torstai 21. heinäkuuta 2016

Beben vk -vaatteet ja hoidon aloitus

Bebe aloittaa siis hoidossa syyskuun alussa ja olemme jo muutaman kerran käyneet yhdessä tutustumassa tulevaan (perhepäivä)hoitopaikkaan, joka vaikuttaa aivan ihanalta. Ilmassa on tietysti suurta haikeutta, mutta olo on silti luottavainen: tuntuu hyvältä viedä tyttö juuri sinne minne olemme menossa. Ja uskon että aikakin alkaa olla kypsä.

Hoitopaikassa vierailujen myötä rupesin pohtimaan minkälaisia varusteita tyttö siellä tarvitsee ja totesin, että muutamia täydentäviä hankintoja pitää tehdä. Olen aikamoinen alehaukka, jonka lisäksi beben vaatteita olen etsinyt myös käytettynä. Sen vuoksi yritän aina ennakoida ja hamstrata hyvän tarjouksen osuessa kohdalle. En sentään seuraavaa kautta pidemmälle -niin uskalias en ole että uskaltaisin yrittää arvioida minkä kokoinen lapsi silloin on... Tai mistä hän tykkää: kauhulla odotan sitä hetkeä kun äidin hartaudella metsästämät vaatteet eivät enää kelpaa ja päälle vaaditaan Frozenia tai My Little Ponya. Kauan menköön vielä siihen vaiheeseen...

MoloGirlyRainbow
ReimaVk-Haalari
Alkukeväästä meinasi iskeä paniikki, kun tajusin ettei tytön vanha haalari enää millään mahdukaan päälle -tai siis, että lahkeista on jotenkin mystisesti tullut capri -mittaiset ;) Onnistuin kuitenkin löytämään alesta tämän Reiman....noh, PINKIN... haalarin :D Väri on todella neon ja todella pinkki (hieman kirkkaampi vielä mitä kuva näyttää), mutta överiydessään aika hauska. Ja ainakin tyttö näkyy myös pimeässä: haalarissa on paitsi hyvät heijastimet, myös väri loistaa aika kauas :D Tästä retrohenkisesta designista pidän myös, vaikka muuten en mikään retroilija olekaan.

Seurailen suurella mielenkiinnolla eri lastenvaatemerkkien ympärillä pyörivää polemiikkia ja suoranaista hysteriaa. Suosin itsekin laadukkaina pitämiäni merkkejä, mutta aniharvoin maksan mistään täyttä hintaa (eli ostan alesta tai käytettynä). Reimaa on parjattu huonosta/huonontuneesta laadusta, mutta meillä oli viime talvena Reiman toppahaalari, johon olimme erittäin tyytyväisiä. Tämä vk -haalari ehti olla reilun kuukauden käytössä ennen kesäkelejä ja sen perusteella olen todella tyytyväinen myös tähän. Neidin edellinen vk -haalari oli Ticket to Heavenin ja laatu oli siinäkin erinomainen, erityisesti olin vaikuttunut siitä miten hyvin se kesti pesuja. Saas nähdä yltääkö Reiman pesunkestävyys samalle tasolle -toistaiseksi en kuitenkaan siis allekirjoita kuulemiani huhuja Reiman muita saman hintaluokan haalareita heikommasta laadusta. Ja malli on meidän tytölle hiukan parempi: Ticketin haalari jäi tosiaan lahkeistaan aivan liian lyhyeksi, mutta oli niin leveä, että sinne olisi vieläkin mahtunut kaksi saman kokoista tyttöä. Erityisen kapea ei tämä Reimakaan ole, mutta hiukan solakampi mielestäni kuitenkin. Hiukan hypellen ja huvittuneena yritin siis tässä myös kommentoida sitä, että on mielenkiintoista millä tavalla laatumielikuvat ihmisille muodostuvat ja mitkä merkit milloinkin muodostuvat suosituiksi tai tippuvat muodista pois. Itse seurailen kyllä trendejä, mutta hiukan kaukaa. Ja kokeilen rohkeasti myös itse, enkä pelkästään usko huhuja. Kuten nyt tämä Reiman kohdalla vaikkapa :) 

Meillä ei myöskään ole erikseen mitään rymyvaatteita, vaan hankin teknisiltä ominaisuuksiltaan hyviä vaatteita, jotka tulevat kaikki ihan arkikäyttöön. Siksi haalareita on vain yksi. Toisena settinä on käytettynä ystävältä ostettu Molon Girly Rainbow -takki ja Ticketin mustat vk -housut. Takki on hauskan pirteä ja setti toimiva yhdessä: näitäkin ehdittiin jokunen kerta käyttää keväällä.

