keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Girls' night

Voihan räkä, kirjaimellisesti. Meillä on nyt sairastettu vuoron perään: bebe niiskutti ensin pari viikkoa  ja kun tauti näytti vihdoin menevän ohi, nousikin hänelle, ekaa kertaa ikinä, kuume. Kuume onneksi ei noussut kauhean korkealle ja meni ohi parissa päivässä. Mutta nyt räkäisyys ja etenkin yskä tuntuu taas yltyvän ja haittaa nukkumista. Beben synttäreiden aikaan minäkin olin flunssassa ja seuraavalla viikolla vietinkin yhden kokonaisen päivän sängyn pohjalla  - onneksi miehen loma osui juuri siihen kohtaan (mies itse ei tosin ehkä ole samaa mieltä....). Nukkuminen näytti taltuttavan taudin. Kunnes alkuviikosta lähtien myös minä olen taas niistänyt, aivastanut ja köhinyt aina vaan enemmän. Tällä kertaa mieskin valitteli kurkkuaan. Että hiukan tällaista matalalentoa ja puoliteholla menemistä viime aikoina.

Moukan tuurilla tautien väliin jääneet pari päivää osuivat kuitenkin juuri jo kuukausia sitten suunniteltuun tyttöjen risteilyyn rakkaan, rakkaan ystävän kanssa. Ja ai että miten tuli tämän mustuuden ja rään keskelle tarpeeseen!

Alkuruoka

Ohjelmassa oli syödä hyvin ja ai että, nam! Risteilimme Viking Gracella ja olimme etukäteen varanneet laivan à la carte ravintolaan Oscariin "luonto lautasella" -nimellä kulkeneen kolmen ruokalajin menun, joka osoittautui herkulliseksi. Erityisesti pääruokana nautittu, pippuripaistettu pihvi oli meidän molempien seurueen jäsenten mielestä parasta naismuistiin! Mmmmm.... myös tarjoilijan suosituksesta kokeiltu jenkkiviini oli mainio uusi tuttavuus (vaikka ei ehkä ihan kaikkien aikojen suosikiksi kivunnutkaan). 

RavintolaOscar
Ruokailun lisäksi oli tarkoitus pistää vähän jalalla koreasti, piiiiiitkästä aikaa. Illan artistina oli Happoradio ja onnistuneen keikan jälkeen jatkoimme tanssia, kunnes musiikki hiljeni ja meitä pyydettiin ystävällisesti poistumaan ravintolan sulkeuduttua ;D Etukäteen epäilin etten jaksa puolta yötä pidemmälle, mutta niin vaan nousi kannat kattoon koko yön. Eikä hytissäkään vielä väsyttänyt, vaan höpistiin niitä näitä aamuun asti. En pysty edes muistamaan milloin viimeksi näin on päässyt käymään!

Happoradio
Seuraavan päivän suunnitelmia sotki merenkäynti: en muista milloin viimeksi on keinuttanut näin kunnolla! Tulen helposti merisairaaksi ja tälläkin kertaa piti mennä hyttiin odottamaan avomeren loppumista, onneksi osuus on Turku-Tukholma välillä tosi lyhyt. Ahvenanmaan jälkeen meno taas tasoittui ja pääsin minäkin nauttimaan paluumatkasta :)

Shampanjaa

Shamppanjalasi kädessä, keinunnan loputtua hymyilyttää taas.

Iiiihana reissu parhaassa seurassa <3 

Pudotus arkeen onkin sitten ollut aikamoinen: viikko täynnä ohjelmaa, jonka mieluummin olisin suorittantut ilman joka paikkaan seuraavaa niistettyjen nenäliinojen invaasiota ja aivot tahmastuttavaa flunssaa. Oh well, kohta on onneksi taas viikonloppu. Pitkästä aikaa koko perheen yhteinen, rentoiluun ja joulun tekemiseen suunniteltu viikonloppu saattaakin kulua koko porukalta sängyn pohjalla -toipilaina. Onneksi ruokaa saa kotiovelle toimitettuna ja kuivalla kelillä koiratkin voi lenkin sijaan hätätapauksessa vaan nakata pihalle....

Mitenkäs te muut, oletteko säästyneet flunssa-aallolta?

4 kommenttia:

 1. Hitto, olen huomannut tässä iän myötä, että tosiaan tuosta keinunnasta tulee huono olo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tää on oikeastaan mennyt sillä lailla päinvastoin, että kestän keinumista nykyään paremmin. Lapsena voin pahoin käytännössä jokaisella laivareissulla avomeren ajan ja matkustinkin pitkään niin että otin aina pahoinvointipillerin. Nyt vanhemmiten en ole enää onneksi ihan niin herkkä, mutta jos ja kun laiva keinuu ihan oikeasti niin että astiat lentelee ja käytävillä mennään seinältä toiselle niin sitä en oikein tahdo hanskata vieläkään.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi <3! Mulle muuten näytettiin projektista huolimatta varovaista vihreää valoa yhdelle vapaaviikonlopulle ensi vuonna risteilyä varten ;) Jos juhannuksena aletaan sopia niin ehkä onnistutaan tekemään tästä sittenkin perinne!!!!

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!