keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Kainolla vierailulla

Luvassa vihdoin ja viimein juttua kiirastorstain vierailuistani: tänään vuorossa köyliöläinen Kaino. Olen seurannut neuletuotteita valmistavan Kainon taipaletta sivusta melkein yrityksen alusta lähtien, sillä yksi ystäväni työskentelee Kainossa ompelijana. Jo melkein vuoden ajan olen myös suunnitellut vierailua Kainon liikkeeseen ja vihdoin sain aikataulutettua sen maaseudulla vierailuumme.

IMG_6198

Kainon takana ovat upeat naiset Sanni Salonen ja Niina Sinisalo, joiden yhteinen käsityöharrastus poiki liikeidean joskus loppuvuonna 2009. Kaino- kauppa avattiin Köyliöön 2.7.2010, jossa se sijaitsee edelleen osoitteessa Köyliöntie 2. Alkuvuodesta Kaino valtasi lisää tilaa ja liike suurentui. 

IMG_6175


Kaikki Kainon tuotteet valmistetaan Köyliössä ja Kaino- kaupassa shoppailun lisäksi onkin mahdollista samalla päästä tutustumaan myös Kainon tuotantotiloihin. IMG_6169

Kainon vaatteet syntyvät Niinan ja Sannin yhteisellä naisen vaistolla ja ”kainomielellä” suoraan tekijöidensä sydämistä. Kaino- vaate on Sannin mukaan värikäs, fiksu, huoleton ja monikäyttöinen. Ja tämän allekirjoitan kyllä! Kuvassa ihanan perinteisen Ruusu- kuosin neulemalli: tämä kuosi on yksi ensimmäisiä omia Kaino-ihastuksiani :)


IMG_6165


Vaatteet valmistetaan Saksassa langaksi tehdystä intialaisesta luomupuuvillasta sekä joko eteläafrikkalaisesta luomumerinovillasta, joka muuttuu langaksi Itävallassa, tai tavallisesta merinovillasta. Kainon käyttämä merinovilla on aina kuitenkin mulesing- vapaata, eli tuotteita voi ostaa hyvällä omalla tunnolla! Kyselin myös suomalaisesta villalangasta, mutta se on kuulemma liian karkeaa Kainon koneisiin.


IMG_0900


Vaatteiden lisäksi Kaino valmistaa mm. peittoja ja tyynynpäällisiä: olin ostamassa jo sneak peek- kuvassakin esiintynyttä tyynynpäällistä kotiini, mutta sainkin sellaisen yllättäen lahjaksi mukaani: kiitos Sanni! 


IMG_6215


Tällä hetkellä Kainolla on viitisentoista jälleenmyyjää ympäri Suomea. Kainon omien facebook- sivujen lisäksi netissä Kainoa myyvät www.ipanainen.fi ja Palonin nettikauppa. Palonista olen täällä blogissa maininnut kerran aiemminkin (täällä), sillä juuri Paloni on se liike, jonka mukana Kainokin matkasi New Yorkin muotiviikoille helmikuussa. Juttelin Sannin kanssa New Yorkin matkasta, sillä Kainon tehokaksikko päätti lähteä hakemaan uutta näkökulmaa sekä haistelemaan trendejä ja suuren maailman menoa myös itse ihan paikan päälle. Olisin ollut kovin kiinnostunut kuulemaan mikä oli amerikkalaisten suosikkituote, mutta vielä pääsiäiseen mennessä eivät tytöt olleet ehtineet sitä tietoa saamaan. Sen sijaan kyselin sitten Kainon paikalla olleilta työntekijöiltä heidän omia suosikkituotteitaan ja kaikkien suosikiksi nousi raidallinen Loma- mekko (joita toiseksi ylimmässä kuvassa tangollinen:)). Täytyy sanoa että en yllättynyt, sillä sellaisen tilasin myös itselleni… valmiina ei ollut oikeaa kokoa, joten kotiin en mekkoa vielä saanut (ei sillä että tässä olisi mitään mekkokelejäkään vielä…). Kuvia luvassa kyllä sitten heti! 


 Huomenna jatketaan vierailuteemalla ja tutustutaan tarkemmin Ideakoruun. Stay tuned :)!

P.S. Ystäväni A jonka kanssa keskustelimme tyynynpäällisistä: noita ruusukuosisia tyynynpäällisiä näytti edelleen olevan ainakin facebookin kautta tilattavissa, ei vain ollut livenä tarjolla silloin kun olin käymässä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin:)!