perjantai 8. elokuuta 2014

Perjantain paras: My secret (pregnancy) weapon

Lupailin jokunen aika sitten paljastaa raskaudenaikaisen salaisen aseeni. No, tämä nyt on ehkä korkeintaan julkinen salaisuus, sillä monelle tämä vinkki on varmaan jo tuttu. Mutta siltä varalta ettei joku tästä ole kuullut, niin here comes: belly belt.

läheltä
Olin etukäteen kuullut tuotteesta lähinnä hyvää mutta toki myös jokusen "ei toimi minulla" -mielipiteen. Tilasin paketin (Amazonista, Suomesta näitä alkuperäisiä ei käsittääkseni saa) jo aika alkuraskaudesta ja hyvä olikin, sillä vaikka mahan kasvua ei ulospäin huomannut oikeastaan ollenkaan ennen viikkoa 20-21, alkoivat ensimmäiset tiukat pillifarkut tuntua epämiellyttäviltä melko nopeasti. Belly beltin ansiosta olen selvinnyt omilla housuillani tähän asti ja toivon selviäväni loppuun saakka. Ainut "uhka" tälle suunnitelmalleni lienee se, että melkein kaikissa farkuissani on matala vyötärö ja siten lyhyt vetoketju, joka ei mahdu aukeamaan ja antamaan tilaa loputtomasti. Olen kuitenkin optimisti, että parissa mallissa tuota varaa olisi tarpeeksi paljon loppuun saakka.

Minusta belly beltillä jatketut housut ovat mukavat jalassa. Olen valmis uskomaan, että varsinaiset raskaushousut ovat vielä mukavammat, mutta ei tämäkään systeemi siis ole epämukava (en suostuisi sellaista käyttämään). Jatke on riittävän leveä ja pehmeän tuntuinen. Tai jos ei enää ole, on aika siirtyä yksi nappi pidemmälle tai seuraavaan jatkeeseen ;) Oman kokemukseni perusteella siis suosittelen lämpimästi. Hintaa paketilla oli muistaakseni noin 15 puntaa, joten yhdellä edullisella hankinnalla on mahdollista säästää pitkä penni.

20140806-IMG_6713
Belttiä tulee pakkauksessa kahta kokoa ja malli sekä nappi- että hakaskiinnitteisiin housuihin. Itse olen vielä pärjäillyt lyhyemmällä jatkeella. Pitkän jatkeen kaverina voi käyttää myös mukana tulleita kangassuikaleita (musta, valkoinen ja farkunsininen), jotta auki jäävä vetoketju ei paljasta liikaa. Hyvin tuo jatkopala piiloutuu minusta pidemmän topin alle (ja pitkää on tässä vaiheessa pakko käyttää anyways, ellei halua että napa vilahtelee). 

näkyykö
Belly beltin lisäksi olen raskausaikana ostanut muutamia pitkiä toppeja kaapissa valmiiksi ollutta pientä valikoimaa täydentämään (Vilasta ja H&M:stä löytyy hyviä ja edullisia ihan tavismallistosta). Varsinaisia äitiysvaatteita olen ostanut yhdet legginsit ja pari mekkoa syksyksi (ovat vasta tuloillaan) -mekot tilasin kun tajusin että yliopistolla pitänee pukeutua vähän muuhunkin kuin hellevaatteisiin, enkä halua venyttää tavallisia syysmekkojani piloille. Ainiin, ja yhdet jumppacaprit hankin myös: H&M:n tavallisesta mallistosta ja ihan omaa kokoani mutta sellaiset, joissa on taitettava vyötärö. Siitä riittää ylös nostettuna isommankin mahan päälle. Muuten olen pärjäillyt olemassa olevilla vaatteillani, ainakin vielä. Toivottavasti pärjään loppuun saakka, sillä tässä vaiheessa olisi harmi joutua ostamaan kovasti jotain uutta. Parin kuukauden takia.

Hankalin osuus raskauspukeutumisessa tullee olemaan syksyiset ulkoiluvaatteet: lenkille kun lähdetään tässä perheessä koirien takia säällä kuin säällä. Minulla on ihana Haglöfsin Gore Tex-puku, mutta housujen vyötärö puristaa aika lailla jo nyt. En millään tule mahtumaan niihin kovin pitkään. (Takki sentään sopii ainakin vielä.) Minulla on kyllä college-housuja joissa on mukava liikkua, mutta sateessa niillä ei paljon tee. Yksi kaveri vinkkasi kokeilemaan miehen housuja, sen taidankin tehdä ihan ensimmäisenä. Yhden ainoan raskausulkoiluhousuja myyvän verkkokaupan olen löytänyt: https://missymom.mycashflow.fi Onko kellään kokemusta noista tuotteista? Hintaa housuilla on aika lailla, enkä siis noihinkaan viitsisi millään muutaman kuukauden takia kovin paljoa sijoittaa.

