keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Kesäpäiviä ja uusia tuulia

Meillä puhaltaa syksyllä varsinainen puhuri uusia tuulia. Hartaasti toivottujen vauvauutisten lisäksi minusta on syksyllä tulossa opiskelija. Taas. Kyllä vain. Minut on hyväksytty erääseen maisteriohjelmaan, josta olen innoissani. Olin puolitosissani elätellyt ajatusta toisesta maisterintutkinnosta jo useamman vuoden ajan, mutta ensimmäisenkin ollessa kesken en ollut yhtään varma jaksanko lähteä rumbaan uudelleen. Vuosi valmistumiseni jälkeen (ja yhden ystävän innokkaan kannustuksen saattelemana...) päätin hakea. "Koska eihän hakeminen vielä tarkoita että paikan saa tai että se täytyy ottaa vastaan." Ja tulin kuin tulinkin valituksi! Ja sitten vauvauutisetkin osuivat yhtäkkiä samaan saumaan. Mutta niinhän se elämä tuntuu menevän: ensin ei tapahdu mitään ja sitten kaikki samaan syssyyn, lomittain ja päällekkäin. Nyt sitten päästään ihmettelemään perhe-elämän ja opiskelujen yhteensovittamista, mutta suhtaudun asiaan luottavaisesti. Kaikki tietämäni pienten lasten äidit ovat ihan supertehokkaita ihmisiä, joten ehkä minustakin kehkeytyy sellainen tässä 9kk aikana ;) Lisäksi mies on molemmissa projekteissa täysillä mukana (en olisi kumpaankaan ilman tätä tukea edes lähtenyt, tietenkään), joten uskoisin että homma saadaan toimimaan.

Näiden upeiden hellepäivien aikana en ole hirveästi ehtinyt kuvailemaan (on ollut liian kiire nauttia ulkoilusta;)), joten kuvituksena muutama kameraan tarttunut räpsäys meidän juhannuksesta, jolloin mentiin täälläpäin Suomea myös aurinkoisissa tunnelmissa. Ei näin lämpimissä tokikaan :)

20140620-IMG_6320
Olin ennen juhannusta löytänyt monta reseptiä, joita halusin päästä testaamaan. Olinkin innoissani kun saatiin vieraita, joten sain hyvän syyn riehua keittiössä. Uutuutena lautaselle päätyi mm. itsetehtyä, superherkullista perunasalaattia sekä kahdella eri juustolla täytettyjä paprikoita. "Lihaksi" teki jostain syystä ehdottomasti mieli makkaraa... Makkara on muutenkin syntini: jos muuten olenkin oppinut erityisesti arvostamaan laadukkaita raaka-aineita ruuassani, on minusta paras makkara ehdottomasti se perinteinen, mahdollisimman vähälihainen makkara :D En tiedä mikä siinä on, ehkä nostalgia maistuu siinä niin herkulliselta ;)

20140620-IMG_6325
Jälkkäriksi olin tehnyt sitruunamuffineja. En muistaakseni ole koskaan aiemmin edes kokeillut leipoa muffineja, mutta näistä tuli ainakin tosi hyviä! En tajua miksi en ole ennen tehnyt näitä, tämähän oli ihan supernopea, helppo ja herkullinen juttu. Höh. No, onneksi tajusin nyt, parempi myöhään kun ei milloinkaan :)

20140620-IMG_6322
Nuorin vieraamme vietti aikaansa paitsi pihalla kirmaten, myös meidän tyttöihin tutustuen. Uskomatonta, miten nopeasti noinkin pikkuinen oppii toiminaan oikealla tavalla koiran kanssa! Kuvassa näkyvä vanhempi koira on rauhallisempi tapaus, joka ei itse ole kovin kiinnostunut lapsista (eikä siksi jaksa kauaa olla huomion keskipisteenä), mutta jonka kanssa aremmankin on helppo aloittaa tutustuminen. Nuorempi on sellainen pyörremyrsky, että omassa suuressa ihmisrakkaudessaan ja innossaan tahattomasti helposti pelottaa ensikertalaiset (myös koiriin tottumattomat aikuiset...). Yhtä nopeasti tuo söpöliini on tähän mennessä kyllä sitten onnistunut myös voittamaan kaikkien vieraiden sydämet puolelleen. Tässäkin tapauksessa pienen alkujännityksen jälkeen yhteinen sävel löytyi nopeasti <3

