perjantai 25. lokakuuta 2013

Perjantain parhaat

Perjantain parhaissa tänään teetä! En tiedä teistä, mutta minä olen aikamoinen sokerihiiri. Karkinhimo (akilleenkantapääni on siis nimenomaan karkki, ei suklaa tai leivonnaiset, vaikka hyviä ovat nekin) iskee usein iltaisin. En halua lopettaa karkinsyöntiä kokonaan, vaan yritän opetella "kohtuukäyttäjäksi". Olenkin onnistunut tavoitteessani ja saanut jonkin verran vähennettyä karkin syöntiä. Joskus himo iskee tosi kovana ja silloin tärkeää on löytää hyviä korvaavia juttuja. Esimerkiksi hedelmät eivät omalla kohdallani toimi.

Sen sijaan herkkutee toimii. Lemppareitani ovat esimerkiksi täällä esittelemäni mansikka-lime rooibos tai perinteinen Tiikerin päiväuni :) Jokunen aika sitten ruokakaupassa ihastuin päätäpahkaa Liptonin uuteen sarjaan, johon kuuluu kolme herkullisen kuuloista makua kauniissa paketeissa: Vanilla Caramel ja Blueberry Muffin ovat mustaan teehen tehtyjä, Strawberry Cupcake sen sijaan vihreään.

2
Innostuin konseptista niin paljon, että ostin heti kaikkia makuja :D

IMG_2366
Aivan ehdoton suosikkini on tuo Vanilla Caramel. Tuoksu on huumaavan makea ja makukin herkullinen: melkein kuin fudgea söisi :D Tepsii ainakin minun makean himooni ja pidän itseäni tässä suhteessa aika vaativana kuluttajana... 

IMG_2391
Mansikkajuustokakku ja mustikkamuffinssi eivät mielestäni ole maultaan yhtä voimakkaita kuin vaniljakaramelli, enemmän sellaisia "perusmakuisia" tai "ihan hyviä". Mansikkajuustokakku on sikäli positiivinen yllätys, että useimmiten en tykkää vihreästä teestä, koska niissä on helposti kitkerä maku. Tässä ei ole, joten vaikka tee ei mielestäni erityisesti maistu mansikkajuustokakulta, on se kuitenkin kivan makuinen. Mustikkamuffinssin makua olen kokeillut vasta kerran: maistui aika tavalliselta mustalta teeltä, vaikka tuoksussa kiva ripaus mustikkaa olikin. Vaatinee vielä muutaman testikerran ennen lopullista tuomiota. Kaiken kaikkiaan kiva sarja ja mukava lisä ruokakaupan perusvalikoimaan. 

Kaikille iltateehetkeensä herkkua tahtoville suositttelen lämpimästi tuota Vanilla Caramellia! 

P.S. Selvyyden vuoksi: Lipton ei ole maksanut minulle senttiäkään tästä postauksesta ja ihan omin pennosin myös maksoin teeni. Ei sillä että teesponssista kieltäytyisin, jos joku sellaista tarjoaisi ;)

4 kommenttia:

  1. Mun heikkouteni on taas nykyään juurikin suklaa ja leivokset! Karkit taas pystyn jättämään väliin. Joskus harvoin makeanhimoon auttaa hedelmät, mutta harvemmin kyllä. Tee auttaa välillä, mutta kun mä en pidä "makeista" teemauista enkä esim. hunajasta teessä. Perus Earl Grey ja vihreä tee jasmiinilla maustettuna saa luvan auttaa! Taidankin tästä mennä keittämään kupposen...
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuttavapiiristä koostuvan otannan perusteella päättelisin, että etenkin tuo suklaa on naisille useimmiten (ja joskus miehillekin!) the juttu. Itse olen siinä ehkä vähän outo lintu etten edes näin vanhemmiten ole kasvanut siitä irtokarkkivaiheesta ohi ;)

      Mäkään en muuten tykkää hunajasta tai sokerista teessä, mutta jotenkin nuo maustetut makeat teet on sitten ihan eri juttu... hassua :)

      Kivaa viikonloppua myös sulle!

      Poista
  2. Mä olen ihan samanlainen karkkihiiri. Aiemmin himoitsin myös suklaata ja leivonnaisia, mutta nykyään melkein pelkästään karkkia. Eikä mulla auta, vaikka söisin monipuolisesti kunnon ruokaa ja välipaloja, silti se iskee... yritän vähentää ja valita karkkipussin sijaan vaikka lakupatukan. SukuLakuista onkin tullut ihan uusia suosikkeja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voidaan lohduttautua sillä että tutkimusten mukaan makeanhimo on geneettinen juttu (toisin kuin suolaisen, joka on opittua). Että ei tämä ole meidän oma vika ;D

      Mä oon enemmän niiden salmiakkitäytteisten lakujen ystävä, mikä se on se punamusta kääre..? Tai sitten tavallisten. Tai, uusin suosikki, mansikka- tai mustikkalaku! Aivan törkeän hyvää! Ylipäänsä laku kuin laku kyllä käy ;)

      Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!