tiistai 31. joulukuuta 2013

Vanhan vuoden päätteeksi 10 asiaa minusta

Sain jo muutama viikko sitten Zubi's cornerin Suvilta haasteen kertoa itsestäni 10 asiaa. Joulukiireet osuivat väliin, mutta ennätin kuitenkin haasteen pariin vielä vanhan vuoden puolella ;) Kuvituksena asuja vuoden varrelta, jonkinlaisessa kronologisessa järjestyksessä. Raidat ja farkut ovat ainakin olleet suosiossani, näköjään...

1
1. Mikä on sinussa parasta?

Tällaiset jutut tietää parhaiten joku muu. Ja koska aivan sattumalta, yhteen työprojektiin liittyen, pyysin jokunen aika sitten sekä miestäni että äitiäni kuvailemaan minua kolmella sanalla, saankin tähän kaksi ulkopuolista (joskin tuskin kovin puolueetonta...) mielipidettä. Miehen mukaan olen: iloinen, aikaansaava ja määrätietoinen. Äidin mukaan: tunnollinen, tarkka ja innovatiivinen/oma-aloitteinen. 

Omasta mielestäni parhaisiin puoliini kuuluu rehellisyys, tinkimättömyys ja reiluus. Näitä pyrin toteuttamaan kaikilla elämäni osa-alueilla ystävyyssuhteista työelämään ja kaikkeen kanssakäymiseen.

2. Mikä sai sinut bloggaamaan?

Tästä olen kirjoittanut muutaman kerran ennenkin. Idea lähti alunperin, kun löysin blogimaailmaan uudelleen joskus vuoden 2010 loppupuolella. Huomasin itse inspiroituvani valtavasti muiden, näennäisesti hyvinkin arkisista, jutuista ja aloin pohtia, josko itsekin voisin inspiroida muita. Lisäksi halusin pysähtyä pohtimaan paremmin oman arkeni pieniä iloja -ja tämä onkin mielestäni yksi bloggaamisen parhaista puolista! Omaakin elämäänsä tulee tarkasteltua vähän uudesta näkökulmasta. Kolmas syy on valokuvaus, josta olen aina ollut kiinnostunut, mutta josta on vasta blogin myötä kehittynyt harrastus. 

3. Kahvi vai tee?

Tilanteesta riippuen. Kahvi ja jokin makea herkku on aivan lyömätön yhdistelmä, samoin kahvi viimeistelee hyvän aterian täydelliseksi. Toisaalta etenkin ilta-aikaan hyvä, maustettu tee voi olla maailman paras juttu.

4. Mikä saa sinut innostumaan ja inspiroitumaan?

Voi, vaikka miten moni asia! Kiihdyn nollasta sataan aika nopeasti ja olen kiinnostunut valtavan monista asioista. Inspiraatio lähtee siis vaikka mistä alkaen pinnallisemmin blogeista, lehdistä ja muotijutuista kulkien matkailun ja vieraiden kulttuurien sekä työhaasteiden kautta erilaisiin yhteiskunnallisiin asioihin. Viimeksi mainitun puolen pidän tarkoituksella erossa täältä blogista, mutta paljastettakoon, että "live -minä" on kiinnostunut politiikasta ja keskustelee mielellään (ja tulisieluisesti!) erilaisista yhteiskunnallisiin epäkohtiin liittyvistä asioista.

5. Bravuurisi keittiössä?

Olen aika hyvä tekemään erilaisia salaatteja. Minulla ei ole hirveän hyvää ruuanlaittomielikuvitusta, joten kokkailen pääasiassa resepteistä. Esimerkiksi tekemäni avokadopasta on kyllä aivan törkeän hyvää :)

2
6. Mikä vuodenaika olisit ja miksi?

Kevät. Valoisa ja innostava, mutta hiukan kirpeämpi kuitenkin kuin kesä ;)

7. Tärkein elämänohjeesi?

Katua ennemmin tehtyjä kuin tekemättömiä asioita. Siis Carpe Diem, Memento Vivere, Hakuna Matata -henkeen. Olla itse vastuussa omasta onnellisuudestaan ja pyrkiä tekemään vain sellaisia ratkaisuja, joista voi olla ylpeä ja joiden takana voi seistä kaikissa tilanteissa. Ja mukavuusalueen ulkopuolella säännöllisesti vieraillen! Kohtele muita niinkuin toivoisit itseäsi kohdeltavan.

8. Milloin ja miten viimeksi hemmottelit itseäsi?

Yritän hemmotella itseäni hiukan joka päivä. Urheilemalla, juomalla hyvän kupin kahvia, löhöämällä sohvalla... rakastan kampaajalla, kosmetologilla jne käyntiä, mutta sitä tulee tehtyä aika harvoin. Juuri nyt minulla olisi kyllä yksi kauneushoitolalahjakortti käyttämättä, kun en ole osannut päättää mihin ihanuuteen sen malttaisi uhrata...

9. Lempilastenlaulusi?

Hmmmm..? Näitä ei nyt kauheasti tule mieleen, kun ei ole omia lapsia. Piippolan vaarissa on jotain hauskaa ja vauhdikasta, sanotaan vaikka se ;)

10. Mikä on parasta elämässäsi tällä hetkellä?

Perhe. Muuton myötä monet rakkaat ystävät asuvat kauempana ja näen heitä harvemmin (ja on ikävä <3 tiedätte kyllä keitä olette!), mutta toisaalta sain tavallaan takaisin aivan uskomattoman tukevan ja läheisen verkoston perhettä ja sukulaisia. Ja tänne aikanaan jääneitä ystäviä (joita kyllä edelleen näen  aivan liian harvoin! Tekin tiedätte keitä olette: taidan tehdä uudenvuodenlupauksen tavata ystäviäni enemmän!).

3

En tällä kertaa osoita haastetta eteenpäin erityisesti kellekään, mutta toivon että jos et ole vielä tätä tehnyt, niin nappaat sen itsellesi ja käyt linkkaamassa tänne. Mitäs tuumitte "paljastuksista", tuliko yllätyksiä :)?

Näissä tunnelmissa toivotan kaikille onnea ja iloa vuoteen 2014!

4 kommenttia:

 1. Oikein hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 2. Kiva kun toteutit tämän! :) Et kyllä onnistunut kovasti yllättämään. Tosi tyylikkäitä kuvia. Onnellista uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli mukava toteuttaa. Hauskaa miten, vaikka tuntuu että en esimerkiksi itse kirjoita tässä blogissa mistään "tärkeästä", se oma minä sieltä tekstin seasta sitten vaan kuitenkin ilmeisesti tihkuu läpi. Ja hyvä niin :) Onnellista uutta vuotta myös sulle ja koko teidän perheelle :)

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!