Miten te muut olette ratkaisseet ulkoilupukeutumisen raskauden aikana..? Hyviä vinkkejä otetaan mielellään vastaan :)

4 kommenttia:

  1. Tuo Bellybelt vaikuttaa kätevältä! Mulla ei tuollaista ollutkaan. Raskausaikana käytin tosi paljon muutamaa mekkoa, jotka kylläkin oli isompaa kokoa kuin normaalit vaatteeni. Ostin ne siinä luulossa, että voisin pitää raskauden jälkeenkin, mutta apua, miten isoja ne ovat! Eli ehkä mielummin olisi kannattanut ostaa ihan oikeita äitiysvaatteita. No anyways, mulla oli kahdet trikoohousut mammamallistosta ja yhdet äitiysfarkut, kaikki tuli kovaan käyttöön. Lisäksi mulla oli parit äitiyslegginssit, jotka oli ihan ehdottomat, en pystynyt tavallisia pitämään puolenvälin jälkeen. Mulla kasvoi lopussa maha aika pallon muotoiseksi ja tosi eteenpäin suuntautuvaksi. Tuo ulkoiluvaateasia oli itsellekin hankala, mutta koska olin raskaana kevätpuolella, niin pystyin aika hyvin hyödyntämään noita joogahousuja, joissa on käännettävä vyötärö. Ja sitten ostin raskauden loppupuolella Haglöfsin ulkoiluhousut, joita pystyi pitämään mahan alla. Ne on vieläkin mulla lähes päivittäisessä käytössä ulkoillessa.

    Se, missä olin vähän tyhmä, oli etten ostanut yhtään äitiystakkia. Kärvistelin takki auki kylmillä kevätsäillä. Ostin yhden Peak Performancen parkan ja se mahtui kyllä kiinni lähes loppuun asti, mutta siinähän kävi sitten samalla tavalla kuin niissä mekoissakin, eli nyt on ihan valtava teltta! Eli rahanhukkaa oli, ja paljon järkevämpää olisi ollut ostaa edullisempi, istuvampi äitiysmalliston takki. Vaikka se olikin vaan se kolmisen kuukautta kun sitä tarvitsi.

    Milläs viikoilla sä olet nyt? :) Masusi on aika mukavan pienen näköinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla rupesi kanssa puristamaan tavalliset leggarit jo jokunen aika sitten, joten syksyä ja hameita varten ostin yhdet mammamalliset -voi hyvin olla että hankin vielä toisetkin samanlaiset. Yritän tosiaan pärjätä omilla housuilla loppuun saakka, katsotaan miten mun käy ;) Mulla se Haglöfsin housujen vyötärö osuu jotenkin sellaiseen kohtaan, että ei oikein millään ole hyvä. Nyt olen yrittänyt rullailla sitä jotenkin mahan alle, mutta en oikein saa sitä mukavaksi :(

      Tuota takkiasiaa olen myös miettinyt kovasti. Toistaiseksi uskon ainakin yhden villakangastakeista vielä menevän päälle jos laitan ilman vyötä, samoin syysparkan veikkaisin sopivan jos löysään vyötärönyörin. Mutta en ole uskaltanut vielä kokeilla kumpaakaan ;) Mulla on vähän hölmö tilanne kun la. on marraskuun loppupuolella, joten takkia tarvittaisiin ehkä 2 kk. Ei millään viitsisi sellaisen ajan takia alkaa ostamaan uutta.

      Juuri käynnistyi 26. viikko :)

      Poista
  2. Itse korvasin belly beltin leveällä kuminauhalla. Vedin "silmukan" housun napinläven läpi ja toisen pään kiinni nappiin - ajaa saman asian ja päällä mukava :)
    -Piiu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin myös kuullut noista kuminauhavirityksistä, mutta jotenkin kuminauha kuulosti minusta kauhean epämukavalta! Kun tämä on leveä, pehmeä jousto jonka pituutta pystyy säätämään, jolloin "veto" ei ole niin kova. Mutta ehkä olen vain liian ennakkoluuloinen, pitää hommata kuminauha ja testata itse ennenkuin tuomitsen :)

      Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!