torstai 14. heinäkuuta 2016

The Blue Room -Makuuhuoneen muutos

Vuosi siinä meni, mutta NYT! Tervetuloa kierrokselle meidän uusittuun makkariin!

20160714-IMG_5566
"Ai hei koira numero yksi, sopiiko jos tuun vähän häiritsemään sun päikkäreitä ja ottamaan pari kuvaa..?"

Lähtötilannehan löytyy täältä (klik!). On tää tietysti.... vähän erilainen <3 Ensimmäistä kertaa (aikuis)elämässäni sain valita maalin oman kotini seinään. Tai no, maalattiinhan me yksi seinä kodinhoitohuoneesta (kuva täällä), mutta that's it: olemme asuneet vain sellaisissa vuokrakohteissa, jossa seiniin ei ehdottomasti ole saanut koskea. Edes korjatakseen rikki olevan tapetin... joten joku muu kuin valkoinen väri seinässä vaati kyllä rohkeutta.

20160714-IMG_5588
Ja me uskallettiin olla rohkeita! Mitä sitten jos tähän kyllästyy viiden vuoden päästä? Nyt kun katto on valkoinen, on harvinaisen helppoa vaihtaa vain seinän väri.

Olin muutoksen kanssa alunperin hiukan hukassa, sillä keksin lähinnä vaaleanharmaa -henkisiä ideoita. Selailin pinterestistä kaikkia ihania värillisiä seiniä (ideakansio löytyy täältä), mutta en millään keksinyt miten toteuttaisin saman tyylin meidän nykyisillä kalusteilla, sillä muutos haluttiin tehdä pienellä budjetilla. Hain apua viime vuonna Paras Koti 2015 -messuille Poriin sisustusklinikkaa pitämään saapuneelta sisustusidoliltani Marko Paanaselta (juttu täällä), joka keksi kuin keksikin ratkaisun "tumma mutta yleisilmeeltään vaalea" -dilemmaani: seinien lisäksi tilassa on käytetty lähinnä valkoisen eri sävyjä. Ja minusta yhdistelmä toimii täydellisesti! Vaikutelma on juuri sellainen kuin toivoinkin.

Hiukan keskeneräinen tämä silti on vielä. Ei rempan, mutta sisustuksen osalta. Tuolta peränurkan (yllä oleva kuva) katosta meni lasinen valaisin rikki, joten sinne pitää hankkia uusi. Kunhan keksin millaisen haluaisin. Samoin pikkuikkunan verho tulee vaihtumaan: kuvasta ei näy kovin hyvin, mutta vanha verho on melko keltasävyinen luonnonvalkoinen ja siinä on (kukka)kuvioita. Haluaisin siihen jonkun vähän kirkkaamman valkoisen ja yksivärisen vaihtoehdon. Laskosverhoakin olen miettinyt. 

Olisiko teillä ideoita, verhoon tai valaisimeen..?

Peränurkan peräseinällä (...) meillä oli viimeksi hääkuva, mutta nyt suunnittelen että sinne laitetaan äidiltä vuosia sitten lahjaksi saamani ryijy -viimeinkin seinälle. Malli on varmasti vanha, mutta kuvio on erittäin yksinkertainen ja mielestäni jopa modenin tyylikäs, väri raikkaan vaaleansininen. Neuvottelut miehen kanssa ovat vielä vähän kesken, mutta olen ihan vakuuttunut että tuohon se tulee. Mallailin sitä jo itse seinälle, eikä se minusta riko nyt seesteisen levollisen huoneen tunnelmaa.

20160714-IMG_5573
Hääkuva sen sijaan siirretään tähän sängyn viereiselle seinälle, josta tulee vähän sellainen amerikkalaistyylinen kuvaseinä. Siinä oli valokuvia viimeksikin, mutta rykelmä oli aivan liian pieni ja näytti hassulta "kikkareelta" isohkon seinän keskellä (yksi niistä mittasuhdeasioista joihin Marko silloin kiinnitti huomiota ja oli täysin oikeassa). Nyt siihen tulee entisten kuvien lisäksi jo yksinään isohko hääkuva, sekä vanhassa makuuhuoneessa muualla olleita kuvia ja vielä beben 1 -vuotiskuvia ja samassa yhteydessä otettuja perhekuvia. (Heti kun kuvat on...kröhöm...valittu ja tilattu. Ehtiihän tässä vielä. Ennen beben 2 -v synttäreitä...)

Tapetin päälle maalaamisen huonona puolena oli, että yksivärinen, tasainen maalipinta nosti esille tapetin saumakohdat, jotka näkyvät erityisesti auringossa. Missään muualla asia ei minua oikeastaan häiritse, paitsi sängyn päätyseinässä ehkä hiukan. Mutta sehän nyt on murheenkryyni muutenkin: en lopultakaan saanut innostettua miestä Markon mageasta päätyideasta, enkä osaa laittaa tuolle seinälle mitään muutakaan. Ja oikeasti me tarvittaisiin ihan kokonaan uusi sänky, sillä nykyinen nitisee ja natisee. Patjat ovat onneksi hyvät, joten sen takia asialla ei ole sillä tavalla kiire. Mutta hankinta alkaa siirtyä omalla prioriteettilistallani ylemmäs. Uudet yöpöydät haluaisin myös (näitä kuvia katsoessani todella tajusin miten akuutti tämäkin asia olisi...), mutta ne kannattaa hankkia vasta kun tietää millainen sänky on tulossa. 

