torstai 11. huhtikuuta 2013

Ideakorun syntysijoilla

Kiirastorstaina vierailin myös Ideakorun äidin Maarit Naakan luona Harjavallassa iltapäiväkahvilla. Ideakoru onkin jo tuttu ainakin monista blogeista ja myös täällä style:casualissa olen Ideakorun monesti maininnut. Ja Ideakorun Memento vivere- tekstillä varustettu rannekoru on minunkin ranteessani lähes kaikissa viimeisen vuoden aikana otetuissa asukuvissa… Samanlainen rannekoru omalla tekstillä onkin muuten Ideakorun suosituin tuote.

IMG_6238
Ideakoru sai alkunsa 2000- luvun alussa kun Maarit alkoi pohtia harjavaltalaisen kuvanveistäjä Emil Cedercreutzin taiteilijakotimuseon seinässä ollutta Goethen ”Memento Vivere!” (Muista elää!) lausahdusta ja sitä, miten hyvin se toimisi korussa. Ideakorun tuotteet valmistetaan pääasiassa joko hopeasta tai kierrätetystä alumiinista. Lisäksi käytetään jonkin verran myös kiviä, mm. onyxia, vuorikiteitä ja lasihelmiä. Maarit suunnittelee korut (ideoita tulee toisinaan myös Maaritin bloggaavilta tyttäriltä Ireneltä ja Erikalta) ja tuotteet valmistaa Maaritin puoliso Markku Isoviita heidän kotipajassaan. Tekstit koruihin kaiverretaan käsin.

Maaritin kanssa juttelimme pitkään ja keskustelimme myös muotimaailman nurjaan puoleen, kauniisti sanottuna ”inspiroitumiseen”- tai vähän rumemmin kopioimiseen, liittyvistä asioista. Joskus on vaikea tietää kuka inspiroituu mistäkin ja esimerkiksi Efva Attlingilta löytyy erittäin samanlainen Memento Vivere- tekstinen kaulakoru kuin Ideakorulta (kuvatodisteiden mukaan Ideakoru oli muuten ensin:)!). Viime aikoina myös joidenkin suomalaisten merkkien mallistoihin on alkanut ilmestyä ”Memento vivere”- tekstejä.

IMG_6242

Maaritin kädessä oli myös tapaamishetkellä hänen oma suosikkikorunsa, eli kahden sormen levyinen tuplapalkkisormus Memento vivere- tekstillä. Kuvassa Maaritilla on kaulassaan ”Suomen mustikka”- kaulakoru, joka oli erittäin suosittu mm. Saksassa, jossa Ideakorun tuotteita oli myynnissä joulumarkkinoilla. Ideakorulla on Suomessa useita jälleenmyyjiä ja myös Ideakoru ja Maarit olivat Palonin mukana New Yorkissa muotiviikoilla. Myöskään Ideakorun New Yorkissa suosituimmiksi nousseista tuotteista ei vielä jutun kirjoitushetkellä ollut tietoa, ikävä kyllä.

Ideakorun tuotteita voi helposti tilata Ideakorun nettisivuilta. Olen tilannut tuolta itsekin muutamaan kertaan (minusta Ideakorun omalla tekstillä varustettu koru on nimittäin mitä parhain lahjaidea ihmiselle, jolla on jo kaikkea!) ja toimitus on aina ollut todella nopeaa (tuotteet lähetetään postitse).

IMG_6287
Sain Maaritilta kevätlahjaksi Ideakorun uutuustuotteen, eli aivan mielettömän upean toivomusluu- kaulakorun (minun koruni on noista kahdesta tuo pienempi koko). Kiitos Maarit! Koru on ollut kaulassani jo useita kertoja pääsiäisenä ja sen jälkeen: asukuvia en vain vielä ole ehtinyt sen kanssa ottaa. Tulossa on kuitenkin aivan varmasti!

Itselleni nämä vierailut edustavat sellaista, mitä en koskaan ilman tätä blogia olisi tullut tehneeksi: olisin toki voinut, mutta tuskin olisin tullut edes ajatelleeksi. Sekä Kainon että Ideakorun tuotteet olivat minulle tuttuja jo ennestään, mutta oli hirvittävän mielenkiintoista päästä tutustumaan näihin lahjakkaisiin käsityöläisiin, jotka kaiken lisäksi osoittautuivat erittäin hauskoiksi ja mukaviksi ihmisiksi - taisin viettää kummassakin paikassa useamman tunnin rupattelemassa! 

 Toivottavasti tarinat olivat teistäkin mielenkiintoisia :)

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tykkäsit: nämä vierailut oli itselleni aivan supermielenkiintoisia ja toivoin kovasti että onnistuisin jotain siitä välittämään tekstin kautta myös teille :) ja koru ON ihana, vielä kauniimpi se on kaulassa. Yritän ehtiä ottamaan jonkun asukuvankin pian pitkästä aikaa, niin näät sitten :)

   Poista
 2. Toivomusluukorut ovat olleet maailmalla jo jonkin aikaa ns. hittituote ja aika ihanaa huomata, että kotimainen suunnittelija on näihin myös tykästynyt. Kauniita ja yksinkertaisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin! Ja mielestäni tämä on lisäksi erityisen kaunis yksilö lajityypissään :)

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!