maanantai 16. huhtikuuta 2012

Tallinn Part II

Tallinna on minusta kiva kaupunki monestakin eri syystä. Ennen kaikkea se on kaunis kaupunki: vanha kaupunginosa on jotain sellaista, mitä Suomesta kipeästi puuttuu, mutta miltei kaikista muista Euroopan kaupungeista löytyy ja jollaisia rakastan. Lisäksi olen aina (noh, toisaalta tämä oli vasta toinen kertani kaupungissa...) saanut Tallinnassa hirvittävän ystävällistä palvelua kaikkialla- vaikka olenkin suomalainen. Välillä nimittäin hävettää olla suomalainen turisti Tallinnassa, niin huonosti "me" usein käyttäydymme siellä. Monelle (tai jopa suurimmalle osalle...) Tallinnan reissun päätarkoituksena tuntuu olevan paitsi ostaa, myös kuluttaa mahdollisimman suuria määriä viinaa (alkaen laivalta ja jatkaen koko reissun ajan takaisin Suomeen saakka). En yritä sanoa ettei saisi pitää hauskaa, mutta en tajua sellaista tajutonta ördäämistä.


Paasauksen jälkeen onkin hyvä esitellä erilaisia kivoja baareja, joissa vierailimme ;) Oikeastaan kuvassa on vain kaksi baaria: vasemman yläkulman Berlin oli hotellimme mukava baari, josta sai myös hyviä pikkusuolaisia (edelleen: Suomessa olisi paljon oppimista tästä kulttuurista!). Kolmessa muussa kuvassa esiintyvän baarin nimeä en enää ikävä kyllä muista, mutta kyseessä on pikkuinen, tyylikäs paikka aivan vanhan Tallinnan sydämessä, torin laidalla. Sekalaisia kuvia ympäri Tallinnaa. Ostoksia en juurikaan tehnyt: kuvassa oleva hauska pääkallotoppikin jäi lopulta Pull & Beariin, koska arvelin ettei sitä ehkä kuitenkaan tulisi käytettyä. Hulvaton kapellimestari- portti on Tallinnan oopperatalon parkkipaikalta. Ja olisipa Suomenkin McDonaldsit noin suloisissa rakennuksissa :)


Illallista söimme Olde Hansassa: täysin turistipaikka tietysti, mutta ruoka oli hyvää, palvelu erinomaista ja tunnelma katossa- mitä muuta sitä tarvitsee..? Olde Hansa löytyy vanhan kaupunginosan keskeltä, torin laidalta kahdesta eri tilasta, joista tämä, jossa me olimme, oli täysin sähkötön ja kokonaan valaistu kynttilöillä. Tykkään!

Riistamiehen syömingeistä riitti maisteltavaa: jänistä, villisikaa, karhua... kaikkea sai niin paljon kuin jaksoi syödä. Ja mehän syötiin...
Lauantaina söimme lounasta hotellimme takaa löytyneessä ihanassa Spirit- ravintolassa. Tykkäsin tosi paljon ravintolan modernista ilmeestä ja ilmavasta sisustuksesta: tjeu vessan seinä ;) Siitä on myös piiitkä aika kun viimeksi olen syönyt sushia ravintolassa: mieheni pyörittelee rullia aina silloin tällöin kotona, mutta hän on kalalle allerginen, joten kalaisat sushit maistuivat niiin hyviltä taas vaihteeksi :) Sisustuksen ja sushin lisäksi innostuin ihan älyttömästi etenkin tuosta hunajapurkista, siis miten nerokasta: tuosta nokasta saa paitsi kaadettua hunajan, myös annosteltua sen helposti, kun nokassa oli myös katkaisumekanismi. Ihan sairaan makea! Mistä noita saa ostaa..? Myös tuo teekannu oli aika fiksu: sihdin pystyi kiinnittämään ylös kanteen ja pois vedestä, kun tee oli hautunut riittävästi. 

Sellainen reissu tällä kertaa. Kiitos ihanat seurasta! En kyllä muista milloin viimeksi olisin nauranut noin paljon <3 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin:)!