maanantai 15. heinäkuuta 2013

Turistina Raumalla

Viikonloppu oli täpösen täynnä kaikenlaista ohjelmaa: perjantaina teimme tosiaan äitini kanssa retken Raumalle, josta kuvasaldoa tässä postauksessa. Perjantaina illalla mökkeiltiin miehen ja koirien kanssa, lauantaina meillä oli jo perinteeksi muodostunut äidin puolen serkkujen tapaaminen -me kaikki serkukset ollaan suunnilleen saman ikäisiä ja meno on aina ihan hulvatonta. Siitäkin luvassa muutama kuva joskus myöhemmin. Eilinen hujahti sitten yhden isän puolen serkkuni rippijuhlissa, jossa olin äitini apuna kahvinkeitto ja -tarjoiluhommissa. Että sukulaisia on nähty. Onneksi mulla on hirveän kiva suku molemmilta puolilta, joten suvun tapaaminen ei koskaan ole pakkopullaa :)

Raumalla olin aivan täydessä turistimoodissa ja räpsin kuvia niin paljon kuin ehdin. Edellisestä vierailusta oli kuutisen vuotta aikaa, joten paljon oli ehtinyt unohtua.

tori
Päivä oli mitä upein kaupungilla kiertelyyn.

KontionLeipomo
Melkein ensimmäisenä suunnattiin suloiseen Kontion Leipomoon kahville ja mansikkaleivokselle, jotka nautimme sisäpihalla auringon helliessä meitä.

IMG_8730
Kaikkiin pihoihin ja kaikille kujille piti kurkistaa, Vanha Rauma on niin supersymppis!

IMG_8765
Yksi lemppari-ihastelun kohteita olivat vanhan kaupungin erilaiset liikkeet.

Rauma1
Liikkeiden nimissä oli monesti käytetty hyväksi Rauman hauskaa murretta (ja ei, vaikka olen kotoisin tältä suunnalta, niin en usko että ymmärtäisin jos joku ihan aidolla Rauman murteella tulisi juttelemaan...): Nääks Optikon ja kauneushoitolan, jonka slogan oli "Kropan gohenust fiinemä jälkke"  lisäksi törmäsimme ainakin "Know Hau" -eläinlääkäriin ja moniin muihin hauskoihin paikkoihin.

IMG_8758
Pitsinnypläys on tietysti se, mistä Rauma on erityisen kuuluisa.

IMG_8768
Näitä olisin voinut kuvailla loputtomiin.

IMG_8754
Raumalta löytyy myös Suomen kapein katu "Kitukränn". Kitukrännillä tehtiin jotain tietöitä, joten kivempaa kuvaa en oikein saanut napattua. 

IMG_8759
Tämä kuva voisi olla vaikka jostain Italiasta...

IMG_8773

Syömässä kävimme aivan ihanaksi paikaksi osoittautuneessa Goto- nimisessä ravintolassa.

IMG_8775
Ruokalista oli lounasaikaan erittäin lyhyt ja ensin jopa hiukan emmimme sen kanssa: tuntui hankalalta löytää sopivaa niiden parin annetun vaihtoehdon perusteella. Paikka näytti niin kivalta ja palvelu oli niin ystävällistä, että lopulta rohkaistuimme kuitenkin tilaamat nakit ja muusin.

Goto
Ravintola oli sisustettu juuri minun makuuni: vanhaa oli jätetty sopivasti esille, mutta pääpaino oli kuitenkin modernissa hengessä. Avokeittiössä näytti olevan paljon henkilökuntaa, samoin salin puolella riitti tarjoilijoita.

IMG_8777
Parhaat nakit ja muusi ikinä! Kyllä kannatti kokeilla: annos oli herkullinen.

IMG_8788

Äitini päivän asua on joskus ennenkin vilahtanut täällä blogin puolella ja jälkiruokakahvin yhteydessä halusin jälleen kuvata siitä palan, sillä yhdistelmä oli mielestäni ihanan raikas.

IMG_8789
Capuccinon vaahdon kermaisuuden voi melkein maistaa tuon kuvan kautta. Mmmm. Lounaan hinta ei muuten päätä huimannut, nakit ja muusi taisi olla 9,70e ja valinnainen kahvijuoma lounaan yhteydessä euron.

IMG_8786
Kaiken kaikkiaan erittän positiivinen kokemus ja suosittelen ravintolaa lämpimästi, mikäli Raumalla liikut :) Ravintola on torin kulmalla, joten sinne on myös erittäin helppo löytää näin ummikkoturistinakin.

Rauma2
Rauma vetää ainakin omasta mielestäni kyllä vertoja esimerkiksi Porvoolle, joten vaihtoehtoisia kotimaan kesäkohteita suunnitellessa kannattaa pitää kaupunki mielessä :)

IMG_8771
Pienen ale -löydönkin tein yhdestä liikkeestä, mutta siitä lisää joskus myöhemmin :)

P.S. Raumaa taitamattomille lyhyt Rauma-Suomi -käännös: "goto" = koti ja "kropan gohenus fiinemä jälkke" = (jotakuinkin) "parasta mahdollista kauneudonhoitoa koko vartalolle" (en ole raumalainen, joten jos on parempi käännös tarjota niin korjatkaa mielellään ;))

4 kommenttia:

 1. Rauma on ihana. <3 Kauniita kuvia - ja tyylikäs äiti sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä -ja kuule itseasiassa kipinä koko reissulle alkoi itää jo viime vuonna sen jälkeen kun sinä olit ollut Raumalla. Sitä ennen olin jotenkin unohtanut miten kiva paikka se onkaan ja sitten ihastelin niitä sinun kuviasi ja ajattelin että miksi ihmeessä edellisestä käynnistä on niin kauan :) Silloin en saanut järjestettyä reissua, mutta päätin että tänä kesänä pitää päästä.

   Ja kiitos -äiti on kyllä aika tyylikäs, olen samaa mieltä :)

   Poista
 2. Ihania kuvia olet napannut kotikaupungistani, taas tuli sinne ikävä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Rauma on ihana :) Nyt kun Rauma on taas melko lähellä, niin pitää muistaa vierailla useasti.

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!