sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Ihmeaineet

Kamppailuni ihoni kanssa ei ole blogin vanhoille lukijoille uusi tieto, mutta mukaan vastikään hypänneille uusille lukijoille tiedoksi: minulla on pintakuiva sekaiho, toisinaan hyvinkin epäpuhdas.  Olen taistellut sen kanssa aina. Ihooni liittyen tein elämäni suurimman oivalluksen jokunen vuosi sitten, kun tajusin että vaikka kuvittelin että en hoida ihoani liikaa (olin tietoinen vaarasta), tein niin silti. Ihoni on voinut huomattavasti paremmin siitä lähtien, kun olen lisännyt rutkasti kosteuttavia tuotteita rutiineihini. Tällä kertaa esittelyssä on kaksi tämän hetkistä ehdotonta luottotuotettani.

Tästä Lumenen ihmeöljystä olen kirjoittanut ennenkin, mutta teen sen nyt taas, koska sitä se on: ihmeöljyä. Huomaan ihossani selvän eron sellaisina aamuina kun olen laittanut yöksi öljyä ja sellaisina kun en ole. Lämpimään aikaan se riittää iholleni yksinään, tällaisilla pakkasilla laitan lisäksi kosteusvoiteen (kuten ohjeissa neuvotaan). Samoin olen huomannut ihossani selkeän eron alettuani käyttää Avènen Antirougeur -puhdistusmaitoa. Se on ainut kokeilemani puhdistustuote, joka todella tuntuu rauhoittavan ihoa myös yksinään: ihoni väri on selkeästi tasaisempi tätä käytettyäni.

Avene
Yhdessä tämä kaksikko rauhoitti varmaan post-baby hormoneista villiintyneen ihoni. Luulin jo kokeilleeni kaikkea ja aloin olla vähän epätoivoinenkin, kunnes muistin tämän Lumenen öljyn, joka oli päässyt loppumaan.

Lumene
Näiden kahden tuotteen avulla ihoni tuli niin hyvään kuntoon, että kosmetologi (jollaista en ollut nähnyt useampaan vuoteen, ääks...) sanoi että minulla ei ole juurikaan epäpuhtauksia, yksittäisiä poikkeuksia lukuunottamatta. Että mitä että ?!? Tällaista ei todellakaan ole tapahtunut koskaan ennen.

No, ihotyyppiäni nämä eivät sentään pysty muuttamaan, joten näitä "yksittäisiä poikkeuksia" naamasta löytyy kyllä aina. Mutta yleiskunnoltaan iho on taas...no, aika hyvä. Ja se on paljon se, minulle. Pakkaset ovat jälleen tuoneet oman haasteensa ja iho on selkeästi reagoinut. Olen lisännyt iltoihin paksumman kosteusvoiteen (käytössä on Bodyshopin Vitamin E -sarjan päivä- ja yövoide ja tykkään niistä kovasti), korvannut öljyn aina välillä Lumenen kosteusseerumilla ja muistanut käyttää kosteuttavaa naamiota useammin. Kombo vaikuttaisi tällä hetkellä toimivan aika hyvin: jos tilanne jatkuu niin esittelen myöhemmin vielä tarkemmin myös nuo käyttämäni kosteuttavat tuotteet.

Onko joku muu kokeillut näistä jompaa kumpaa: Lumenen öljyä tai Avenen putsaria? Kiinnostaisi ihan hirveästi tietää etenkin, että toimiiko tuo öljy myös muilla, vai onko se vaan match made in heaven mun ihon kanssa ;)?

Mahtavaa uutta viikkoa kaikille! Itselläni on tiedossa sekä kivoja että jänniä juttuja, palaillaan niiden suhteen asiaan myöhemmin :)

4 kommenttia:

 1. Avènen putsari on mulle tuntematon, kun en oikein välitä puhdistusmaidoista, ja Kiehl'sin putsari on niin vakiintunut käyttöön, että siitä en halua luopua. Tuota Lumenen öljyä olen käyttänyt. Ekan pullon taisin ostaa juuri sun suosituksesta. Olen kyllä tykännyt paljon! Silti on vaikea sanoa, kuinka suuri vaikutus sillä on ihooni, kun en käytä sitä päivittäin. Mulla on tapana ehkä kerran viikossa käyttää Widmerin puhdistavaa kasvovettä (periaatteessa taitaa olla jopa lääkeliuos epäpuhtaalle iholle) ja sen jälkeen tuota Lumenen öljyä. Muuten pelkkä puhdistus ja kosteutus (Cliniquen tuotteet on hyviä, samoin La Roche-Posayn), koska olen huomannut juuri saman kuin sinä eli liika hoito ja liiallinen määrä tuotteita teki hallaa. Nykyään en oikeastaan juuri koskaan kuori ihoa tai käytä naamioita ja iho voi paremmin kuin pitkiin aikoihin, ehkä koskaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse taas tykkään nimenomaan puhdistusmaidoista: olen kokenut ne iholleni parhaaksi. Natisevan puhtaaksi tuo ei tee, siksi käytän nykyään misellivettä kasvovetenä. Myös mä kuorin ihoa enää toooosi harvoin ja naamioitakin käytän lähinnä juuri näin talvisin jos kaipaan tehokosteutusta. Ennen käytin molempia kerran viikossa, mutta niillä ei ollut mitään (positiivista ainakaan) vaikutusta. Näin täsmäkäyttöön toimivat juuri niin kuin pitääkin.

   Hauska kuulla että Lumenen öljy toimii sullakin! Cliniquen tuotteita olen kokeillut aina välillä ja ne on olleet ihan hyviä, mutta en jäänyt vakikäyttäjäksi. Tuota La Roche-Posayta on kehuttu paljon. Itse olen toistaiseksi kokeillut vain aurinkovoidetta, mutta sain apteekista mukaan kasan seeruminäytteitä, jotka menee ehdottomasti testiin; olenkin ollut aikeissa kokeilla sarjan tuotteita muutenkin.

   Poista
 2. Tuo Lumenen öljy pitääkin laittaa kokeiluun! Mä olen käyttänyt nyt syksystä asti Biothermin Serum-in-oilia ja tykkään.

  Oma ihoni on kyllä sellainen, että melkein sama, mitä käytän, finnejä ja epäpuhtauksia pukkaa aina vähän stressitasojen ja kuukautiskierron mukaan. Tietystikin puhdistaminen ja kosteuttaminen on tärkeää, niistä en lipsukaan käytännössä ikinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei toi Serum-in-oil vaikutti myös tosi hyvältä: jonkun lehden välissä tuli sellainen näyte, minkä testasin. Aika saman oloinen ainakin noin parin illan testissä kuin tuo Lumenekin.

   Myös mulla hormonaaliset muutokset (just stressi ja kuukautiset) näkyy heti naamassa, mutta mun mielestä nekin tulee hiukan hillitympinä kun tuotteet on kunnossa. Samoin tosiaan ihon uusi "normaalitilanne" on parempi kuin vanha normaali. Nää on ekat tuotteet joilla todella huomaan olevan väliä: tähän saakka olen ollut hyvin epäileväinen sen suhteen, että mikä merkitys juuri jollain tietyillä tuotteilla ihon kunnon kannalta on.

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!