Addun verkkarit hankin uutena ja normaalihintaisena (näitä en ollut tajunnut mistään aleista pitää silmällä ja tarjontaa tuntui muutenkin olevan melko vähän, tuskin mikään trenditaaperon valinta ;)) jokunen viikko sitten, kun tajusin että hoitokäyttöön bebe kaipaisi jotain sisävaatteiden ja noiden teknisten vaatteiden välimaastoon. Settiä ei ole vielä käytetty, mutta uskoisin sen tulevan kovaan kulutukseen hoitopaikassa. Tämän hoitopaikan yksi erikseen mainituista käytännöistä muuten on, että ulos puetaan eri vaatteet kuin millä ollaan sisällä (ja ymmärrän hyvin että sisään kannetun hiekan määrää pyritään rajoittamaan).

Kurikset
Ja sitten, merkkivaatteiden vastapainoksi: meidän kuravaatteet on Lidlistä ;D Ja nämä on kuulkaa hyvät! Tai no, takkia ei ole vielä tarvittu lainkaan, koska meidän ulkovaatteet pitää kyllä kaikki vettä. Housut on puettu päälle kun on erityisen kuraista ja rapaista tai kun maa on huomattavasti ilmaa kylmempi: näissä on ihanan pehmeä ja lämmin fleece -vuori. Ainakaan vielä en ole huomannut  mitään moitittavaa. Alunperin nämä hankittiin, kun en ollut varma tarvitaanko teknisen haalarin lisäksi kuriksia ollenkaan, mutta kyllä nuo housut tuntuvat tarpeellisilta. Ainakin toistaisiksi yritetään selvitä yhdellä setillä tätäkin laatua.

Lidlistä meillä on muutenkin jokunen muukin vaate (sekä bebellä että meillä vanhemmilla) ja ovat kyllä uskomattoman hyviä! Ainut mikä niissä hirvittää on se halpa hinta itsessään: vähän epäilyttää että kovin eettinen valinta ne tuskin ovat. Mutta hinta-laatusuhde on kyllä minun kokemukseni mukaan erinomainen.

RacoonSoftshell
Ainoana ns. turhaakkeena tytön kaapissa on hulluuskohtauksessa hankittu, Racoonin IIIIHANA softshell- takki. Tätä ei olisi tarvittu, mutta katsokaa nyt miten söpö se on! Tätä on toistaiseksi käytetty kaupunkimenoissa: tässäkin on täydet tekniset ominaisuudet joten ei haittaa jos sade iskee vaikka kesken kahvilareissun :) 

SuperfitTennarit
NokianKumpparit

Kengistä samaisessa hoidon aloitukseen havahtumisessa hankittiin nuo yläkuvassa olevat Superfitin lenkkarit, koska tytöltä puuttuivat sellaiset kokonaan. Olisin mieluusti ottanut jotkut hiukan vähemmän pinkit (koska sitä pinkkiä nyt sit on ;)) ja vähemmän vaaleat, mutta sopivat koot olivat malliltaan kelpuuttamistani kengistä jo aika vähissä ja nuo olivat hyvässä alessa. Joten ne sitten :D 

Nokian kumpparit hankittiin jo aiemmin keväällä, kun edelliset jäivät yhtäkkiä ja yllättäen totaalisesti liian pieneksi. Nämä taas ovat vielä aika reilut, mutta villasukkien kanssa toimivat kuitenkin ihan hyvin. 

EccoKävelykengät
Kuivemmalle ja viileämmälle kelille hankittiin siistimmät Eccon mokkaiset kävelykengät jo ihan alkukeväästä, heti kun talvikengistä päästiin. Nämä ovat olleet hyvät, mutta näitä en ihan pahimpaan rapaan pukisi tytölle jalkaan :) 

Kenkien valinta on haastavaa ja siitä on monissa blogeissa kirjoiteltukin. Itse olen hyödyntänyt jalkaterapeutti- serkkuani, jolta olen kysellyt valintakriteereitä lasten kenkiin. Päällimmäisenä mieleen on jäänyt ohje siitä, että kenkä ja sen pohja ei saa olla liian tukeva tai paksu (jotta jalan omat lihakset pääsevät kehittymään), vaan pohjan pitää rullautua ihan kevyellä taivutuksella helposti. Olen huomannut että etenkin lasten lenkkareista monet ovat tosi jämäköitä, jonka vuoksi iso osa niistä tippui omalle no-go -listalleni. Yksilöllinen säätömahdollisuus mieluiten nilkkaan asti on myös plussaa, jotta kenkä istuu hyvin pienessä jalassa. Erityisesti kesäkenkien kohdalla pitää silti muistaa, että kantakapin pitää toisaalta olla riittävän tukeva, jotta jalka ei pääsen "luiskahtelemaan" kengässä holtittomasti: itse ostin vahingossa yhdet sellaiset ballerinat tytölle, joissa kantakappi oli aivan surkea. Unohdin tämän kriteerin kenkiä valitessani ja vasta käytön myötä ihmettelin miksi kenkä ei ollenkaan pysy jalassa, vaan tyttö astui koko ajan "sivuun". Sitten tajusin, että kantakappi oli ihan säälittävän lörppö ja onneton tapaus, joten heitin tossut pois. Onneksi eivät olleet kalliit, mutta huti harmitti silti kovasti.

