torstai 10. huhtikuuta 2014

Terassisuunnitelmia

Täällä ollaan auringon myötä aivan kesätunnelmissa. On kukkasuunnitelmia, on terassisuunnitelmia. Selailin tätä postausta varten viime kesältä kuvaa meidän terassista ja törmäsin samalla kaikkiin ihaniin ruokakuviin. Ei hitsi, koskahan sen grillin voisi kantaa ulos...? Slurps... ehkä ensi viikonloppuna jo..? :)

terassi
tuoli

Meillä on siis tuollainen aika kiva terassi talon takana. Viime kesänä se oli lähinnä täynnä keinun pehmusteita, jotka nostettiin aina yöksi patiolta sadesuojaan terassin katoksen alle. Terassilla on ikivanha rottinkituoli ja kaikenkaikkiaan sen kauneus on tällä hetkellä aika hyvin piilotettuna. Viime kesänä olin vain fiiliksissä siitä, että minulla taas ylipäänsä on piha. Tänä kesänä ajattelin ottaa terassin huomioni kohteeksi ja tehdä siitä paitsi kauniimman, myös monipuolisemmin käytettävän. (Koska paitsi että valtoimenaan lojuvat pehmusteet ovat rumia, ei sinne sitten paljon muuta mahdukaan.)

Terassikollaasi
Kuvat/photo credit: kalusteet http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/categories/departments/outdoor/
kasvit https://www.viherpeukalot.fi/?s=12&id=16&opt=Parveke-+ja+ruukkukasvit

Ensimmäinen askel on nähdäkseni hankkia jonkinlainen arkku, johon ne pehmusteet voidaan vastedes tunkea ja jonka päällä voi myös istua. Ehkä joku pöytä, jonka päälle saunajuoma on mukava laskea...? Ja niitä kukkia. Mä olen todellinen antiviherpeukalo, mutta rakastan kukkia. Ajattelin yrittää lähetyä asiaa siltä kantilta, että harjoitus tekee mestarin. Joohan..? ;) Lisäksi löysin yhden amppelin, jota mainostettiin helppona kasvina: kestää sekä liikaa kosteutta että kuivuutta. Kuulostaa just meille sopivalta... Lisäksi ainakin pariin isoon ruukkuun jotain värikästä. Ja lyhtyjä meillä jo onkin erilaisia. Ehkä myös tuollaiset paperivalot..?

Onko kellään muuten kokemusta tuollaisesta polyrottinkiarkusta vs. puuarkusta..? Mä olen jostain saanut päähäni, että tuollainen polyrottinkinen olisi helppohoitoisempi, mutta mies tykkäisi enemmän puisesta. Pros & cons? Ja onko teillä joku pihakalusteiden ja -tarvikkeiden aarreaitta tiedossa? Nuo kuvat on Ikeasta, mutta kaikissa kalusteliikkeissa vaikuttaisi olevan aika samanlaiset valikoimat.

Jokos teillä on piha- tai parvekesuunnitelmat käynnissä:)?

4 kommenttia:

 1. Teillä näyttää olevan aivan upea piha ja terassi, wau! Meillä on vielä niin karua aluksi kun ihan uuteen muutetaan. Paljon kuitenkin terassiasiat olleet mielessä meilläkin. Löytyy sekä iso terassi että melko kookas parveke, molemmille tarvitaan täytettä. Haluaisin kukkaruukkuja aika paljonkin, koska tosiaan ympärille ei ole vielä ehtinyt kasvaa puita. Toukokuussa ajattelin panostaa tähän puoleen, katsotaan mitä keksitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. Joo tää piha on kyllä aika iso, mä yritän jotenkin ottaa sitä hanskaan tällai nurkka kerrallaan, aloitellaan vielä turvallisesti läheltä sisätiloja ;) Piha on onneksi myös helppohoitoinen, joten nurmikonleikkuulla ja parin puun karsimisella pääsee aika pitkälle.
   Mutta oi ihanaa, toisaalta uudessa on siistiä se, että pääsee sitten ihan alusta saakka tekemään juuri sellaisen kuin haluaa :) Onko siellä nurmikko kuitenkin jo, vai miten "alusta" lähdetään..? Otatteko siihen jostain suunnitelman vai lähdettekö rakentamaan itse?

   Poista
  2. Meillä on valmiiksi sellainen komposiittiterassi ja siihen kaiteet, sekä siirtonurmi pihassa. Lisäksi on jotain koristekivetystä ym. valmiina eli ihan jees! Mutta jotain vihreyttä ja runsautta kaipaa lisää, koska puut on vasta istutettu lähistölle. Lisäksi meillä on tosiaan parveke ja sisääntulon yhteydessä pieni terassi, kaikille niille haluaisin jotain sellaista kivaa kodikasta somistetta. En ole rehellisesti sanottuna kovin kiinnostunut ulkotilojen sisustamisesta (vielä), joten on vähän vaikea ajatella tätä puolta... ehkä se sitten vie mennessään kun asuu ko. paikassa oikeasti. :)

   Poista
  3. Tuohan kuulostaa aika kivalta, juuri sellainen mukava "blank canvas" - tai ehkä green tässä tapauksessa ;) Uskon että se kiinnostus tulee sitten kun pääsee muuttamaan, tai näin kävi ainakin mulle :) Voi, toivottavasti tulisi lämmin kesä, jotta pihasta voisi nauttia mahdollisimman paljon!

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!