torstai 3. marraskuuta 2016

Uusia verhoja ja syksyn viimeisiä auringonsäteitä

Miten ihanat, aurinkoiset syyssäät hellivätkään meitä alkuviikosta! Eilen tänne sateli pieni ensilumikin, kuten ig -seuraajat tietävät. Talven kirpeys on kyllä ilmassa, mutta se tuntuu vaihteeksi ihanan raikkaalta. 

Kaivoin kamerani esiin ikuistaakseni tuon pehmoisen syysauringonvalon olohuoneessa; muistin, että uusien verhojen esittely on unohtunut.

VallilaMakeba
Meillä on sohvakin nykyään noin päin: se käännettiin alunperin viime jouluna, koska tarvitsimme tilaa toiselle ruokapöydälle jotta mahdumme koko lössi syömään. Tykästyimme järjestelyyn ja sohva on nyt ollut noin kohta vuoden päivät. 

Ja toki kuvassa näkyy myös sivuun nostettu portti. Koiraporteiksi noita kai useimmiten kutsutaan, mutta meillä niitä tarvittiin lapsen, ei koirien liikkumista rajoittamaan ;) Nykyään ovat enää todella vähän käytössä kun ipana on vähän paremmin oppinut talon säännöille, mutta ovat kuitenkin vielä  paikoillaan, sillä lapsivieraiden aikaan koirat on kätevä saada pidettyä porttien eri puolella. 

Uudet verhot ovat Vallilan Makebat ja ai että tykkään niistä! Tyylihän ei vanhoista verhoista juuri muuttunut, mutta verhot olivat kipeästi uusinnan tarpeessa. Lisäksi kaksi verhoa näytti vajaalta meidän leveissä ikkunoissa, joten senkin takia halusin uudet verhot: että ei näytä siltä kuin ne loppuisivat kesken. Muistin virkistykseksi alakuvat: tältä meillä näytti ennen.

IMG_841320141027-IMG_7377

Keinutuoli on nyt uudessa järjestyksessä vähän tiellä, mutta saa kuitenkin toistaiseksi jäädä. Näitä kuvia katsellessani tajusin, että haluaisin sittenkin lattialle maton; meillähän on tosi vähän mattoja koko talossa (eteisessä toki useampi ja sitten yksi keittiössä, vessassa, kodinhoitohuoneessa ja ipanan huoneessa), jotenkin en niitä ole ihanan lautalattian kanssa kaivannut. Talveksi on ruokapöydän alle laitettu muhkea paimentolaismatto ja se onkin siinä ihana aina kylmään vuodenaikaan. Mutta nyt: olohuone tarvitsisi kyllä uuden maton. Ja uuden kattolampun! Apua, ja heti! Huh nää kuvat on kyllä raakoja, kaikki mihin silmä kotona tottuu pomppaa esiin ;D (En ole esimerkiksi edes tajunnut, että isäni 60 v -synttäreiden jäljiltä tuohon oli unohtunut vielä yksi pinnatuolikin....)

No niin, johan olinkin ollut kaksi kuukautta melko tyytyväinen siihen miltä olohuoneessa näyttää :D

Mutta millainen lamppu tuohon olohuoneeseen sitten sopisi? Erilaisia mattovaihtoehtoja keksin kyllä heti useammankin, mutta valaisimille en ole uhrannut ajatuksen puolikastakaan ennen tämän postauksen kirjoittamista. Tämä on kaikkiaan haastava talo valaisinten suhteen, sillä huonekorkeus on matala. Valaisin ei siis voi olla liian suuri, mutta toisaalta huoneet eivät ole aivan pieniä muuten, joten mittasuhteet vaativat jonkinlaista kokoa kuitenkin. Hmmm, ajatuksia?

Lauantaina kannattaakin sitten seurailla instaa, sillä luvassa on bilepäivityksiä Inspiration Blog Awards -pippaloista - ja tietenkin sitä edeltävästä Bloggers' Inspiration Day -osuudesta. Iiiik, olen ihan liekeissä koko tapahtumasta!! Lisäilen kuvia tänne bloginkin puolelle toki heti kun ehdin. Hauskaa päästä kurkkaamaan tuollaiseen tapahtumaan :) 
TallennaTallenna

2 kommenttia:

  1. Tuolla sohvan takana on kiva pieni sivupöytä, johon mun mielestä sopisi todella hyvin pöytävalaisin. Sellainen suht perinteinen, mutta kuitenkin modernilla twistillä. Tsekkaa vaikka Pentikin mallit, tuolta esim. Betoni, Rondo tai Helmi simppelin varjostimen kanssa sopisi teille hyvin ja mun kokemuksen mukaan nuo antaa myös tosi kauniin valon. https://www.pentik.com/fi/sisustus/valaisimet

    Ja tuo pinnatuoli on tuossa just ihana, sopii tosi hyvin! Verhot myös oikein kivat.

    VastaaPoista
  2. Apua: olet täydellisen oikeassa. Nyt me tarvitaan siis uusi kattovalaisin JA valaisin tuohon sivupöydälle. Kiitti ;) Olen näköjään täydellisesti jo hylännyt olohuoneen sisustamisen ja keskittynyt kaikkialle muualle paitsi sinne. Pöytävalaisin tosiaan toisi koko huoneeseen harkitumman ilmeen. Ja toi Penikin Betoni oli mulle ihan uusi tuttavuus: ihana! Se saisi kyllä muuttaa meille vaikka heti :D

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit kommentin:)!