maanantai 9. maaliskuuta 2015

Maha- ja vauvakuvausmietteitä

Oih ja voih: sain jokunen aika sitten vihdoin käsiini raskausaikana otetut masukuvat ja 2 -viikkoisesta bebestä otetut kuvat. Kylläpä siitä tuntuu olevan niiiiin kauan, kun minulla vielä oli maha! Tai siitä kun bebe oli sellainen minirääpäle ja meitä jännitti ihan kauheasti lähteä ekaa kertaa niin kauas kotoa. Vaikka siitä on vielä alle neljä kuukautta. Neljä elämäni pisintä ja lyhintä kuukautta. Neljä parasta kuukautta, mutta myös kenties neljä raskainta. 

face1090-26
Mies ja vauva eivät esiinny blogin kuvissa, mutta pienenä maistiaisena kuvauksesta kuitenkin meidän karvalapset :) Suosittelen lämpimästi sekä odotusajan että vastasyntyneen vauvan kuvaamista ihan ammattilaisen toimesta, mikäli vain mahdollista. Vaikka mies on hyvin vastahakoinen kuvattava, onnistui kuvaajamme Nelly silti tallentamaan odotusajan seesteisen onnellisuuden ja sen taian meidän kahden välillä. Mahakuvat otettiin meillä kotona, sillä halusin niihin mukaan myös karvaiset perheenjäsenet. Koirien armottomasta sähläyksestä huolimatta onnistuttiin heidätkin taltioimaan muutamaan ruutuun <3 Vauvan kanssa oli helpointa lähteä studioon, ettei tarvinnut laittaa kotia hyrskyn myrskyn.

Vauvaa olen tietysti kuvannut joka päivä itsekin (tekisi mieli ikuistaa joka ikinen hetki, ilme ja äännähdys, jotta varmasti muistaisin niistä jokaikisen!), mutta useimmiten kuitenkin kuva tulee räpsäistyä aina käsillä olevalla kännykällä. Hektisessä arjessa järkkärin virittelemiseen ei aina jää aikaa, eikä taito tietysti muutenkaan ole ammattilaisen tasolla. Sen pienen sintin ikuistaminen kannattaa kuitenkin, koska on uskomatonta miten nopeasti hän lakkaa olemasta rääpäle ja muuttuu vauvaksi. Te kaikki äidit tiedätte mistä puhun, mutta jos siellä linjoilla on joku joka vielä harkitsee, niin suosittelen!

Meidän ihanat kuvat otti Nelly Stenroos, käykää kurkkaamassa (klik) lisää upeita otoksia. Kiitos Nelly kaikkein tärkeimpien muistojemme taltioimisesta <3!

2 kommenttia:

 1. Onpas hieno kuva! Mun tekisi mieli käydä pitkästä aikaa ammattikuvaajalla. Me käytiin koko perhe silloin kun T oli puolivuotias ja oikein kivoja kuvia tuli. Vielä kivempi olisi saada kuvia meillä kotona otettuina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ammattikuvaaja on aina ammattikuvaaja ja olen hirveän tyytyväinen että päätettiin näihin panostaa. Samalla tavallaan paikattiin hiukan: meidän hääkuvista puolet oli suorastaan epäonnistuneita (siis teknisesti niin huonolaatuisia, että niistä ei pystynyt teettämään seinäkokoisia suurennoksia...) ja lopuistakin osa tyylillisesti jotain muuta kuin kuvittelin. Näin jälkikäteen ajatellen en tajunnut silloin kunnolla kilpailuttaa ja etsiä "sitä oikeaa" kuvaajaa, mutta etenkin nuo kuvaajan mokasta johtuneet virheet harmittaa tuhottomasti vieläkin, kyseessä oli kuitenkin vuosikymmenien uran tehnyt ihan nimekäskin kuvaaja, joka vakuutti että kuvauspaikkakin on hänelle tilana tuttu... Nojoo, ei siitä sen enempää. Saatiin silloin toki rahallinen kompensaatio, mutta silti, koska sitä tunnelmaa ei voi toistaa, jäi asia harmittamaan.

   Nämä onneksi olivat juuri sitä mitä haluttiin :) Olen tyytyväinen myös siihen valintaan, että eka setti kuvia otettiin meillä kotona: fiilis on silloin kuitenkin erilainen kuin studiossa. Kannatan siis lämpimästi sitä, jos päädytte kuvaajan tilaamaan :)

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!