perjantai 26. huhtikuuta 2013

Second Chance ja Kokoru Pop Up


Eilen vihjailemani kivojen blogikokemusten sarja jatkui keskiviikkona: olin saanut kutsun kahden suomalaisen pienmerkin, Second Chancen ja Kokorun, pop up- kaupan avajaisten pressiaamiaiselle. Kutsu sattui superkiireisen viikon ainoaan vapaaseen aamupäivään, joten olin innoissani ehtiessäni paikalle tutustumaan itselleni ennestään tuntemattomiin merkkeihin. Ja tietenkin merkkien ihaniin suunnittelijoihin: Second Chancen Maija Nuppulaan (kuvassa vasemmalla) ja  Kokorun Anne Kokkoseen.

IMG_6449

Second Chance valmistaa Nanson ylijäämäkankaista trikoovaatteita: pääasiassa rennon huolettomia mekkoja ja puseroita. Second Chancen suunnittelija Maija työskenteli ennen oman merkin perustamista 5 vuotta Nansolla ja tämä tausta näkyykin Second Chancen hauskoissa printeissä ja kirkkaissa väreissä. Maijan mukaan idea Second Chanceen lähti ajatuksesta tehdä sellaisia vaatteita, jotka kestävät aikaa ja ovat ekologisia, mutta jotka eivät näytä ”ekologisilta”. Vaatteet ovat myös 100% suomalaisia: neulos tulee siis Orivedeltä Nansolta, painaminen tapahtuu Pälkäneellä ja ompelu Hattulassa. Myös Second Chance oli Palonin mukana New Yorkin muotiviikoilla helmikuussa.

IMG_6460

Kesän 2012/2013- mallistossa näkyvä lusikkakuosi kertoo Maijan rakkaudesta vanhoja esineitä kohtaan.

IMG_6470

Koru- ja esinemuotoilija/kultaseppä Anne Kokkosen Kokoru puolestaan on vuonna 2010 perustettu merkki. Kokorun korut ovat muotokieleltään yksinkertaisia ja graafisia (kuten Annen sormessa oleva Mieli- sormus tai kaulassa roikkuva Salmiakki- sarjan kaulakoru). Kokorun malliston lisäksi Anne tekee myös uniikkeja tilaustöitä. Kokoru löytyy osoitteessa Eerikinkatu 18 sijaitsevasta Napa & Paja- kollektiivista jonka jännässä konseptissa yhdistyvät Napa kirjakauppa sekä Paja, joka pitää sisällään Annen lisäksi 2 muun korusuunnittelijan työtilat ja kaupan. Pajassa Anne valmistaa kaikki merkin korut itse. Annelta voi myös tilata esimerkiksi koruntekokursseja porukalle tai vaikka hankalalle lahjansaajalle: minusta oli hauska idea antaa lahjaksi mahdollisuus tehdä itse itselleen koru.

IMG_6463

Korujen materiaalit ovat pitkälti kierrätettyjä: esimerkiksi Annen pääasiallisesti käyttämän materiaalin hopean kierrätysaste on 75%. Olikin muuten jännittävää kuunnella Annen kertomusta siitä, miten arvokkaita korumetalleja on aina kierrätetty tarkkaan ja miten kaikki hopea- tai kultapölyä myöten otetaan talteen uutta käyttöä varten.

IMG_6482

Second Chancen ja Kokorun yhteistyö alkoi viime kesänä Fiskarsissa, jossa Maijalla on ollut liike huhtikuusta 2012 lähtien. Anne tuli kesäksi töihin Maijan naapuriin ja naiset huomasivat ajatuksiensa käyvän hyvin yhteen. Muutenkin keskustelimme Annen ja Maijan kanssa siitä, miten arvokkaita erilaiset yhteistyökuviot ovat pienille merkeille: markkinointimahdollisuudet kasvavat ja lisäksi yksin puurtavalle käsityöläiselle mahdollisuus muiden samanmielisten läsnäoloon ja ideoihin on tärkeää.

Aamiaisen päätteeksi saimme vielä valita itsellemme mieleiset korvakorut Kokorun ja Second Chancen yhteistyönä toteutetusta mallistosta. Juurikin ne samaiset korvakorut siis, jotka näkyivät torstain asukuvassa heti käyttöön otettuina: yllä lähikuvassa. Ja kyllä: korallinen kausi jatkuu ;)

IMG_6490

Lisäksi ihastuin kuvassa näkyviin Kokorun yksinkertaisiin nappikorvakoruihin, jotka oli pakko ostaa kotiin.

Second Chancen ja Kokorun yhteinen pop up- kauppa löytyy vielä ensi viikon eli su 5.5. saakka  Lasipalatsin Akkuna- näyttelytilasta (Forumia vastapäätä). Suosittelen lämpimästi poikkeamaan ja tutustumaan merkkeihin!

Ellet ehdi kauppaan paikan päälle, niin Second Chancella on myös nettikauppa (täällä) ja Kokoru (klik!) löytyy Eerikinkadulta Napa & Pajasta (klik!).

Olivatko merkit muille jo tuttuja, vai ihan uusi juttu?

2 kommenttia:

  1. Olen käyttänyt Second Chancen vaatteita ja todennut ne enemmän kuin laadukkaiksi. Niistä ei langat roiku ja värit pysyvät, ne ovat myös helppohoitoisia ja monikäyttöisiä. Tykkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuullostaa hyvältä! Hypistelyn perusteella sain myös sellaisen vaikutelman, että tämä on helppo uskoa :)

      Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!