keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Happy 2015!

Tänä vuonna vuodenvaihde pääsi jotenkin yllättämään: vaikka tiesinkin sen olevan tulossa, hiippaili se kuitenkin äkkiä nurkan takaa ja hyppäsi kimppuun. Osaltaan kyse on myös siitä, että niin ihanan sosiaalinen ja ystävientäyteinen joulu kuin meillä olikin, vei se myös voimia. Vauvalla on nyt meneillään selkeästi jonkinlainen siirtymävaihe, jossa ollaan entistä enemmän hereillä, mutta unirytmi hakee muotoaan ja alusta saakka aika hyvin nukkunut vauva on viime päivät nukkunut hyvin pätkittäisesti sekä päivällä että yöllä. Myös koliikki, jolta jo luulin että säästyttiin, on löytänyt tiensä meille. Niinpä ollaan miehen kanssa molemmat tällä hetkellä aika väsyneitä. Tänään saatiin apuja äidiltäni, joka tuli katsomaan vauvaa muutamaksi tunniksi: minä sain nukkua, mies pääsi kauppaan ja lopulta vielä me yhdessä lenkille (oltiin muuten ensimmäistä kertaa kaksin yhtään missään sitten lapsen syntymän). Kyllä tuli tarpeeseen!

20141222-IMG_7971
Uuden vuoden alkuun ohjelmassa on siis ainakin toivottavasti lähinnä lepoa. Paitsi ristiäiset sentään ovat tulossa, mutta niidenkin suhteen mennään helpoimman kautta: kutsuttuna on vain molempien perheet sekä kummit ja työläin osa tarjottavista ostetaan valmiina. Olen silti suunnitellut juhlia innoissani: pohtinut tarjottavia (kakusta on tulossa supersuloinen!) ja ohjelmaa (vähän elävääkin musiikkia), jonka lisäksi olemme (uskoaksemme ainakin) vihdoin saaneet päätettyä tytölle nimen. Neidin ristiäislook on valittu ja itseni kanssa olen tehnyt sopimuksen olla stressaamatta omista vaatteistani. Oikeastaan odotan juhlia innolla: uskoisin, että tilaisuudesta tulee varsin mukava. Vielä hiukan fiilistelen koristeita ja muuta, mutta sitähän teen aina mielelläni :) 

Näin uuden vuoden kynnyksellä tulee tietysti pohdittua vanhaa vuotta ja odotuksia uudelle vuodelle. Tämä vuosi on sisältänyt sekä karvaita pettymyksiä ja raastavaa surua, että täyttyneitä haaveita ja toiveita sekä kaikkein suurinta kuviteltavissa olevaa iloa. Tänä vuonna muuttui koko meidän perheen loppuelämä pienen prinsessamme syntymän myötä.

Mitään lupauksia en koskaan seuraavan vuoden varalle tee. Suunnitelmia, tavoitteita ja haaveita kyllä. Ensi vuoteen suuntaankin iloisen uteliaana ja toiveikkaana: helppoa uudestakaan vuodesta ei tule ja tiedossa on jo nyt muutama haastava ja pelottavakin asia. Mutta uskon kuitenkin, että niistä selvitään ja luvassa on enemmän kaikkea hyvää, iloista ja onnellista.

Hyvää uutta vuotta 2015 kaikille sinne ruudun toiselle puolelle !!! 

6 kommenttia:

 1. Hyvää uutta vuotta! Olisikohan vuosi 2015 sellainen, että me näkisimme ihan livenä? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin :)! Ja toivottavasti: olen pohtinut ihan samaa että kun sattumalta törmääminen ei kerran toimi, niin pitää aivan ehdottomasti ihan sopia treffit!

   Poista
 2. ... niin ja tsemppiä pätkäunien kanssa! Ne loppuvat aikanaan, mikä ei tietysti tee asiasta yhtään helpompaa juuri nyt, mutta ehkä auttaa ajatuksena arjessa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kiitos: vielä pärjäillään kyllä, uskoen ja toivoen että masuvaivat helpottaa sen 3 kk:n jälkeen (ts. että kyse on ns. normaaleista vatsavaivoista eikä mistään muusta ikävästä). Tuntuu että unijututkin liittyy tällä hetkellä paljolti noihin mahavaivoihin ja usein juuri vatsanväänne on se, mikä herättää jos herää nopeasti nukahtamisen jälkeen. Ja itse pysyn järjissäni juurikin sillä ajatuksella, että ei tämä loputtomiin kestä :)

   Poista
 3. Ilon ja onnen hetkiä vuodelle 2015! :)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit kommentin:)!