keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Kesäkiireitä ja Suomi Areenaa

Käsillä on taas vuoden kenties paras aika: Suomi Areena ja Pori Jazz -festivaalit :) Nautin kaupungin kuhinasta, jollaista ei Porissa ole koskaan muulloin. Suomi Areena kasvaa joka vuosi ja taisi taas tänäkin vuonna yllättää myös järjestäjät suosiollaan. Kaupunki on täynnä toinen toistaan mielenkiintoisempia keskusteluja; oikeastaan niitä kaikkia taitaa olla mahdollista seurata livenä netissä ja osa näytetään myös televisiossa, mutta tunnelmaa paikan päällä ei voita mikään. Politiikkanörttinä viettäisin mieluusti joka päivä koko päivän kiertäen tilaisuudesta toiseen ja aistien sähköistä tunnelmaa.

20150715-IMG_4183
Tänä vuonna taidan tyytyä yhteen paikan päällä seurattuun keskusteluun: mummu tuli vahtimaan bebeä ja itse suuntasin virkistymään kaupunkiin, huikaisevan ihana sääkin sattui kohdalle. Kävin kuuntelemassa okm:n paneelin otsikolla "Paremman oppimisen paikka". Huomenna ajattelin yrittää tainnuttaa beben päikkäreille sellaiseen aikaan, että saan katsella aamupäivällä yhden keskustelun livenä netissä ;)

20150715-IMG_4180
20150715-IMG_4176
paita/Massimo Dutti, hame/Henry Lloyd, ballerinat/Aldo, laukku/Michael Kors, kaulakoru/Kalevala Koru, korvikset/Marc by Marc Jacobs, kello/Rado

20150715-IMG_4184
20150715-IMG_4185
Keskustelun jälkeen etsin Porin Paahtimon Camionette -kahvivaunun ja hain itselleni herkkulatten, jota siemaillen kävelin jazz -kadun nopeasti läpi. Paljon erilaisia herkkuja ja joitakin käsityöläisiä: aika samantyylinen valikoima kuin aiempinakin vuosina. Kadulta kiirehdin vielä kansalaistorille moikkaamaan paria työasioissa kaupunkiin saapunutta vanhaa opiskelukaveria - ja harmittelin etten ollut varannut enemmän aikaa nimenomaan torilla kiertelyyn.

Tällaisia kesätunnelmia pikaisten kännyräpsyjen avulla: kuvia ja postauksia on jonossa odottamassa että niihin ehtii paneutua. Nämä muutamat menneet viikot ja vielä tulevatkin ovat poikkeuksellisen sosiaalisia ja täynnä kaikenlaista toimintaa ja pieniä retkiä. Suunniteltujen ohjelmien väliin tuppaa ilmaantumaan aina kaikenlaista pientä ylimääräistä ja niin tälläkin kertaa: mökkiremonttia,  hajonnut auton akku, kuivausrummun korjaaja ja eläinlääkäri. Onneksi kaikista näistä selvittiin tällä kertaa  mahdollisimman helpolla.

Lähialueen lisäksi kävimme jo Vaasassa ja ensi viikonloppuna on luvassa sekä asuntomessut että keikka Turkuun. Jazzien musiikkipuoli jää itseltäni tänä vuonna väliin, mutta kaupungille suuntaan vielä huomennakin.

Tällaisia (pääosin mukavia) kesäkiireitä meillä täällä. Onkohan teistä joku eksynyt Porin suunnalle jo tai tulossa viikonlopun konsertteihin:)?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin:)!