20160714-IMG_5593
Koirat onneksi sopivat sisustukseen kuin sisutukseen, husky on siitä kätevän värinen ;)

Kuten näkyy, en taaskaan stailannut kuvia. Yhdellä yöpöydällä on kirja ja yölampun päällä tutti, toisella puolella tabletti. Koirat just niin kuin ne aina ovat ja toisella tuolilla röykkiö tavaroita. Tällainen tämä on myös oikeasti. 

20160714-IMG_5567
Kiva kun kävit!

Mitäs pidit :)?

4 kommenttia:

 1. Ihanat värit 😀. Ehdotuksia: kääntäisin tuon lipaston peräseinälle ja sen päälle pöytävalaisin, joka samaa sarjaa kuin kattovalaisin.Yöpöydiksi,jotkut valkoiset tasot,jotka kiinnitetään seinään.Valokuvaseinästä tulee varmaankin kiva.Mikä on noiden tuolien tarkoitus huoneessa? Voisiko ne sijoittaa muualle tai ainakin toisen niistä? Joku pellavantapainen laskosverho sopii hyvin tuohon pienempään ikkunaan.
  -Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi :)
   Erinomaisia ideoita myös, wau! Hahaa, en kestä: repesin tolle tuolikommentille :D TÄSMÄLLEEN just samoin kysyi myös Marko :D Mutta tuolit jää: meillä on vaatehuone kaukana meidän vanhempien makuuhuoneesta ja beben huoneen yhteydessä, sen takia tarvitaan joku paikka mihin esim. seuraavan päivän työvaatteet voi laskea. Tuolit on siis ihan oikeasti vaatteiden keräämistä varten ;) Plus meillä ei ole mitään muuta säilytyspaikkaa niille tällä hetkellä: meillä on muutenkin jonkin verran erilaisia "irtotuoleja" ympäri kämppää sijoiteltuna, mutta niitä kaikkia tarvitaan jokusen kerran vuodessa kun molempien perheet kerääntyy meille eri syistä. Eli toistaiseksi ne jää.
   Tämän postauksen kuvista ei näe, mutta meillä on tuossa "peränurkan" sivuseinällä kaksi samanlaista lipastoa vierekkäin ja jää muutamasta sentistä kiinni, että eivät mahdu peräseinälle vierekkäin :( Ei myöskään voi kääntää vain toista peräseinälle, koska silloin ei toisen laatikot mahdu auki. Ilman muuta noin just olisin itsekin tehnyt muuten.
   Yöpöytinä edellisellä asukkaalla olleet, seinään kiinnitettävät valkoiset tasot meillä muuten olisi kellarissa jopa odottamassa! Hmmmm, pitää miettiä voisiko ne sittenkin toimia myös meillä: mulla siis pitää aina olla käden ulottuvilla käsirasvaa (mahdollisimman epäesteettinen, valtava pumppupullo perusvoidetta...), nenäliinoja ja muuta sälää. Nyt ne on laatikossa piilossa, jolloin pöytä pysyy edes hiukan siistimpänä. Pitää miettiä voisinko jotenkin järjestellä kamppeeni esim. tuonne lipaston laatikoihin niin, että pärjäisin ilman laatikoita.... En ollut kyllä tullut edes ajatelleeksi niitä yöpöytiä ratkaisuna, mutta olet ehdottomasti oikeassa siinä, että ne olisivat tuossa oikeastaan tosi hyvät. JOS siis keksin keinon jolla voin pitää oman puoleni edes siedettävän siistinä... Kiitos, menee ehdottomasti mietintään :)
   Ja juurikin jotain pellavaa/sen tyylistä puuvillaa ajattelin materiaaliksi siihen laskosverhoon, eli samoilla linjoilla ollaan!

   Poista
 2. Onko toinen laatikosto mahdollista sijoittaa johonkin muuhun tilaan,jolloin jäljelle jääneen saisi syvennyksen peräseinälle ja toisen tuolin sen viereen vinottain.Toisen tuolin voisi laittaa tuon pitkän verhon eteen vinottain.Kaunis syvennys jää tuolla nykyisellä laatikoston sijoittelulla vaille ansaitsemaansa huomiota - se avaisi tilaa entistä suuremmaksi.
  Edelleen Heidi 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti ei ole mahdollista siirtää toista lipastoa (tai siinä olevia tavaroita ja hankkiutua toisesta eroon) millään järkevällä tavalla muualle. Tuossa syvennyksessä on aiemmin ollut vaatehuone ja olen pohtinut, että saattaisi olla viisasta ottaa tila uudelleen siihen käyttöön (joko rakentamalla taas seinä tai esim. jollain verhoratkaisulla). Itse asiassa koko talossa olisi tarve jumpata säilytysratkaisuja ja sitä tehdään sitten joskus (toivottavasti lähivuosina...) kun rempataan koko talo perusteellisemmin. Tämä makuuhuoneen pintaremontti tehtiin kun en enää kestänyt odottaa sen suhteen, mutta periaatteessa kaikki talon huoneet odottavat "sitä isoa remonttia" joka on suunnitteilla ja jolloin käydään tosiaan läpi koko talo. Siinä yhteydessä säilytystilatkin tulevat muuttumaan.

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!