perjantai 13. kesäkuuta 2014

Perjantain paras

Pitkästä aikaa perjantain paras! Esittelyssä tällä kertaa aivan huippuhyvä käsivoide.

20140610-IMG_6266
Olen täällä maininnut useita kertoja aiemminkin, että käteni ovat useimmiten surkeassa kunnossa.  Parhainakin päivinä kuivat. Kertauksena uusille: yhdistelmä luonnostaan erittäin kuivaa ihoa, koirien sekä koti- ja pihahommien (ja rehellisyyden nimissä toki myös: tavan) vuoksi todella usein tapahtuvaa käsien pesua tarkoittaa huonokuntoisia käsiä ympäri vuoden. Pahinta on syksyn ja talven lämpötilavaihtelut, kuivat sisätilat ja paperityö sekä kylmyys, mutta aina silloin tällöin vaivaa riittää kesään asti. Kaikenlaista on kokeiltu sekä ilman reseptiä saatavasta valikoimasta (ml. selektiiviset, semiselektiiviset ja halvat merkit, perusvoiteet, Bepanthen, kortisonit....) että ihotautilääkärin kirjoittamista voiteista (sekä vahvoja kortisoneja että muunlaisia hoitovoiteita). Ongelma on jatkunut niin kauan kuin muistan ja pikkuhiljaa voide toisensa jälkeen on muuttunut tehottomaksi. Seuraavaksi kokeiltavaksi tulevat ihotautilääkärin määräämät vaihtoehdot olisivat niin rajuja (potentiaalisten sivuvaikutustensa osalta), että yritän kaikin keinoin välttää sen askeleen ottamista. Jatkuvasti rikki oleva iho kuitenkin paitsi on kutiavuudessaan inhottava, myös altistaa erilaisille tulehduksille. Pyrin siis kokeilemaan ihan kaikkea.

Edellisjouluna kehuin Avènen Cold Creme -sarjan käsivoidetta. Voide toimi kuin unelma muutaman vuoden ajan. Sitten voide päätettiin alkaa pakata minikokoisiin pakkauksiin (hinnan säilyessä tietysti lähes ennallaan, ei kovin mukavaa kun kulutin yhden purkin loppuun muutamassa viikossa....). En tiedä muutettiinko myös koostumusta, mutta samoihin alkoi tuntua ettei voide enää tehoa yhtä hyvin. Etsiessäni uutta pelastajaa päädyin lopulta puolisen vuotta sitten kokeilemaan saman merkin Cicalfate -käsivoidetta, joka sisältää mm. sinkkiä. Olen myös kokeillut vauvoille tarkoitettua pelkkää sinkkivoidetta, mutta se oli katastrofi. Tässä voidesekoituksessa sinkki kuitenkin toimii erinomaisen hyvin ja tämä paketti on nyt kolmas ostamani. Koostumus imeytyy kohtuullisesti, mutta ei supernnopeasti. Käytän tätä voidetta siis runsaan kerroksen öisin: päivisin menee vaihdellen suosikkiperusvoidettani Ceralan Plussaa tai mitä milloinkin käsilaukustani löytyy. Käsilaukkuvoiteeni on mieluiten joku kevyehkö ja nopeasti imetyvä, jotta sitä tulee käytettyä mahdollisimman usein. Pienehkö pakkauskoko on plussaa. Parhaimmillaan myös hyväntuoksuinen ja muutenkin hiukan "ylellinen", sillä kaipaan pientä arkiluksusta ja vaihtelua iltaisin käyttämieni hajuttomien perusvoiteiden lisäksi. Milloin mikäkin.

Muille kuivakätisille: ei Civalfatekaan varmasti kaikilla tehoa. Mutta tässä on ainakin yksi vaihtoehto lisää kokeiltavaksi :) Saatavuus vaikuttaisi olevan aika hyvä, kaikenkokoisista apteekeista.

Onko joku muu testannut tätä samaa voidetta? Mitkä teidän käsivoidesuosikkinne ovat? Vinkkejä otetaan mielellään vastaan, myös noista kevyistä "käsilaukkuversioista" :)

2 kommenttia:

 1. Hyvä vinkki! Mullakin on aina kuivat kädet, kylmään aikaan toki enemmän.
  Iltaisin laitan usein Neutrogenan Norwegian formula hand creamiä (jättää vähän tahmaiset kädet), muutoin käytän L'Occitanen Shea Butter -käsivoidetta tai Ahavan käsirasvaa. Nuo kaksi jälkimmäistä tuoksuvatkin ihanalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä kokeilla, toivottavasti toimii sullakin :) Tuo Neutrogena mulla on itseasiassa parhaillaan käsilaukussa, mutta siitä ei tullut uutta suosikkia: minusta se on "ihan kiva", mutta ei tarpeeksi hoitava mulle yöksi ja vähän liian tahmaava & tylsä päiväksi ;) Tuota L'occitanea voisin sen sijaan kokeilla, muutamista merkin voiteista on hyvä kokemus. Ahavalta olen testannut jalkavoidetta, joka oli varsin kelvollista. Tuonkin käsivoiteen voisi hyvin ottaa testausjonoon :)

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!