tiistai 2. lokakuuta 2012

Arjen sulostuttajat

Olen ollut tänään tosi ahkera. Tietenkään en ole tehnyt sitä, mitä olisi pitänyt (eli opiskellut...), mutta koulukirjoja vältellessä maistuu usein yllättäen muutoin tosi epämiellyttävätkin hommat. Niinpä sain tänään käytyä läpi kaikki enemmän tai vähemmän "viralliset" paperini, joita on säästynyt siitä saakka kun olen muuttanut pois kotoa. Olen kohta kymmenen vuoden aikana heittänyt varmaankin muutaman paperin pois, mutta tallessa oli silti uskomaton määrä vanhoja vuokrasopimuksia, umpeen menneitä takuukuitteja, jo vuosia sitten suljettujen puhelinliittymien laskuja jne. Olen kaikesta päätellen aika hyvä laittamaan talteen kaikkea tärkeää, mutta suorastaan surkea käymään papereita läpi ja heittämään pois sitten kun niitä ei enää tarvita.


Opiskelun välttelyn lisäksi hommaan kannusti lauantaina tekemäni uusi hankinta: löysin Pinosta ihanan HAY:n asiakirjakansion, johon törmäsin alunperin täällä ja jota olen siitä lähtien yrittänyt etsiä suomalaisista nettikaupoista. Pinoon ehdin vasta lauantaina, mutta siellä onneksi tärppäsi (montaa ei sielläkään ollut jäljellä, joten ehdotan pikaista visiittiä jos kiinnostaa!). Hertan valkoista kaunotarta ei valikoimissa ollut, mutta musta passasi aivan yhtä hyvin. Kaikki tuollaisiin virallisiin papereihin liittyvät jutut ovat jotenkin tosi ankeita ja vastenmielisiä, mutta kauniit ja toiminnalliset ratkaisut tekevät niistäkin vähemmän ikäviä ja ilahduttavat käyttäjäänsä joka kerta :)Kuvassa näkyy myös viime viikolla hankittu Ordning & Redan kalenteri: kävin uudelleen Akateemisessa, mutta koska valikoimiin ei edes kuulu viininpunaista kalenteria (kuvittelin siis jostain syystä ostaneeni viininpunaisen, kunnes kotona tajusin sen olevan violetti) päätin pitää tämän. Jotenkin haikeaa, että vuosi on taas siinä vaiheessa kun tarvitaan seuraavankin vuoden kalenteri, jotta pysyy aikataulujensa perässä. Tai siis ainakin minä ;) Tällä kertaa kalenteria tarvittiin jo tosi hyvissä ajoin lähinnä opintojen vuoksi, mutta kyllä se yleensä viimeistään marraskuussa on pitänyt hankkia.

Tämä taitaa olla neljäs peräkkäinen Ordning & Redan kalenteri: kaksi mustaa, vaaleanpunainen ja nyt violetti. Olen tosi nirso kalenterini suhteen: sen pitää ehdottomasti olla juuri A5 kokoinen, koko viikko pitää näkyä samalla aukeamalla (mutta ei niin, että esim. toisella sivulla päivät ja toisella muistiinpanotilaa, vaan viikon pitää levittäytyä koko aukeamalle, jolloin jokaisen päivän kohdalla on sopivasti tilaa), eikä ainakaan paljon mitään ylimääräisiä kuvia tai muita hömpötyksiä tuomaan lisää paksuutta. Lisäksi vielä mielellään joustava kansi, jolloin kalenteri mukautuu kivasti laukkuun. Minusta vaatimukset ovat varsin yksinkertaisia (!), mutta yllättävän harva kalenteri täytttää ne. Ordning & Reda on kuitenkin täydellinen :) Ainoa harmi on se, että koska kalenteri ei ole suomalainen, siinä ei ole valmiiksi merkittynä pyhäpäiviä ja muita juhlapäiviä. Kalenterin alussa on kuitenkin onneksi monen maan pyhäpäivät, myös Suomen, joten siirrän sieltä pyhät muistiin kalenteriin ennen sen käyttöönottoa.

Ja tietenkin pupukuoret, once more ;)

Minä olen arjen suuri fani ja arkeahan suurin osa ihmisistä viettää suurimman osan ajastaan- halusi tai ei. Itse jopa nautin suurimmaksi osaksi ihan tavallisesta arjesta ja olenkin tarkkana sen kanssa, että arjen ratkaisut toimivat ja olen myös valmis panostamaan niihin. Siksi siis minua ilahduttavat suunnattomasti kaikki tällaiset tyylikkäät ja toimivat asiat, niin kuin nyt tuo HAY:n kansio, Ordning & Redan kalenteri ja Rabiton pupunkorvakuoret :)

Vielä neljäskin arkinen uutuus odottaa esittelyään: tarkkasilmäisimmät saattavat sunnuntaisten kuvien perusteella arvata missä (suosikkiliikkeessä...) myös tein löytöjä lauantaina ja ehkäpä joku muistaa myös mitä tässä tovi sitten kerroin olevani vailla ja arvaa sen, mitä sieltä kävin hakemassa..? Hih, tämä suuri salaisuus paljastetaan huomenna ;D

Nyt raahaan tänään jo Pumpissa makaroniksi rääkätyn kroppani lenkille, sillä koirat eivät anna armoa... mentävä on. Tänään on tosin siinä mielessä hämmentävä päivä, että (ainakaan vielä...) ei ole satanut! Siitä ilosta lenkille lähtee melkein mielellään.

Kivaa uutta viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin:)!