maanantai 16. maaliskuuta 2015

Voihan välikausi! Ja alevinkki Porin suunnalle!

Kuulkaas, taas joudun tunnustamaan hymähdelleeni aiemmin eräälle asialle, jolle en totisesti enää hymähtele. Siis ennen vauvaa, raskausaikana ja vielä noin kuukausi sitten (!!!) ihmettelin hiukan itsekseni äitien blogeissa keväisin ja syksyisin ilmenevää kauheaa välikausivaateahdistusta ja vaatteiden esittelyä, pohdintaa ja vatvomista. Siis miten vaikeaa se nyt voi olla? Puetaan lapselle sään mukaiset vaatteet päälle ja avot, kaikki on tyytyväisiä. Eikö...?

Noooooooh, kävipäs tässä viime viikolla eräänä päivänä niin, että tyttö kasvaa humpsautti kertakaikkiaan ulos talvihaalaristaan. Tai siis: pussimaisesta haalarista ei voi sillä lailla kasvaa ulos, mutta niin päästä päähän oli iskämies saanut tytön survottua haalarin sisään, että sitä suoritusta ei voi kuin ihailla. Ei sillä: Popin 56cm haalaria käytettiin nyt siis siihen saakka, kun tyttö viime viikolla mitattiin 62cm pitkäksi, että "ei huono" saavutus haalarin käytölle, kuten täälläpäin Suomea tavataan kehut ilmaista ;)

Noh, tyttö siis ulkoilee tällä hetkellä äitiyspakkauksen vanuhaalarissa, joka on passeli näille keleille. (Siinä samassa valtavan suuressa haalarissa, jota ei hetki sitten voinut kuvitellakaan pukevansa vauvalle. Ellei sitten ajatellut laittaa koko tyttöä yhteen hihaan. Noh, sivuraiteelle taas eksyttiin.) Mutta kun mittari alkaa päivisin nyt jo näyttää melkein 10 astetta, alkoi äiti-ihmistä kummasti hikoiluttaa ihan muut jutut kuin se aurinko: siis mitä ihmettä sille tytölle kohta puetaan päälle, kun vanuhaalari käy liian kuumaksi?

20150315-IMG_8601
No, tuumasta toimeen ja semmoinen kuuluisa välikausihaalari käytiin heti lauantaina ostamassa. Porissa on tosi huonosti lastenvaateliikkeitä, joten valikoima on aika heikko. (Halusin ehdottomasti päästä hypistelemään, netistä saisi tottakai ihan mitä vain.) Ketjuliikkeissä ja Ratsulan Mini -osastolla myytin eioota: tarjolla oli ainoastaan vk-takkeja. Ja yksi haalari, joka oli kyllä nätti ja edullinen, mutta jonka materiaali tuntui aivan sellaiselta kerni-pöytäliinalta. Jotenkin en osaa luottaa että semmoinen hengittää kovin hyvin. Kummoisiakaan teck/tex-materiaaleja tai edes kulutuksen kestoa ei meidän typy vielä kaipaa, kun tämän haalarin kanssa ulkoillaan lähinnä vaunuissa, mutta kuitenkin pieni sade pitää kestää, jonka lisäksi hengittävyys lienee ihan ykköstärkeä asia. Yhden liikkeen olemassolo muistettiin vasta kun se oli jo mennyt kiinni, mutta onneksi lopulta Puuvillan Jesper Juniorista löytyi neidille oikein kaunis Ticketin haalari. 

(Mutta voi apua missä hinnoissa nuo on! Tirpan haalari maksoi jo hyvän matkaa kohti samaa mitä oma ulkoilupukuni! Onneksi mummo oli jo pitkään kysellyt mahdollisuutta hankkia tytölle jotain (jouduttuaan joksikin aikaa tiukkaan vaatteenostokieltoon, kun sisävaatteita on meillä nyt niin paljon ettei nykyisiäkään oikein ehdi käyttää...), joten saatiin haalari sitten sponsoroituna. Jännän äärellä ollaan kuitenkin, että saadanko koko sopimaan sekä nyt kevään, kesän että vielä syksynkin. Auts. No, kokenut äiti-ystäväni (siis kolmen lapsen äiti, siitä kokenut ;)) lohdutteli hyvällä jälleenmyyntiarvolla, joten siihen kai pitää toivonsa pistää.

20150315-IMG_8604
Vähän olin himoinnut netitse semmoista Mini Rodinin Pico haalaria (kuva vaikka täällä), mutta kuulemani mukaan pieni mitoitus arvelutti: neiti käyttää nyt kokoa 68cm, joten haalari ostettiin koossa 74cm. Pico on kuulemma pientä, joten 68/74 vastaa enemmän kokoa 68, mutta jotenkin en pysty millään ajattelemaan että nyt ostettaisiin 80/86cm haalari, siihen tyttö varmasti hukkuisi. Enkä jaksa palautusrumbia: sitä paitsi tuo hankittu haalari on minusta tosi nätti.

