maanantai 30. huhtikuuta 2012

Dip Dye Nails- My Version

Lupasin teille jutun vappukynsistä ja here comes :)Ilmeisesti tämä juttu on blogeissa jo ihan old news, mutta koska seuraan vain paria kauneusblogia ja tämä esiintyi vasta äsken toisessa niistä, kuulin itse tekniikasta vasta nyt. NUDE-blogin ihana Erika oli taiteillut upeat liukuvärikynnet ja koska homma näytti kohtuullisen helpolta, ajattelin minäkin kokeilla. (Sittemmin sama postaus on innoittanut myös ainakin White Trash Diseasin Nataa- ja ties miten montaa muuta NUDEn lukijaa).

Erikan ohjeet löytyvät täältä, käykää katsomassa kunnon tutorial. Tähän kirjoitin vain muutamia omia lisähuomioitani.


Itse lakkasin kynnet ensin Isadoran Second Nail-lakalla, koska minulla ei ollut valkoista kynsilakkaa. Vaikka kynteni näyttävät kuvassa täysin luonnollisilta, tasoittaa Second Nail kuitenkin kynnen värin vaaleammaksi. Se toimi ihan hyvin pohjana: väri jäi kiinni uskoakseni niin hyvin kuin se nyt voi jäädä ja sävyjen erottumisessa ei ollut ongelmaa.


Väreinä käytin Essien sävyjä Mint Candy Apple (minttu) ja Sugar Daddy (vaaleanpunainen) sekä Mavalan sävyä Moon Gray. Jouduin myös ostamaan pussillisen meikkisieniä, koska en muuten käytä niitä.

Jouduin tekemään lakkausoperaation kahdesti, sillä Erikan ja Natan varoitteluista huolimatta en tajunnut ensimmäisellä kerralla leikata sientä tarpeeksi pieneksi. Ensimmäisellä kerralla tajusin myös, että minun tynkäkynsiini ei oikeastaan mahtuisi kuin kaksi sävyä. Koska kahdella sävyllä kynsistä olisi tullut (minun makuuni) liian harmoniset vappua ajatellen, päätin silti yrittää väkisin tunkea sen kolmannenkin sävyn mukaan. Lopputulos oli luonnollisesti se, että kolmas sävy näkyy vain pisimmissä kynsissä, mutta päätin että se ei nyt haittaa. Koska on vappu, eikä kaiken tarvitse olla niin justiinsa ;)


Käytin kahta sientä: uutta kumpaankin käteen, koska värit alkoivat valua sienen reunaa pitkin ja niistä oli sotkuista pitää kiinni. Kastelin sienet vedellä ennen lakan levittämistä (jotta lakkaa ei imeytyisi niin paljon sieneen) ja tämä kannattaa ihan ehdottomasti tehdä: vaikka lakkaa sai laittaa paljon, ei sentään muutamaa kerrosta enempää/kynsi, joten pelotteluista  (en enää muista missä tämä varoitus oli) huolimatta ainakaan itselläni ei kulunut lakkaa mitenkään tuhottomasti. Väriä pitää kuitenkin olla reilusti, eikä saa painaa ollenkaan. Jos joutuu painamaan, siirtyy sienen pinnan kuviointi myös kynteen. Ei silti: siitäkin saattaisi tulla ihan mielenkiintoisen näköinen, jos tahallaan painaisi sen kuvion kynteen, mutta se ei vain kuulunut suunnitelmiin tällä kertaa.

Sotku oli aikamoinen... Testasin Sugar Daddya nyt ensimmäisen kerran ja sävy ei ollut peittävä: tätä kyllä jo hiukan etukäteen uumoilinkin. Siitä syystä minttu jäi kirkkaana ja kokonaan peittävänä melko hallitsevaksi. Värien päälle tuli vielä lopuksi kerros OPIn Start to Finishiä.

Pumpulipuikkosiivouksen jälkeen näytti tältä. Lopputulos on kokonaisuudessaan melko lailla sellainen kuin ajattelinkin, eli itse olen tyytyväinen omaan versiooni :)

Onko kukaan muu ehtinyt jo kokeilla liukuvärjäystä?

Ja ihan mahtavaa vappua kaikille:)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin:)!