sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Ihojuttuja

Varoituksena kerron heti alkuun, että luvassa on analyysia iho-ongelmistani: skippaa jos ei näppylät kiinnosta ;)

Hankin kesäkuun alussa ensimmäistä kertaa kahta kulttimaineessa olevaa Dermalogican tuotetta: precleanse ja daily microfoliant. Aikeenani jo silloin oli kirjoittaa, millaisiksi tuotteet käytössä osoittautuvat. Olen kuitenkinkin lykännyt juttua, mutta kun syyskuun Ellen "Peilikaapin kulttipurkit"- jutussa kehuttiin daily microfoliantia sain viimeisen sysäyksen lopultakin kirjoittaa oman kokemukseni. Omaan ihooni tuote ei nimittäin kovista odotuksista huolimatta sopinut.


Oikeanpuoleinen kuva: http://sokos.s-verkkokauppa.fi/webapp/wcs/stores/servlet/BrandiTuote/drhauschka-kasvovesi-spezial/148695/38939/80401/80401/80401

Taustatiedoksi kerrottakoon: ihoni on pintakuiva ja herkkä sekaiho. Epäpuhtauksia esiintyy aina etenkin T-alueella, mutta nk. akneihon tuotteita en voi käyttää, koska ihoni joko kuivahtaa ja/tai reagoi liialliseen hoitoon pukkaamalla lisää finnejä. Melkoisen haasteellinen tapaus siis. Myös kesä pahentaa minulla tilannetta (päinvastoin kuin ymmärtääkseni useimmilla muilla). Säännöllinen kosmetologilla käynti pitää ihon kunnossa, mutta aina ei ole mahdollisuutta kerran kuussa käynteihin. Siksi etsin myös jatkuvasti ihmetuotetta kotiin.

Aloitin kesäkuussa precleansen ja daily microfoliantin käytön, muutam viikko vichyn kasvoille tarkoitetun sk50 aurinkovoiteen käytön aloittamisen jälkeen. Aika pian ihooni alkoi ilmestyä näppyjä. Ensin epäilin, että kyse on vain normaaleista kesänäpyistä. Sitten arvelin, että kyseessä on sittenkin tuo uusi aurinkovoide (vaikka se ei aluksi ongelmia aiheuttanutkaan), joten lopetin sen käytön. Muutosta ainakaan parempaan suuntaan ei kuitenkaan tapahtunut. Joskus iho kuitenkin reagoi hyvään tuotteeseen rajusti ensin lisäämällä näppyjä, ennen kuin alkaa lopulta tehota. Siksi sinnittelin vielä kolmisen viikkoa, mutta sitten alkoivat täysin uudenlaiset oireet: aloin saada normaalisti puhtaisiin poskiini isoja, syvällä olevia ja pahasti tulehtuneita, "kunnollisia akne-finnejä". Sellaisia minulla ei koskaan ennen ole ollut ja peiliin katsominen itketti, jos ihan rehellisiä ollaan. Ajattelin, että onko minun nyt kuitenkin pakko mennä hakemaan Roaccutan- kuuri, jota olen tähän saakka vältellyt, koska se on niin raju koko elimistölle. Päätin kuitenkin ensin kokeilla  päivittäisestä kuorinnasta luopumista. Ja viikossa tilanne normalisoitui niin, että uusien megafinnien ilmaantuminen loppui ja iho alkoi pikkuhiljaa puhdistua normaalikuntoonsa. Mikään muu rutiineissani ei muuttunut, joten oikein mistään muusta reaktio ei voinut johtua kuin tuosta daily microfoliantista. 

Jälkipyykkiä pestään tietenkin edelleen ja sen verran raju oli tuo reaktio, että poskiini tulee jäämään myös joitakin pysyviä jälkiä. Prosessissa löysin onneksi myös kaksi kullanarvoista asetta: Dr. Hauschkan kasvovesi Spezial pystyi pahimpanakin aikana rauhoittamaan ärtsyimmän punoituksen yön aikana. Olen käyttänyt samaa kasvovettä ennenkin ja mielestäni se oli ihan ok, mutta vasta nyt aine näytti todellisen kyntensä. Tämä tuote tulee jäämään pysyväksi osaksi iltarutiiniani. Toinen oivallus tapahtui, kun parantumisvaiheen alettua keksin lopulta kokeilla rupiin Bepanthenia. En tajua miksi tämä ei aiemmin ole tullut mieleeni: ehkä olen pitänyt sitä jotenkin liian rasvaisena kasvojen alueelle. Bepanthen osoittautui kuitenkin varsinaiseksi ihmeaineeksi: jo yhden yön jälkeen iho siistiytyi huomattavasti ja mainitsemani arvet tulevat itseasiassa jäämään paljon pienemmiksi kuin aluksi pelkäsin.

Summa summarun: vaikka daily microfoliantia mainostetaan hellävaraisena ihmeaineena, oli se silti liian raju ainakin omalle iholleni. Tulen käyttämään purkin loppuun normaalin kuorinnan tapaan (kerran tai kaksi viikossa). Uutta en silti todellakaan osta, koska aivan yhtä hyviä, mutta huomattavasti halvempia kuorinta-aineita saa tähän tarkoitukseen. Precleanse sen sijaan luultavasti tulee jäämään: sitä käyttäessä kirjaimellisesti näkee miten meikki ja muu lika sulaa kasvoilta. Lisäksi Dr. Hauschkan kasvovesi suihkutetaan kasvoille, eikä sitä pyyhitä pois: siksi precleansen tuoma lisäpuhdistusteho normiputsarin oheen tuntuu erityisen tarpeelliselta. 

Miksi sitten lykkäsin jutun kirjoittamista? Odottelin rohkeutta ottaa ennen/jälkeen kuvat. Ennen-kuvat otin jo, mutta jälkeen-kuvassakin tilanne on vielä tässä vaiheessa (noin kuukausi käytön lopettamisen jälkeen) sellainen, että en ole valmis tuomaan meikittömiä kasvojani julkisuuteen. Rehellisyyden nimissä en usko pystyväni siihen koskaan. Hatunnosto kaikille, jotka tähän pystyvät: sellaiset kuvat ovat kannustaneet minuakin vaikeina hetkinä. Ikävä kyllä itse en ole näin rohkea. Toivottavasti kuitenkin tästä jutusta on apua jollekin samanlaisten ongelmien kanssa kamppailevalle: tuote on sen verran kallis, että jos iho on aiemmin reagoinut herkästi, ei välttämättä kannata tehdä samaa hutiostosta. Jostakin tuotteen maine on silti tullut, joten varmasti normaalimmalle iholle tämä tuote on hyvä ja lunastaa lupauksensa kirkkaammasta ja kuulaammasta ihosta (tai Ellen sanoin: "Iho on kuin uudestisyntynyt sädehtien kirkkaana ja pehmeänä."). Lisäksi halusin vinkata Dr. Hauschka- ja Bepanthen- löydöistäni, jos jollakulla on vielä kokeilmatta. Ja vielä lopuksi toivon tarinani tsemppaavan mahdollisia kohtalotovereita: muitakin iho-ongelmien kanssa kamppailevia aikuisikäisiä on.

Tällaisia mietteitä näin sunnuntain kunniaksi;) Onko siellä kellään kokemuksia näistä (tai muista) dermalogican tuotteista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin:)!