keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Happy Halloween


Tänään vietetään useimmissa maissa halloweenia, päivää jolloin vainajahenkien uskottiin liikkuvan ja houkuttelevan ihmisiä mukaansa tuonpuoleiseen. Suomessa vastaava juhla oli alunperin nimeltään kekri (wikipedian artikkeliin tästä). 

Amerikkalaisen halloweenin vietto on viime vuosina rantautunut Suomeenkin, jonka seurauksena esimerkiksi kurpitsatarjonta ruokakaupoissa on tällä hetkellä erityisen runsasta ;)  Itse olen viettänyt kerran halloweenia jenkeissä, jossa juhla oli suuri. Kouluun pukeuduttiin ja siellä järjestettiin kisa parhaasta naamiaisasusta. Vierailimme kummitustalossa, joka oli hauska kokemus: talo oli joko aito autiotalo tai sen näköiseksi naamioitu, syrjäinen rakennus. Sinne käveltiin itse sisään ja talossa oli mm. näyttelijöitä haamuina jahtaamassa vierailijoita. Vaikka olimmekin siihen puuhaan hiukan vanhoja, kävimme myös ystäväni kanssa muutamalla ovella "karkki tai keppostelemassa", ihan vain jotta sain kokea senkin :)


Suomessa olemme juhlistaneet halloweenia erityisesti vasta muutamia vuosia: siitä lähtien kun yksi ystäväpariskuntamme otti tavakseen järjestää joka vuosi kunnon halloween- pirskeet. He ovat joka vuosi nähneet aivan mielettömästi vaivaa talon koristeluun ja omiin asuihinsa; vieraatkin ovat olleet hyvin mukana ja pukeutuneet asiaankuuluvan hirvittäviin asuihin. Näihin juhliin olemme menossa jälleen ensi viikonlopuuna: tällä kertaa bileet ovat yhdessä mökkikylässä ystävien kodin sijaan. Hrrrrr, potentiaalinen kauhufactor on aika korkella ;) Teemana onkin Camp Crystal Lake... 

Kuvat: google- kuvahaku, hakusana "halloween"

Minun asuni on tällä kertaa suunniteltu sopimaan yhteen miehen asun kanssa- kamera lähtee mukaan, mutta katsotaan millaisia kuvia asusta ja koristeluista irtoaa pimeydessä. Joka tapauksessa odotan viikonloppua jo innolla :) Onko muilla tiedossa pirskeitä, vai joko juhlit viime viikonloppuna?

2 kommenttia:

  1. Ihania Halloween-muistoja - kirjoittelin juuri omistanikin pikku postauksen. Hauskaa naamiaisiltaa, olispa hauska päästä tuollaisiin kekkereihin itsekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkin käydä lukaisemassa heti kun täältä (töistä...) pääsen:) On kyllä niin mahtavaa, että jotkut jaksaa nähdä bileiden järjestämisen vaivan- ja tämä pariskunta tosiaan panostaa aina ihan kunnolla. Ja kiva että kaikki vieraatkin on aina olleet juonessa mukana. Eihän tuonne edes kehtaisi mennä pukeutumatta itsekin :)

      Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!