lauantai 25. toukokuuta 2013

Valaisinmietteitä

Uuteen kotiin pitäisi hankkia pari uutta valaisinta: ainakin makuuhuoneeseen ja kenties yksi plafondi olohuoneen peräosaan. Plaah, plafondit ovat yleensä tosi ankeita, mutta tila on niin matala, että vaihtoehtoina on melkein sellainen tai sitten kiskospotit. Ikeallakin oli muutama ihan kohtuullisen näköinen plafondi, joten saattaa olla että sellainen tulee hankittua. Myös olohuoneeseen haluan luultavasti jossain vaiheessa uuden valaisimen, mutta kaikkea ei oikein voi hankkia kerralla (jos haluaa jotain muuta kuin ikealaista kaikki) enkä oikein yhtään tiedä millaisen siihen haluaisin. Joten se saa odottaa.

Makuuhuoneeseen haluan kyllä uuden valaisimen ja oikeastaan heti, sillä en suostu katselemaan meidän vanhaa enää yhtään. Myöskään edellisen asukkaan kattoon jättämä ei ole minua kröh... meitä :D

Haussa olisi joku vaalea ja pehmeän mallinen. Sellainen sopii mielestäni makuuhuoneeseen tunnelmaltaan ja lisäksi sekä nykyisiin seiniin, että toivottavasti jossain vaiheessa remontoitaviin uusin seiniin myös.

ARTENICA
Kuvat: http://www.room21.fi/cgi-bin/ibutik/AIR_ibutik.fcgi?funk=steg_tva&artgrp=190&filter=116:Artecnica


Selasin Room21 -nettikaupan valikoimia ja totesin, että todella monet Artenican malleista miellyttävät minua ulkonäöltään. Ne eivät myöskään ole mahdottoman kalliita. Silloin kun kuvassa keskellä oleva "Midsummer" tuli kauppoihin vuosia sitten ihastuin siihen palavasti. Ajattelin sitä juuri makuuhuoneeseen. Nyt en oikein tiedä: ehkä aika on ajanut siitä hiukan ohi. Sen sijaan vasemman laidan siipimäinen "Icarus" miellyttää jostain syystä silmääni edelleen: se voisi tuoda moderniin huoneeseen sopivasti pehmeyttä, vai mitä? Oikean reunan Phrena Square (yllä) ja Phrena2 ovat myös mielestäni kauniita. Vähemmän kulmikkaita kuin monet muut vastaavalla idealla toimivat valaisimet. Jommasta kummasta saattaisi tulla hyvä kompromissi, mikäli mies ei jaa Icarus -ihastustani...

Haavelistaltani voisi löytyä myös alla olevassa kollaasissa olevia valaisimia. Tämän hetkiseen tilanteeseen nämä ovat ehdottomasti liian kalliita, mutta ehkä joskus?

haaveita

Etenkin tuo Showroom Finlandin "Pilke 60" on ollut mielessäni jo tovin. Makuuhuonetta paremmin se voisi kuitenkin toimia olohuoneessa. Pilke on sellainen valaisin, jota varten voisin oikeasti harkita säästämisurakkaan ryhtymistä. Louis Poulsenin "Collage 450" olisi myös kaunis: juuri sen oloinen mitä itse makuuhuoneeseeni kaipaan. En silti tiedä onko se ihan niin ihana, että haluaisin maksaa siitä sen hinnan. By Rydénsin "Belluci" on niin ikään makea. En vain tiedä sopisiko se meidän uuden kodin tunnelmaan. Kuka sitä silti on sanonut, että tällaiset toimivat vain newyorkilaisen Loft -asunnon katossa: ehkä tämä toisi juuri sopivan määrän särmää myös 60 -luvulla rakennettuun omakotitaloon..? Enpäs tiedä. Mutta hieno se on.

Minkälainen valaisin sinulla on makuuhuoneen katossa? Ja olenko mielestäsi missannut jonkun aarteen, saa ehdottaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin:)!