lauantai 23. helmikuuta 2013

London, baby!

No nyt niitä kuvia vihdoin :)

IMG_5741
Olin muuten ekan kerran ihka-aidon Double Deckerin kyydissä tällä reissulla :) Uskomatonta miten suomalaisiin busseihin ei saada pysäkkinäyttöjä muutamaa kokeilureittiä laajemmin... Upeat säät saatiin koko viikonlopuksi!

wahaca
Perjantai-illalla käytiin syömässä tosi kivassa meksikolaisessa paikassa. TAIVAALLISTA guacamolea ja hibiscus- mojito alkudrinkiksi, ihania quesadilloja, hyvää seuraa...

GT
GT ja Lontoo kuuluvat ehdottomasti yhteen, tällä kertaa oltiin niin väsyneitä että drinkit nautittiin yöpaikassamme miehen serkun kotona.

shop
Lauantaina shoppailtiin :D Tai siis, rehellisyyden nimissä: minä shoppailin ja mies yritti kestää ;) Hyvin kestikin, täytyy näin julkisesti kehaista. Shoppailu (ja väkijoukot) on varmasti miehen inhokkipuuhaa, mutta kiltisti, valittamatta ja jopa hyväntuulisena hän jaksoi koluta Oxford Streetiä aika monta tuntia. Itseni puolesta olen ylpeä: en sortunut sisään yhteenkään Suomesta löytyvään ketjuun (vaikka niissäkin toki voi olla eri juttuja ja eri hinnat eri maissa) vaan keskitin kaiken energiani harvinaisiin herkkuihin. (Myös Starbucksissa vierailin USEITA kertoja  viikonlopun aikana, alkaen Helsinki-Vantaalta ja vielä viimeinen sunnuntaina kaupungilta;))

IMG_5671
Ja tulosta tuli... pussien sisällöstä kuvia varmaankin huomenna :)

afternonTea
Tämä oli toinen vierailumme Lontooseen, joten varsinaisia turistikohteita ei oltu suunniteltu käydä läpi: ajatuksena oli lähinnä kuljeskella Lontoossa, rentoutua, nauttia yhteisestä vapaa-ajasta miehen kanssa ja tietenkin vierailla miehen serkun luona, jonne meitä oli jo moneen kertaan kutsuttu kylään. Yhden "turistiasian" kuitenkin halusin tehdä, nimittäin käydä perinteisellä iltapäiväteellä :) Juttu ei kuulemma tosin ole pelkästään turisteille, vaan jotain mitä britit itsekin aina silloin tällöin tekevät. Meidän "Afternoon Tea" oli the Royal Horseguards- hotellissa ja se oli tosi kiva: suosittelen kyllä jos joku muu suunnittelee samaa! Englantilaisia kurkku- ja muita leipiä, skonsseja, pieniä makeita herkkuja sekä paikan erikoistee: strawberry and cream. Ja shampanjaa, tietysti :) 

FW
Lontoossa oli meneillään muotiviikko ja mekin osuttiin vahingossa yhteen lokaatioon. Muuten katukuva oli aika "normaali", mutta tätä lähestyessä alkoi näkyä hiukan mielikuvituksellisempiakin asuja ;) Kuvaan ei tosin osunut esimerkkiä.

IMG_5676

Illalla käytiin syömässä Brick Lanella bangladeshilaista ruokaa (nams!). Kameran jätin tällä kertaa kämpille, mutta sain puhuttua miehen nappaamaan päivän asu- kuvan. 

bleiseri/Selected Femme, toppi ja farkut/Zara, saappaat/Wonders, laukku/LV, korvikset/H&M

Reissulle varaamani pikkumusta jäi käyttämättä, sillä illan suunnitelmat muuttuivat: ystävänpäiväviikonlopun vuoksi aikomamme ravintolat olivat täyteen buukattuja, vaikka yritimme pöytävarausta noin kuukautta ennen matkaa. Saimme joka tapauksessa herkkuruokia, joten mekon laukkuun jääminen oli onneksi ainut vahinko mitä tästä seurasi :)

IMG_5684
Ihan kevätsää jo...

IMG_5693
Niin suloinen! Ja mikä määrä kukkia... Näistä kuvista muuten näkyy yllättävä kohtaamani ongelma: en meinannut osata millään käyttää jouluna saamaani objektiivia valoisalla säällä ;) Olen kehittynyt sillä mielestäni varsin kohtuulliseksi kuvaajaksi pimeissä talviolosuhteissa, mutta auringonpaisteessa kuvat meinasivat väkisin palaa puhki...

puhelinkoppi
Sunnuntaina nukuttiin hiukan pidempään ja lähdettiin sen jälkeen upeassa säässä kaupungille perinteiselle englantilaiselle aamiaiselle ja sitten Thames- joen varteen ihailemaan maisemia.

IMG_5700
:)

Aamis
Tämän jälkeen ei tullut hetkeen nälkä...

TowerBridge
Käveltiin myös ekaa kertaa Tower Bridgen yli, viimeksi sitä ihailtiin vain vähän kauempaa.

IMG_5728
Seuraavalla kerralla pitää päästä tuollaiselle veneajelulle! Nytkin siitä oli puhetta, mutta ei sitten kuitenkaan ehditty. No, more reasons to come back soon!

IMG_5718
Hauska uuden ja vanhan liitto: toimiihan sen näinkin! Ja aika hyvin minusta.

IMG_5740

Edit: The Shard - painovirhepaholainen iski ensin... sirpale, ei hai..

Näihin komeisiin maisemiin lopetan kuvakatsauksen Lontoosta :) Shoppailuista lisää sitten huomenissa... muutenkin postaustahti muuttuu toivottavasti taas normaaliksi tästä eteenpäin: työ- ja koulujuttujen osalta tilanne normalisoituu, joten ehdin taas ajatella muutakin kuin seuraavasta päivästä selviämistä...  

Ihana joutilaisuus: seuraavaksi ajattelin keskittyä kahlaamaan läpi kaikki viime aikoina laiminlyömäni lemppariblogini :) Rentoa viikonlopunjatkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Oi kun sitä näitä katsellessa huomaa kaipaavansa takaisin Lontooseen vaikka siellä aikanaan "ravasi" niin usein, että taukoakin piti pitää. tauon paikka lienee ohitse ja takaisin on päästävä. Onneksi kesäloman suunnitelmat ovat vielä aavistuksen auki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lontoo on kyllä niin kiva kaupunki: itse taas pitäisi toimertua useamminkin sinne suunnalle :)

      Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!