perjantai 27. toukokuuta 2016

Miniloma Göteborgiin

Retkeilimme tosiaan pari viikkoa sitten lahden länsipuolelle miehen ekalla kesälomapätkällä: kävimme Göteborgissa moikkaamassa siellä muutaman kuukauden työkeikalla perheineen olevaa ystävää. Itse en ollut koskaan aiemmin kaupungissa käynyt, miehelle se oli lapsuudesta siellä asuneiden sukulaisten vuoksi tuttu. Reissu tehtiin lasten ehdoilla, joten esimerkiksi kaupungin shoppailumahdollisuuksista, kahviloista tai ravintoloista en ikävä kyllä osaa kertoa yhtään mitään. Sen sijaan kehun vuolaasti kaikkien yleisövessojen siisteyttä (tähän on tultu että tämä löytyy listalta näköjään ekana :D), lapsiystävällistä henkilökuntaa niissä paikoissa missä söimme (ja muita ihmisiä kaikkialla!) sekä Slottsskogenia, Lisebergiä ja yleisesti kaikkia melukylämäisiä maisemia.

20160511-IMG_0830
Ystävämme olivat vuokranneet kivan talon hiukan Göteborgin ulkopuolelta, järisyttävän upeista maisemista.

20160512-IMG_0851
Matkalle sattuivat aivan uskomattoman upeat säät, joten vietimme aikaa lähinnä ulkona. Slottsskogen on Göteborgissa sijaitseva, valtavan suuri ja kaikille ilmainen puistoalue. Siihen kuuluu paitsi pitkiä hiekkateitä ja -polkuja joissa kaupunkilaiset urheilivat sekä suuria nurmikenttiä piknikiä ja erilaisia pelejä varten, myös erilaisia eläimiä pingviineistä vuohien kautta hirviin, useita leikkipuistoja sekä kahviloita ja ravintoloita. Lasten eläintarhassa sai silitellä vapaana kulkevia vuohia, lampaita ja possuja mielin määrin.

20160512-IMG_0863
Työntekijöiden taukotilojen luona hymyilytti :D

20160512-IMG_0857
20160512-IMG_0871

Huvipuisto Liseberg oli aivan upea paikka! Sen rinnalla Särkänniemi ja Linnanmäki tuntuvat jotenkin keskeneräisiltä, vaikka kaikissa on uskoakseni tavoiteltu hiukan samaa tunnelmaa. Lisebergiin oli luotu idyllinen pikku kylä ja joka puolella oli mielettömän upeita kukkaistutuksia. Käyntipäivänä huvipuiston alueella oli jonkinlaista markkinatoimintaa myös, en tiedä onko kyse pysyvästä järjestelystä vai satuimmeko vain paikalle sellaisena päivänä. Alueelle on pääsymaksu, mutta sen verran mukava siellä oli käyskennellä, että se ei jäänyt harmittamaan. Tarjolla oli laitteita kaiken ikäisille ja kokoisille ja vaikka pienten lasten laitteisiin vaadittiin lapselta lippu tai ranneke, pääsi mukana tuleva aikuinen useimmiten ilmaiseksi. Me olimme puistossa arki-iltana, joten väkeä ei ollut kovin paljon ja laitteisiin ei juurikan joutunut jonottamaan.

20160512-IMG_0943
20160512-IMG_0886
20160512-IMG_0887
20160512-IMG_0935
20160512-IMG_0944
Keskityin kuvailemaan innoissaan touhottavaa bebeä, joten blogikelpoista materiaalia huomasin napsia muutaman kuvan verran vasta illalla, auringon alettua jo laskea. Näistä ei saa puisto(i)lle oikeutta tekevää kokonaiskuvaa, mutta toivottavasti jonkinlaisen vilauksen sentään :) 

Kaiken kaikkiaan uskomattoman kiva pikku lomamatka! 500km/suunta automatkatkin sujuivat yllättävän helposti ja kaiken kaikkiaan bebe osoittautui superreippaaksi ja joustavaksi reissukaveriksi: myöhään lähteneistä laivoista, aikaisista herätyksistä, pitkistä automatkoista ja lyhyeksi jääneistä päiväunista huolimatta hän oli hyväntuulinen ja ihana oma itsensä. Innoissaan kaikesta mitä tehtiin ja seurasi uteliaasti vilinää uusissa paikoissa. Rohkaisevaa siis myös siinä mielessä, että hänen kanssaan uskaltaa suunnitella reissua joskus uudestaankin :)

Göteborg kaupunkina oli miellyttävä tuttavuus ja voisin helposti ajatella uutta visiittiä joskus myöhemmin. Eräässä lounaspaikassa läheiseen pöytään sattunut suomalaisperhe oli kuulemma  matkustanut lentäen hyvin edullisesti, jonka ainakin itse ajattelin pitää mielessä mahdollista seuraavaa kertaa ajatellen. Sinänsä ajomatka Tukholmasta Göteborgiin on todella helppo: suora moottoritie alusta loppuun. Suurin harmi autoillessa onkin ainakin omasta mielestäni matkoihin kuluva aika. Me lähdimme Turusta tiistai -iltana laivalla ja palasimme lauantaina aamulla. Perillä  Göteborgissa ehdimme olla vain torstaina koko päivän, keskiviikkoaamupäivä ja perjantaipäivä menivät ajaessa. Pidempää reissua emme tällä kertaa aikataulusyistä pystyneet tekemään, mutta erittäin tervetulleen ja virkistävän breikin arkeen tarjosi tämäkin pätkä :)

Kaiken kruunasi, kun matkalta palatessamme meitä odotti puhdas koti, jonka koiravahtina ollut äitini oli kevätsiivonnut minulle etukäteissynttärilahjaksi <3 

Jotta ei liian mukavaksi olisi tämä kesäloman alku mennyt niin bebe sairastui kurkunpääntulehdukseen sunnuntaina ja vaikka tauti on nyt jo helpottamassa (eikä onneksi ollut yhtä raju kuin viime kerralla), on tämä viikko silti kulunut tiiviisti pienen potilaan kanssa. Huonoksi onneksi juuri tällä viikolla on miehellä ollut sovittuna useampia iltamenoja, joten olen itse ollut hyvin tiiviisti vain kotona. Onneksi isovanhemmat ovat käyneet piristämässä sairastupalaisten päiviä.

Ensi viikolle on sen sijaan minulle luvassa iltaohjelmaa useampana päivänä, sekä muutakin kaikkea mukavaa. Ja sitä ennen, sunnuntaina, täytän vuosia! Taas. Miten tää aika kuluukin tällä tavalla? Olisin unohtanut koko päivän, ellei se olisi lukenut kalenterissa :D Mitään suuria suunnitelmia ei siis ole tehty eikä erityisiä juhlia tarkoitus viettää. Olispa kiva ilma kuitenkin!

2 kommenttia:

  1. Ihanan kuuloinen reissu ja oi että mikä upea kotiintuloyllätys. Sulla on ihana äiti!

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit kommentin:)!