tiistai 9. kesäkuuta 2015

Sisustusajatuksia

Makuuhuoneen päivitysprojekti on siis suunnitteluasteella, lähtötilanteesta postailin kuvia viime viikolla. Seinille olen suunnitellut valkoisen tai sävytetyn valkoisen lisäksi sängyn päätyseinään ja sängyn oikealla puolella olevaan seinään joko harmaata tai sinisävyistä maalia. Harmaa voisi ehkä olla ihan reilusti tummakin, sinisävyinen maali taas olisi mielessäni semmoinen pehmeä. Pinnailin tänne lähinnä sävymaailmaltaan minua inspiroivia kuvia: olen tosiaan jumissa vanhojen kalusteiden kanssa, enkä ehkä muutenkaan halua omaan makuuhuoneeseeni sellaista amerikkalaista luksustyyliä  mikä monissa noissa inspiskuvistani on, vaan eniten miellyttää modernimpi ja selkeämpi skandilinja. Harmailla seinillä mentäisiin ankarammin, sinisävyisillä pehmoisemmin. Esimerkiksi "Tiffanyn -siniset" seinät näyttävät upeilta noissa jenkkisisustuksissa, mutta onkohan liian pliisut meidän perushuonekalujen kanssa..? 

tyynyt

Kuvat/photo credit: http://www.sagalaga.com

Ihastuin näihin Sagalaga -designin tyynyihin jo ennen kuin keksin mihin niitä voisin tarvita. Toivoisin kovasti näiden, tai edes toisen näistä, olevan osa makuuhuoneen uusittua sisustusta. Tarvitaan vain sopiva päiväpeitto, verhot on helpompi osa yhtälöä. Ja päätös siitä ovatko ne sittenkin liian graafiset, jos seinät on sitä sinisävyä. Argh.

päiväpeitot
Kuvat/photo credit: vasemmalla: Casa Stockmann Smart, Oikeanpuoleiset Ellokselta: ylempi Dena ja alempi Polly

En oikein osaa päättää myöskään sitä, millaisen päiväpeiton haluaisin. Huoneessa on nyt yksivärinen harmaa päiväpeitto ja ajattelin, että joku kuvio voisi vaihteeksi olla kiva. Mutta olen sen verran "kuviorajoittunut", että printtityynyn yhdistäminen mihinkään muuhun kuin yksiväriseen päiväpeittoon saattaa olla liikaa. Hmmmm.

Seinien sävy pitäisi tietysti päättää ihan ensin, mutta en oikein tiedä kumpaan suuntaan haluaisin lähteä. Ihastuin myös vanharoosa/kupari -ilmeeseen joka ainakin yhdessä pinnissä (pinnauksessa..?!?) näkyy, mutta vaaleanpunaiseen en kyllä taida saada miestä taipumaan. En niin millään.

Että aikamoista hapuilua vielä tämä "suunnitteluni". Help! Oletteko te nähneet kauniita makuuhuoneita jossain viime aikoina, millaisia ne olivat? Linkkivinkkejä, mielipiteitä ja muita apuja saa antaa :)!!!

8 kommenttia:

 1. Apua en osaa sanoa, täällä on myös makkarin uudistus meneillään (tais siis onhan tämä ollut jo aika kauan kesken...). tapetti löytyi pitkän etsinnän jälkeen, vielä kun saisin aikaiseksi tapetoituakkin. Jotenkin sisäjutut ovat nyt jääneet...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, no ainakin vertaistukea sitten saatavilla :D Joo meillä olis kans pientä pihan mylläystä myös tulossa, että projektit kilpailee huomiosta. Ja tietysti tässä Suomen "kesässä" noi ulkohommat pakkaa olemaan sellasia että syytä tehdä aina jos vähänkään on sellainen ilma, muuten on vähän ankeeta kaatosateessa istuttaa kesäkukkia ;)

   Poista
 2. Heips, kommentoin anonyymina kun en jaksa kirjautua. :) Valitsisin harmaat seinät ja toisin sinisen sävyjä tekstiileillä. Harmaa on helppo pohja, joten voit vaikka sitten joskus lisätä sitä vaaleaa roosaakin helposti - tai mennä graafisen mustavalkoisella tekstiileissä, jos siltä tuntuu.

  Yksivärinen päiväpeitto on tietysti aina hyvä, voihan siinä olla pintakuviointina jotain mielenkiintoa, vaikka jotenkin erikoiset tikkaukset tms.? Mut mä kyllä nyt ihastuin täysin tuohon Casa Stockmann Smartiin! Ihana.

  t. zubi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa olen miettinyt harmaan suhteen, se olisi helppo. Kompromissina voisi tietysti ottaa sittenkin jonkun vaalean harmaan, jolloin tyyliä olisi helppo viedä joko graafisempaan tai pehmeämpään suuntaan tekstiileillä, hmmmmm...
   Musta toi Smart on myös tosi kaunis, omakin suosikkini tällä hetkellä :)

   Poista
 3. Mä olen värien kannalla! 😊 Tosin olen puolueellinen, koska meiltä löytyy korosteseinistä harmaan sininen. Ja budjettisyistä sama väri päätyi siis sekä olohuoneen että makuhuoneen korosteseiniin. Harmaa on toki elegantti vaihtoehto sekin, mutta näkisin teidän kodin henkeen sopivan ennemmin jonkun värin. 😊

  Terv. Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saman värinen korosteseinä tuo yhtenäisyyttä taloon, on minusta siksi ihan hyvä ratkaisu. Siinä mielessä tietysti sen sinisen voisi poimia vierashuoneen/beben huoneen seinän tapetista vaikka....mutta en niin tiedä: toisaalta se olisi ihanan raikas ja kerrankin se ei-turvallinen vaihtoehto, mutta toisaalta pelkään että olisi blaaah meidän kalusteilla...

   Poista
 4. Ai niin! Ja mä olen himoinnut tota samaa Saagalaagan keltaista tyynyä! 😍 Se on i-h-a-n-a!!!

  Riikka

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit kommentin:)!