maanantai 1. kesäkuuta 2015

Ideoita makuuhuoneen muutokseen..?

Noniin noniin, lupasin intoilla täällä uusista sisustustuulista, joten here comes.

Makuuhuone on hyvän kokoinen, mutta talon huoneista tällä hetkellä vähiten oman näköinen. Sen takia sitä en tänne blogiinkaan ole aiemmin tässä laajuudessa kuvaillut. En ole ajatellut remonttia aiemmin, kun sitä isoa remonttia yhtä vain suunnitellaan. No, realistisesti ajatellen the remontti joutuu nyt vielä muutaman vuoden odottamaan. Sommitellessani valokuvia seinälle tuskastuin kuitenkin näkymään lopulta sen verran, että innostuin sittenkin suunnittelemaan pikkumuutosta jo heti, eikä vasta "sitten joskus". Ja onneksi sain vakuutettua myös miehen muutoksen välttämättömyydestä ;) Vähän se nikotteli että olisiko kannattanut valita ennemmin valokuvien kehykset sopimaan nykyisiin seiniin kuin maalata seinät, mutta suostui sitten kuitenkin :D

20150530-IMG_3818
Älkää välittäkö vaatekasoista, roikkuvista johdoista ja muista elämän jäljistä, en stailannut kuvia mitenkään ;D Ja kuvat napattu kännykällä: sen laajakulmaominaisuudet on huomattavasti paremmat kuin normaalisti kamerassa käyttämässäni 50mm objektiivissa.

20150530-IMG_3821
Makuuhuoneeseen on muutossa vain kannettu vanhat kalusteet, myös mm. sängynpeitto ja tyynyt on vuosia sitten hankittu edelliseen asuntoon. Verhot on edellisen asukkaan jäljiltä. Uutena hankittiin vain nuo alemmassa kuvassa näkyvät Malm -lipastot sekä molemmat lamput. Ja tietysti beben pinnis on lisätty kalustukseen vasta viime syksynä ;) 

Tarkoituksena on tosiaan tehdä muutos pienellä budjetilla, eli kalusteita ei nyt uusita. Ajatuksena on sen sijaan maalata seinät ja toivottavasti myös katto. Sen lisäksi ajattelin uusia makuuhuoneen tekstiilit: päiväpeitto, tyynynpäälliset ja verhot joutavat vaihtoon. Ja lukulamppuja pohdin: minulla on  käytössäni sarastusvalo, eikä mieskään yleensä käytä kumpaakaan varsinaisista "lukuvaloista". Valo noissa seinään kiinnitetyissä valoissa on todella hyvä ja on kätevää että valo ei ole pöydällä. Noita ei kuitenkaan juuri tule käytettyä ja itse en missään tapauksessa kuitenkaan halua luopua sarastusvalosta. Joten pohdinnassa on myös seinävalojen ja mahdollisesti myös miehen yöpöydällä olevan lampun pois vieminen.

Tällä hetkellä kaavailen, että jollain värillä maalattaisiin sängyn päädyssä oleva seinä, sekä oikenpuoleinen "valokuvaseinä". Muuten valkoista (tai lähes valkoista), myös kattoon toivon mukaan. Katolle maalin sijaan toinen mahdollisuus olisi jonkinlainen värillinen lakkaus, onko niistä kokemuksia..?

Maalaus on myös sillä tavoin ehdollinen, että sen pitäisi onnistua tapetin päälle: ellei onnistu, tapetin repimisessä on kauhea homma ja pahimmassa tapauksessa sekään ei onnistuisi vaan seinä jouduttaisiin levyttämään uudelleen, eikä sellaiseen urakkaan ole nyt tarkoitus lähteä.

Onko ideoita seinien väriksi? Mitkä seinät sinä maalaisit? Jotain muuta mitä en itse ole keksinyt? Minulla on jo pari ideaa, mutta kuuntelisin ensin mitä teillä on mielessä :) Jotain raikasta ja modernia, toivoisin uuden tunnelman olevan hiukan vähemmän romanttinen. Pehmeä saa makuuhuoneen fiilis olla, mutta kenties vähän nykyistä "viileämpi", jos ymmärrätte mitä tarkoitan.

Täällä ollaan edelleen kesäisen innostuspuuskan kourissa, inspiroivaa uutta viikkoa myös teille kaikille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin:)!