torstai 1. elokuuta 2013

Objektiivitestailua

Sain lainaksi Canonin 100mm/2.8 Macro IS USM -objektiivin ja konttailin yhtenä päivänä sen kanssa ympäri pihaa (meinasin kirjoittaa "puutarhaa", mutta en oikein vielä osaa mieltää että minulla olisi "puutarha" ;)).

kärhö2
Olen tähän mennessä kuvannut ensin kameran mukana tulleella objektiivilla ja viime ajat joululahjaksi saamallani 50mm/1.8, joka onkin mielestäni hyvä yleisobjektiivi. Ja erinomainen blogeissa yleiseen kuvatyyliin asukuvineen ja "semicloseupeineen" (joo, alan jargoni hallussa ;)). Mieli kuitenkin tekisi jo seuraavaa objektiivia kuvausmahdollisuuksien kasvattamiseksi ja olen pohtinut tulisiko enemmän tarpeeseen laajakulma vai makro. Otin siis iloisena vastaan mahdollisuuden testailla tätä huippumakroa. Laitoin rinnakkain tai alekkain omalla objektiivillani ja lainaputkella otetut kuvat. (Kuvia ei ole otettu samana päivänä, joten valaistus saattaa vaihdella siitäkin syystä.)

kärhö

Ja ero omaan 50 milliseeni on kyllä hiukea!

lilja
Arvaatteko varmaan mikä kuvattu milläkin..?

marja

Kuvassa on kaksi eri marjaa, mutta suunnilleen saman kokoisia ovat kuitenkin.

ruusu
Valaistuksen kanssa oli välillä pientä hakemista -toisaalta kuvasin kirkkaassa keskipäivän valossa, joka on muutenkin haastava, saati uudella objektiviilla.

Kissankello
Makro -objektiivilla kuvaaminen oli supermielenkiintoista, sillä usein sen avulla pääsi lähemmäs kuin paljaalla silmällä.

IMG_9168
Esimerkiksi apila: en ole oikeastaan koskaan tajunnut, että se näyttää tuolta...

pelargonia
Uusimmassa kamera -lehdessä oli sattumalta juuri aiheeseen sopivaa teemaa: puutarhan kuvaamista ylipäänsä, kuvaamista auringossa ja makrolla kuvaamista. Totesin monet lehden jutut käytännössä tosiksi: mmm. että keskipäivän aurinko ei tosiaan ole hyvä kuvausvalo (vaikka voisi luulla, silloinhan valo on juuri kirkkaimmillaan...), että (tässä kuvassakin näkyvä) punainen väri on erityisen vaikea kuvattava (en saanut makrolla yhtäkään selkeää kuvaa punaisista ruususta tai pelargoniasta!) ja että makrolla olisi paras kuvata jalustan kanssa (yritän saada aikaiseksi vielä, katsotaan ehdinkö laina-aikana; nämä kaikki kuvat käsivaralla.), sillä kuvista tulee todella helposti epätarkkoja, vaikka tässäkin objektiivissa on kuvanvakain.

IMG_9218

hortensia
Ja kun pääsee näin lähelle kohdetta, pitäisi kukkiakin muistaa siivoilla. Siis mikä ihme karva tuohonkin on eksynyt..? Huomasin vasta koneen ruudulla.

IMG_9302

Mutta toisaalta makron läpi kuvattuna maailma näyttää kauneimmatkin yksityiskohtansa.

2 kommenttia:

  1. Wau, upeita yksityiskohtia! Tuli kyllä vähän kauhu kun ajatteli, että joku pääsisi tuollaisella makrolla kuvaamaan minua tai kotiani. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih :D Juu, onneksi tällä on kuvaaja niin lähellä ja niin ison putken kanssa, että vahingossa ei tämän kohteeksi voi joutua ;)

      Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!