Sisävaatehankinnat ovat vielä parhaillaan käynnissä, mutta voisin niistäkin vähän myöhemmin jotain kirjoitella. Tyttö tuntuu taas kummasti venähtäneen kaikista housuistaan yli samaan aikaan, joten etenkin housuhankintoja olen lähiaikoina tehnyt.

Mutta eiköhän tämä näistä tällä kertaa. Kertokaas muut näyttääkö teidän lista yhtään samanlaiselta? Ja erityisesti te hoitokonkarit: mitä teidän mielestänne listalta mahdollisesti puuttuu :)? 

Paitsi ehkä hoitoreppu, sellaista meillä ei muuten vielä ole! Ehkä sata kassia ja nyssykkää kyllä, mutta eikös hoitoreppu nyt olisi hyvin tärkeää hankkia lapselle ihan oma, erikseen :D..?

4 kommenttia:

 1. Ihania löytöjä! 😊 Lisäisin listaan kurahanskat, jotka teiltä kyllä taitaa jo löytyä, mutta ovat ihan must hoidossa!

  Sisävaatteista huomasin meillä, että vaihtovaatteiksi (joita hoidossa ehdottomasti tarvitsee) kannattaa hankkia käytettyjä vaatteita kahdesta syystä: 1) ei haittaa, jos sattuu vaihtumaan jonkun muun vaatteiden kanssa 2) saa huoletta käyttää esim. silloin kun maalaillaan vesiväreillä tai tehdään muuta sottaista. Uusimmat gugguut harmittaa, jos saavat värikynää pintaansa...

  Perhepäivähoito on tosin kyllä pienempi ryhmäkooltaan, joten meidän tarhakokemukset ei ihan vastaan tulevaa. Mutta kun lapsuuden vietin osana äitini perhepäivähoitoryhmää, niin sanoisin, että voi niitä hyvin soveltaa. 😊

  Terv. Riikka-M.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana :)

   Ja oikeassa olet: kurahanskat tosiaan löytyy myös jo. Ne on olleet ihan must myös tuossa omassa pihassa alkukevään tonkimispuuhissa ;) Talvihanskojen ostoa mietin jo myös, koska viime talven rukkaset olivat pettymys: niissä oli tytön sormet aina ihan jäässä (eivät kyllä kastuneet, mutta siis lämmöneristys vaan täysin riittämätön). Mistäköhän löytyisi oikeasti lämpimät toppahanskat..? Viime talviset oli Reiman, mutta voi myös olla että ostin asiasta mitään ymmärtämättömänä vahingossa jonkun "syysmallin" ja joku paksummin topattukin olisi ollut olemassa, en tiedä.

   Pienemmässä ryhmässä en niinkään pelkää vaatteiden vaihtumista (pitää vielä kysyä suositteleeko hoitaja nimikoimista, mutta epäilen että lapset ovat myös juuri riittävästi eri ikäisiä ja -kokoisia jotta vaatteet ei ehkä kovin herkästi ainakaan vaihdu), mutta sitä yritän just tasapainoilla että vaatteet olisi siistit, mutta että niillä voi ihan huoletta sitten tehdä mitä vaan eikä haittaa sotkut. Koska ihan jo syöminen on aikamoista just nyt. Koska neiti syö ITSE :D Hoitaja kyllä sanoi että he ovat todella paljon ulkona, eli uskoisin tässä hoitopaikassa ulkokamppeiden olevan kovemmalla koetuksella kuin sisävaatteiden. Mutta hyvä pointti anyway.

   Poista
 2. Tsemppiä hoidon aloitukseen! Vaikuttaa, että olet kyllä superhyvin valmistautunut ainakin noiden kamppeiden puolesta. Terveisin se mutsi, joka sadesään yllättäessä lähtee ostamaan saappaita pieneksi jääneiden tilalle. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos: hoitopaikka vaikuttaa niin hyvältä, että hoidon aloitus ei nyt just jännitä. Mutta kysy vaan uudestaan sitten kun on kyse enää päivistä, veikkan että tilanne ehtii vielä muuttua...
   Hehee: muuten olen onnistunut ihan kohtalaisesti ennakoimaan, mutta juurikin nuo saappaat hain kiireellä erään koulupäivän jälkeen Cittarista kun edellisenä päivänä oli todettu että vanhat ei vaan enää mene jalkaan :D Että ei se aina mee ihan putkeen täälläkään...

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!