sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Marko Paanasen sisustusvinkit makuuhuoneeseen

Vihjailin jokunen aika sitten, että meidän makuuhuoneen sisustusproggiksen suhteen tapahtuu jokin yllätyskäänne. No, tänään oli se jännittävä päivä kun tuo "käänne" tapahtui: meidän makuuhuone valittiin käsittelyyn Marko Paanasen sisustusklinikalle Paras Koti 2015 -messuille Poriin.

MarkoPaananen
Pakko aloittaa tunnustamalla, että vaikka olisi ollut jännittävää saada muutosehdotus miltä tahansa sisustussuunnittelijalta, oli minulle aika iso juttu että messuilla sattui olemaan juuri Marko Paananen: minä olen oikeastaan vähän fani, aina Innosta lähtien. Tai no, en "fanita" ketään, paitsi Markoa ehkä ihan vähän ;) Hänellä on mielestäni erityislaatuinen taito: hän tekee sellaisia sisustusratkaisuja, jollaisia en aidosti tulisi itse keksineeksi, vaikka käytössäni olisi miten paljon aikaa ja rahaa. Siksi olin hyvin täpinöissäni, kun lehdessä etsittiin muutoskohteita messuille Markon sisustusklinikalle. Ja  että meidän makuuhuoneemme valittiin mukaan yhdeksi kohteista!

MarkoPaananenMakuuhuone2
Saatetekstissäni pyysin apua ennen kaikkea seinien sävyn valintaan ja toivoin rohkeutta valita jotain muuta kuin vaalean harmaata. Toivoin huoneen ilmeestä modernimpaa, raikkaampaa ja yleisilmeeltään kuitenkin vaaleaa. Kerroin, että remontti tehdään pienellä budjetilla ja ilman että kalusteita uusitaan. Katto ja seinät maalataan, jonka lisäksi tekstiilit vaihdetaan.

Yleisesti ottaen Markolta tuli hiukan noottia mittasuhteista (guilty as charged!): onhan esim. nuo sivuseinän taulut aivan liian pienet tuohon. "Kuhan laitoin siihen" (ja sit se meemi ;D). Sänky kaipaa myös päätyä (samaa mieltä että se kaipaa jotain): kerrottuani luennon jälkeen etten oikein pidä sängynpäädyistä, Marko keksi mielenkiintoisen ajatuksen laittaa siihen seinälle matto sängynpäädyn tilalle (vähän kuin sellaiseen pyyhetelineeseen roikkumaan, vinkkasi Granitistä löytyvän tarkoitukseen sopivan telineenkin). Kotona mies ei oikein innostunut kerrottuani ehdotuksesta, mutta makustellaan vielä vähän ajatusta: minua idea kiehtoisi kovasti. Näen jo mielessäni millaisen maton siihen voisi laittaa... Myös ylimääräiset tuolit joutaisi pois, samoin sälä lipastojen päältä (juu periaatteessa ehdottomasti kyllä, mutta käytännössä tämä ei tule tapahtumaan...). Sain Markolta paljon vahvistusta sille mitä itsekin olin jo tuumaillut ja lisäksi pari aivan uutta oivallusta.

Värimaailman suhteen Markolla oli kaksi ehdotusta:

- Joko käyttää valkoisen eri sävyjä koko huoneessa seinistä lattian ja katon kautta tekstiileihin. 

tai

- Maalata seinät esim. tummalla harmaalla tai "lyijymaalilla" ja pitää kaikki muu edelleen valkoisena: valkoiset verhot ja iso valkoinen sängynpääty + jo olemassa olevat valkoiset kalusteet ja katto pitävät kokonaisilmeen kuitenkin raikkaana.

Luulen että näistä jommalla kummalla lähdetään, hetki vain pitää pohdiskella kummalla.

MarkoPaananenMakuuhuone3
Muutoskohteiden lisäksi Marko puhui sisustamisesta ylipäänsä: toivoi rohkeutta kokeilla (vaikka menisi pieleenkin), kehotti panostamaan kodin sisustamiseen (koska mikä olisi tärkeämpää kuin viihtyisä koti ja arki) sekä muistutti mm. mittasuhteiden ja valon merkityksestä. Opin paljon myös niistä muista muutoskohteista, joita "klinikalla" käsiteltiin.

Varsinaisen esityksen jälkeen Markoa sai vielä jututtaa, joten kävin kysymässä muutaman askarruttamaan jääneen lisäkysymyksen. Ja kuulkaa, pakko sanoa: olen edelleen fani. Marko on kuitenkin jonkinlainen julkkis ja sisustanut kaikenlaisia koteja aikamoisilla budjeteilla. Silti hän ei ollut tippaakaan ylimielinen, hänellä ei ollut kiire minnekään vaan jutusteli mielellään myös luennon jälkeen ja oli livenä aivan yhtä hyväntuulinen ja nauravainen kuin telkkarissakin. Tosi ammattilainen ja hirveän kivan oloinen tyyppi. Ei mikään ihme että hänellä on asiakkaita riittänyt :) 

Mitäs olette mieltä Markon ehdotuksista :)? Onko teillä muuten jotain ehdotonta suosikkisisustussuunnittelijaa?

2 kommenttia:

 1. Oi miten mielenkiintoista! Olisipa upeaa saada Marko tänne meille antamaan vinkkejä. Niitä välillä totisesti kaivattaisiin...
  Mun mielestä tuo tumma seinä + muuten valkoista kuulostaa toteuttamisen arvoiselta idealta. Matto seinällä on aika erikoinen ajatus, mutta voisi toimiakin.
  Tykkään kans Markosta ja hänen ideoistaan paljon, mutta sisustuksen saralla fanitan enemmän Helena Karihtalaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oli! Ihan samaa mieltä olin kaikista kehityskohteista ja kritiikkikin tuli ilman että sisustusta silti kokonaan lytättiin- keskityttiin vain siihen miten siitä saisi paremman. Tykkään! Mua myös houkuttaisi erityisesti nuo tummat seinät, mutta miestä ajatus vähän vieroksutti. Katsotaan onnistunko vakuuttamaan hänet idean nerokkuudesta ;)
   Helena Karihtala on myös tosi taitava ja onkin varmaan enemmän sun tyylinen: tekee ehkä vähän pelkistetympiä juttuja kuin Marko.

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!