lauantai 10. elokuuta 2013

Hyviä kesäkurpitsareseptejä?

Tällä viikolla on syöty lähinnä kesäkurpitsaa. Siis YHTÄ kesäkurpitsaa: mies sai aivan käsittämättömän kokoisen kesäkurpitsan työkaverinsa puutarhasta.

IMG_0476
Tuosta kuvasta ei oikein välity miten valtavasta jötkäleestä on kyse. Ja kuvassa tuosta on jo kertaalleen tehty iso annos pastakastiketta... Opin reseptin jo vuosia sitten hyvältä ystävältäni (kiitos A!) ja se on supersimppeli: yrttimaustettua tomaattimurskaa paketillinen, kesäkurpitsaa, fetaa ja tällä kertaa laitoin myös kirsikkatomaatteja, sopii hyvin. Pehmennä kesäkurpitsat öljyssä pannulla, lisää tomaatit ja lopuksi tomaattimurska sekä feta. Hauduta pikku hetki, jotta lämpenee. Mausta oman maun mukaan ja nams: herkullinen esimerkiksi spaghetin kanssa.

IMG_0481

Tänään tehtiin täytettyjä kesäkurpitsoja (ohje) -tosi hyvää :) 

Mutta siitä kesäkurpitsan pirulaisesta jäi tarpeeksi vielä ainakin yhteen kunnon kesäkurpitsaruokaan. Jos siis tiedätte hyviä kesäkurpitsareseptejä, niin nyt saa vinkkailla, kiitos :)

Seuraavaksi saunaan ja sitten unten maille. Rentoa viikonlopun jatkoa ystäväiset!

4 kommenttia:

  1. kokeile tehä porkkanakakkua ,mutta laita porkkanan sijaan kesäkurpitsaraastetta!! On kuulemma hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, kuullostaa kokeilemisen arvoiselta idealta :) Tuota en olisi kyllä tullut ajatelleeksi itse.

      Poista
  2. Aikamoinen möhkäle! :)
    Tuli mieleen, että voisit tehdä suolaisen piirakan lopusta, kesäkurpitsaquiche vähän niin kuin, hih. Toinen hyvä on "parmigiana", jonka nimeä en muista suomeksi (tai tuskin sitä onkaan) eli kesäkurpitsaa (tai yleisemmin munakoisoa) pitkittäin leikattuna viipaleiksi ja tomaattikastiketta ja mozzarellaa siihen päälle -> uuniin, hyvää. Olen myös syönyt herkullista pastakastiketta kesäkurpitsasta. Siinä oli vain paistettua kesäkurpitsaa ja italialaista raakamakkaraa salsicciaa, joukossa parmesaania. :)
    Pahoittelut sekavista selostuksista. Olen surkea selittämään reseptejä, heh! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ui miten hyviltä kuullostavat nuokin vaihtoehdot! Pitänee laittaa miehelle "mitä hyvää tänään kesäkurpitsasta"-äänestys pystyyn ;)

      Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!