lauantai 13. heinäkuuta 2013

Väreistä

Raumalla otettujen kuvien läpikäymisessä kestää vielä hetken, joten tässä väriaiheisia mietteitä sitä ennen. Takaisin kesään siis ;)

Kuten kauemmin seuranneille lukijoilleni tuttua on, värit eivät oikein ole minun juttuni. Jotenkin en tunne niissä oloani kovin kotoisaksi. Kesäisin sentään harvoin kuljen kokomustissa. Ja olenpa ostanut kahdet värilliset housutkin viimeisen vuoden sisällä. Mutta että asussa ei olisi yhtään mustaa tai vähintään farkunsinistä osaa..? Sellaista ei juuri tapahdu. Mutta jos värikkäät asut voivat näyttää näin upealta, niin miksi ihmeessä en käytä niitä enemmän?

PP11.7.
Kuva: http://www.pennypincherfashion.com/2013/07/perfect-pairings-brights.html

Löysin nämä upeat yhdistelmät Penny Pincher Fashion -blogista. Bloggaaja käyttää ja yhdistelee paljon väriä asuissaan. Aina ne eivät osu minun makuni kanssa yksiin, mutta usein kyllä ja olen ennenkin jakanut inspisasuja samasta blogista. Nämä yhdistelmät olivat molemmat sellaisia, jotka voisin itsekin pukea koska vain päälleni. Ja siis ei yhtään mustaa tai farkunsinista osaa? Toisessa ei edes valkoista!  

Mutta silti, niin hienot. Why can I not do this myself?!? Mistäköhän värisilmän opettelun voisi aloittaa? Olen jo yrittänyt ostaa lisää värillisiä vaatteita kaappiin ja jonkin verran olen niitä käyttänytkin. Mutta aina jonkun turvallisen ja neutraalin värin kanssa: musta, harmaa, farkunsininen - raikkaimmillaan ja melko harvoin valkoinen. Jotenkin asun suunnittelu ei koskaan osaa alkaa sillä, että miettisin mitä värejä pukisin päälleni. Enemmän mietin muotoja, istuvuuksia ja materiaaleja. Ja sitä mitä perusvärin piristeeksi. Mutta en koskaan sitä, mitä kaikkia eri värejä asuun voisi kuulua. Hmmm. Voisi olla hauskaa jos saisi jonkun värillisistä ja jopa -kaikkein suurin ongelmani- kuviollisista vaatteista koostuvan kaapillisen vaatteita käyttöönsä. Vaikka kuukaudeksi. Ja pitäisi kerta kaikkiaa pärjätä ilman omia turvavärejä.

Olisi kyllä aika siistiä kokeilla. Ja testata missä vaiheessa kanssaihmiset alkaisivat reagoida ;) Onko muilla samanlaisia ongelmia?

2 kommenttia:

 1. Ooh, tuo keltainen pitsimekko on ihana!!
  Mä tykkään kyllä väreistä ja itse asiassa usein vaatevalintani alkaa nimenomaan tietystä väristä. Silti myönnän, että usein valitsemani värit ovat maanläheisiä. Niitä toki kaapissa onkin kirkkaita enemmän. Olen kyllä viimeisen parin vuoden aikana tehnyt tietoisen päätöksen käyttää (ainakin yrittää, heh) enemmän "uusia" värejä. :)
  Ja mitä väriyhdistelmiin tulee, en tiedä olenko harvinaisen kaikkiruokainen, mutta useimmiten ei-niin-obvious-yhdistelmät toimivat parhaiten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kyllä niin oikeassa siinä, että usein se yllättävin väriyhdistelmä onkin kaikkein hienoin ja raikkain. Usein ylipäänsä toimii jos asussa on jokin "virhe" -silloin siitä tulee kiinnostava. Vielä pitää oppia tekemään se virhe oikein ;)

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!