lauantai 13. kesäkuuta 2015

Tulkkilan yössä

...tai siis päivässä ;)

Instagram -seuraajat tietävätkin että tein tässä päivänä muutamana pientä kevätsiivoa myös tietokoneelle; raukka on huutanut lähes täyttä käynnistyslevyä jo jonkin aikaa. Mikä siinä onkin ettei niitä kuvia saa poistettua, vaikka varmuuskopiot onkin olemassa..? Tärkeimmät kuvat minulla on ollut kolmessakin eri kansiossa ja ulkoisella kovalevyllä. Nyt olen saanut bebestä aikaiseksi ekan valokuvakirjan ja muutenkin jälkikäsiteltyä kuviani, joten poistelin noita ylimääräisiä. Kuvia lähti lähemmäs 8000 -> jännästi on konekin tuntunut tänään hiukan aiempaa ripeämmältä ;D

Kameralla on ollut kuvia jonossa postauksia varten, mutta ennen perusteellista siivousta en ole uskaltanut ladata yhtään uutta kuvaa koneelle. Ja taas vannon pyhästi etten päästä koneen tilanneta uudelleen yhtä pahaksi... Ans kattoo kuin käy.

20150606-IMG_9342
Aloitetaan ruuhkan purkaminen viikon takaisista tapahtumista: pakkauduimme beben kanssa serkkuni kyytiin ja suuntasimme Kokemäelle Tulkkilan yö -tapahtumaan. Tapahtuman nimestä huolimatta me olimme liikkeellä ihan päiväsaikaan ja matkakohteena oli meillä ennen kaikkea muutaman paikallisen käsityöläisen Pop up -kauppa tapahtuman yhteydessä.

20150606-IMG_9329
20150606-IMG_9331
Halusin käydä moikkaamassa Ideakorun Maaritia ja samalla katsastaa muun tarjonnan. Harmiksemme Saippuapaja oli jo pakannut kimpsunsa ja kampsunsa, mutta ihastelimme sitten Maaritin korujen lisäksi Pihlajamäkien kauniita tuohitöitä sekä Jari Sandholmin veistoksia ja valokuvia. Ja nautimme Päivin kahvilassa kakkupalaset kera teen ja herkullisen raparperimehun.

20150606-IMG_9339
20150606-IMG_9336
Pop up -kaupasta poikkesimme vielä kiertämään markkinakojuja, mutta tapahtuma oli kyllä todella paljon pienempi kuin itse muistelen lapsuudestani ja nuoruudestani. Toisaalta päätimme hetken mielijohteesta poiketa eräästä ovesta sisään ja oven takaa paljastui Kokemäen kudonta ja värjäys: ihastuttava liike täynnä käsityötarvikkeita, paikallisia käsitöitä (ja käsityöläisiä puuhissaan!) ja muita teemaan sopivia myytäviä (ml. Ruskovillan tuotteita, alueen lapsiperheet vink vink...) - pankkikortti ei muuten paikassa käynyt, joten tyhjin käsin jouduin poistumaan. Suunnitelmissa on kuitenkin palata isommalla porukalla :) Aivan supersympaattinen liike. Samalla ovella muistutettiin myös kesäisin Kokemäen sähkömuseolla toimivasta muuntamokahvilasta, jonne yritimme pari kesää sitten jonain sellaisena päivänä kun se olikin suljettu. Pitää muistaa tänä kesänä kokeilla uudelleen.

Ylipäänsä teimme päätöksen hyödyntää paremmin näitä lähiseudun aarteita, joihin harvemmin arjessa tulee poikettua. Kyllä, kotiseutukesä here we come! Parit suunnitelmat on jo tehty :)

Tuleeko teidän hyödynnettyä oman kaupunkinne tai lähialueenne erikoisuuksia?

2 kommenttia:

  1. I do not speak Finnish but I am completely amazed and impressed by every single creation! WOW! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. They are amazing aren't they :) For more of Ideakoru's beautiful silver jewellery visit http://www.ideakoru.fi and you can ask about the birchbark products directly from Kaija Pihlajamäki (kaija.pihlajamaki hotmail.com), their website is still under construction.

      Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!