Söpö kevätpipokin löytyi (yläkuvassa), mutta vielä pitäisi kenties hankkia keväisemmät hanskat ja sitten ihan pian myös kevyempi kesäpipo/hattuasioita. Goretex -töppöset saan käytettynä kaverilta, mutta ehkä jotkut söpöt kevät/kesäkengätkin on "pakko" hankkia vaikkei niillä vielä käveltyä tulekaan.

Mutta mitä muuta? Tarvitseeko tuommoinen vajaa puolivuotias semmoista "hienostelutakkia"..? Onko teillä muilla tullut käytettyä jos semmoinen on hankittu? Voisi semmoinen toisaalta olla kiva kesäisille kaupunkiretkille... Mitä muuta, mitä mä en ole osannut ajatella..? Yksi haalari riittänee vielä, kun konttausasiat (ja sitä myötä kurikset ainakaan ennen syksyä) tai päiväkotihaalarit ei vielä ole ajankohtaisia.

Help me :)!?!

Seuraavaksi taidankin kiltisti palata lukemaan muutamasta blogista aiempina vuosina bongaamiani välikausijuttuja. Ei hymyilytä enää, ei ;)

p.s. Ainiin se alevinkki: surukseni huomasin, että Porin lastenvaatekaupat harvenee edelleen ja Sokoksen lastenosasto lopettaa tässä keväällä, samoin leluosasto. Mutta se tarkoittaa toisaalta sitä, että kaikki lastenvaatteet oli -30% alessa (ja vaatteita oli vielä tosi paljon jäljellä, meillekin jotain tarttui mukaan...), ulkoiluvaatteet -50% (näitä oli enää aika vähän malleja/kokoja) ja lelut, pelit jne -50% (vauvalelut oli aika lailla huvenneet, mutta muita näytti kyllä olevan runsaasti vielä tarjolla). Tätä alea ei ainakaan tietääkseni ole mainostettu missään, mutta lopettamisesta on kyllä ollut lehdessä: siksi osasin itsekin arvata että jotain alea saattaa jo olla. Eli jos liikut Porin suunnalla ja lastenvaatetarpeita on, niin kannattaa poiketa :)

2 kommenttia:

 1. Heippa. Joskus yritin jättää kommenttia mut se ei jotenkin onnistunut. No, uusi yritys. Meillä on 8 kuukautta vanha poikanen ja aluksi kyllä ajattelin, että kun ei vielä keväällä mene hiekkalaatikolle jne, niin mitään vk-hommeleita ei juurikaan tarvitse. Tähän saakka ollaankik menty äippäpakkauksen toppahaalarilla (kuulit oikein). Kun on lämmintä, niin puen alle vain ohuesti ja unilla ollessa apinapussi on auki...ja päässä trikoopipo ja alla se megahuppu. Ei ole ollu juurikaan hikinen. Sit ku viileämpää niin pistän pussia enemmän kiinni ja alle villasukat ja tumput. Oikeesti me taidettas pärjätä ihan hyvin näin ja sit ku vielä lämpenee niin siirryttäis vanupukuun (moni käyttää sitä yllättävän aikaisessa vaiheessa, mutku se ei pidä yhtään tuulta ja ja...okei, en vaan kestä ajatusta et toisen olis yhtään vilu). Mut kyl mä silti oon "sortunut". Kirpparilta ja facekierrätysryhmästä (asun Helsingissä) löytyi popin windfleece ja popin kuorihaalari tosi halvalla. Mut en oo niitä vielä pukenu....saa nähä kuinka paljo tulee käytettyä. Eli kuinka nopeasti sää lämpenee todenteolla ja ovat liian kuumia. Toisaalta Suomen kesä on usein ainakin aluksi viileä...no mut. Lähti ihan lapasesta tää jaarittelu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh: nokun toi on just tollasta ;D Tota Popin windfleeceä mäkin pohdin (ja olen vähän kirppareillakin silmäillyt), mutta sitten just mietin että onko nyt ensin liian kylmä ja sit liian kuuma, ehkä vaunuiän ohittaneelle/ratasvaiheessa ulkoilevalle just passeli?

   Mutta se vanupuku on musta yllättävän lämmin: just hyvä meillä pienillä lämpöasteilla villaisen välikerroksen kanssa, kun on ollut kunnolla lämmintä (+10) niin on jo käytetty ilmankin. Tosin nyt kun taas tuli pakkasta, niin kaivettiin se äippapakkauksen oikea topahaalari myös käyttöön vielä hetkeksi. Mutta veikkaan kyllä että se vanupuku on liian kuuma kesällä, siksi uskon että vk-haalari on tarpeellinen kyllä. Vaikka ei siitä Suomen kesästä tosiaan tiedä :D

   Sitten kun kasvuvauhti vähän hidastuu/selkenee niin tulee toivottavasti helpommaksi hyödyntää itsekin alet, nytkin oli tyrkyllä kaikkea houkuttelevaa ensi talveksi, mutta en sitten vaan uskaltanut kun ei siitä koosta yhtään vaan tiedä.

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!