kassiin :) Mä olen myös ajatellut että varmaan hengailen siellä sairaalassa niissä "talon tarjoamissa" vaatteissa: jos sitten jostain syystä joudutaankin olemaan epätavallisen pitkään ja tuntuu että haluaa omat olovaatteet, niin pyydän sitten miestä tuomaan jotain. Ja mun kotiintulovaatteet on tuolla beben vaatteiden kanssa samassa kassissa, mies saa tuoda nekin sitten ennen kotiinlähtöä.

   Itse ajattelin noita kirjoja/lehtiä semmoisiin hetkiin jos vauva nukkuu eikä juuri silloin ole muuta tekemistä: kuviteltu lukuhetkeni saattaa helposti tosiaan mennä vauvan katseluksi, mutta mua itseäni jotenkin rauhoittaa että on joku vaihtoehto mukana mahdolliseen toimettomaan hetkeen. Satakunnan keskussairaalassa on muuten siitä vähän poikkeava käytäntö, että vierailijoita sinne ei pääse ollenkaan: ainoastaan lapsen isä ja mahdolliset sisarukset, mutta edes isovanhemmat ei sairaalassa pääse vielä vauvaa moikkaamaan.

   Poista
 2. Itse olen pakannut (kolme kertaa) mukaani pari suklaapatukkaa ja pillimehun. Ai että on mukava muistaa, että ainiin minulla oli suklaata laukussa, jos jostain syystä ei pääse kanttiiniin, se on kiinni tai on yksin vauvan kanssa ja esim. jos on kipeä synnytyksen jälkeen eikä kävely innosta... Minulla ollut joka kerta tarpeen :)

  Toiseksi mitä suosittelen on ettet ota mukaan kaarituellisia imetysliivejä. Ensimmäisen kohdalla tein sen virheen ja sainkin rintatulehdukset.
  Ja itse 35 kengän koon omaavana olen ottanut omat sukat mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm, pitää ehkä harkita uudelleen tuota eväsasiaa sitten kuitenkin: sairaaloissahan iltapala kyllä tulee niin paljon aikaisemmin kuin kotona ja olen vielä aika myöhäänkin tottunut jotain mussuttamaan: voi olla että siinä jotain vähän kaipaa ainakin iltasella :)

   Ja kiitos: olinkin itseasiassa lukenut tuon kaaritukivinkin jo jostain ja siksi olen etukäteen ostanut tasan yhdet, kaarituettomat, imetysliivit, ne pakkaan mukaan. Omien rintojeni koko ei vielä tässä raskausaikana ole juurikaan muuttunut, mutta olen ymmärtänyt että maidon nouseminen saattaa vielä muuttaa tilannetta radikaalisti. Siksi en ole uskaltanut useampaa paria hankkia etukäteen.

   Ja vaikka minulla on ihan "peruskokoinen" jalka, niin aion silti ottaa omat sukat mukaan. Kun ei niitä sairaalapötkylöitä kestä kukaan ;)

   Poista
 3. Omia sukkia ja alushousujakin kannattaa tosiaan ottaa mukaan! :) Onnea viimeisille viikoille, hyvin olet valmistautunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih joo ne alushousut muistin sentään myös, mutta vasta kun olin kassin jo mielestäni ihan valmiiksi pakannut :D

   Kiitos kiitos, vähän tässä jo alkaa jännitys tiivistymään :) Hassu fiilis: toisaalta en millään malttaisi odottaa ja toisaalta taas semmoinen "apua en ole vielä valmis" -tunnelma. Mutta ei kai sitä tämän valmiimmaksi voi tulla, yllättäen se H-hetki sitten kuitenkin aina lopulta koittaa :)

   Poista
 4. Mä synnytin Porissa reilu vuosi sitten ja tosiaan Lansinohia sieltä saa talon puolesta ja samoin synnytyssalissa sai kauratyynyn. Mulla oli omakin mutta jäi käyttämättä, se sairaalan oli isompikin :) Mutta eväitä mä kyllä ottaisin! Vuodeosaston iltapala oli aika aikaisin ja siinä illalla imettäessä ja vauvaa hoitaessa tuli ainakin mulle ja huonekaverilleni kauhea nälkä. Osastolla on periaatteessa pientä välipalaa jääkaapissa, mutta mun sairaalassaoloajan se kaappi oli aika tyhjä. Tsemppiä matkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos insider -infosta: taidan sitten jättää oman kauratyynyn ja lansinohit kotiin :) Ei tule turhaa kannettavaa. Tuota eväsasiaa tässä kyllä on perusteltu aika hyvin, pitää varmaan sittenkin miettiä jotain pientä purtavaa mukaan: en ollut aiemmin tajunnut mutta se iltapala taitaa tosiaan olla aika aikaisin.... Kiitos vinkeistä ja tsempeistä :)

   Poista
 5. Siellä Satks vuodeosastolla on myös jääkaappi, josta voi nälän yllättäessä hakea syötävää vaikka keskellä yötä :) Näin oli ainakin pari vuotta sitten... Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta jääkaapista en ollut kuullutkaan ennenkuin näissä kommenteissa: hyvä tietää! Ehkä jotain pientä omaakin evästä tulee silti näiden kommenttien jälkeen otettua mukaan.

   Ja kiitos, tsemppejä kyllä tarvitaan :)

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!