Tämä postaus tulee ajastettuna: lähdimme äitini kanssa pienelle äiti-tytär -reissulle Tukholmaan, jossa olen parhaillaan :) Olen ihan hirveän innoissani! Minun on tehnyt mieleni Tukholmaan jo pidemmän aikaa, mutta erinäisistä syistä johtuen en ole saanut toteutettua ajatusta aiemmin. Edellisestä reissusta onkin vierähtänyt jo useampi vuosi! Onneksi ainakin sääennuste lupasi aivan mahtavia ilmoja, joten odotamme ihanan laiskaa kaupunkipäivää maleksien, rentoutuen ja ehkä hiukan shoppaillenkin. Instagramiin päivittynee reaaliaikaisiakin tunnelmia matkan varrelta, täällä palataan asiaan reissun jälkeen.


Kuulemisiin :)

10 kommenttia:

  1. Oih, kaikki muutokset kuulostaa niin kivoilta! Uskon, että opiskelujen ja pikkulapsiarjen yhdistäminen onnistuu loistavasti. Ovat hyvää vastapainoa toisilleen ja opiskelijana on oman aikataulujensa herra. Sitä paitsi tuo pitää paikkansa, että äitiys lisää tehokkuutta tietyissä asioissa. Itsekin olen hyvin tunnollisesti lähtenyt töistä klo 16 (ennen olin taipuvainen tekemään ylitöitä, "korvaamaton" kun olen) ja silti saanut hommani hoidettua. :) Onnea kovasti molemmista ihanista uutisista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Uskon myös että lapsi opettaa priorisoimaan, pakko on yleensä paras muusa... ja tuo vastapaino -pointti lienee hyvin totta myös.

      Poista
  2. Oi kun ruoka näyttää hyvältä...*slurp*. Ja toivottavasti oli rentouttava matka!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Se olikin kyllä aika hyvää. Tuu pian käymään niin saadaan vielä uusista perunoista salaattisatsi tehtyä! Ja kyllä kiitos, matka oli aivan täydellisen ihanan rentouttava :)

      Poista
  3. Onnittelut vauva-uutisesta!
    Itse olen saanut molemmat lapset yhden tutkinnon aikana. Maisterin paperit sain käteen noin kuukausi ennen nuoremman syntymää. Ja perheelliset opiskelijat ovat todellakin niitä tehokkaimpia. Käytettävissä oleva aika on oikeasti hyödynnettävä ja priorisointi tehostuu. Voin siis suositella ja tsemppaan, hyvin se menee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Ja kiitos myös kannustuksesta: uskoisin oppineeni muutaman tärkeän asian priorisoinnista jo ensimmäisen tutkinnon aikana (tai siis: lähinnä tutkinnon loppua kohden;D), mutta lapsen kanssa loppukin löysä on pakko karsia. On kuitenkin aina hyvä kuulla sellaisia, joilta homma on onnistunut. Ehkä mäkin sitten pystyn siihen :)

      Poista
  4. Onnea tuevasta perheenlisäyksestä sekä opiskelupaikasta! :)

    VastaaPoista
  5. Niin paljon ihania juttuja täällä! Itse olen aivan innoissani aina kun jollakin bloggaajalla on upeita koiria, täysin koirapainotteisia koirablogeja ei lukulistalla juurikan ole. Siinä sivussa ovat kyllä huomattava piriste tällaiselle eläinrakkaalle. Mukava päästä myöskin seurailemaan teidän arkea ja odotusta =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva kuulla, tervetuloa :)

      Varsinaisia koirablogeja luen minäkin tosi vähän, mutta tätä yhtä suosittelen lämpimästi: http://sudenhetki.blogspot.fi Ihan huikean hauskat tekstit yhdistettynä supersöötteihin kuviin.

      Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!