sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Messuilua

Mulla on kova arpajaisvoittoputki päällä: alkuvuodesta voittamani Sothysin setin lisäksi voitin viime viikolla yhdestä toisesta kivasta blogista liput Kuva&Kamera- messuille, joka oli osa nyt viikonloppuna messukeskuksessa järjestettyä GoExpo- kokonaisuutta. Aika siistiä! Sain kaverin mukaan messuilemaan ja tänään vietettiin siellä pitkä päivä: suurin osa ajasta kuluikin juuri tuolla Kuva&Kamera-puolella, mutta kävimme toki katsomassa muutkin osastot. Osastoilla kiertelyn lisäksi kuuntelimme mm. luentoa katukuvauksesta ja ihmettelimme esille laitettuja valokuvia: omat suosikkini olivat Madventures- kaksikon seikkailuista tehtyjen still- kuvien ohella luontokuvat, jotka ovat minusta pysähdyttävän hienoja.

IMG_5907
Innokkaana kuvaajanalkuna olin ottanut kameran mukaan, mutta en sitten malttanut ihmettelyltäni kertaakaan kaivaa sitä esiin ;) Lompakkoni sen sijaan löysin ja tein jokusen hankinnan. 

Olen jo hetken aikaa pohdiskellut kameralaukun hankintaa: messuilta löytämäni Manfretton laukku oli budjettiversio, joka irroitettavan sisäosansa vuoksi toiminee myös yhteistyössä muiden laukkujen kanssa. Haussa oli sellainen laukku, joka ei huuda olevansa kameralaukku: ihanin olisi nahkainen, sellaisiakin kameralaukkuja olen jossain nähnyt, mutta budjetti ei sellaiseen juuri nyt veny. Kuitenkin hiukan tekee pahaa heittää kamera vain käsilaukun pohjalle, jossa se on altis pölyn ja kosteuden lisäksi kolhuille.

IMG_5912
Irrallisen sisäosan avulla pärjään niinäkin päivinä, kun sekä kamera että jokin "parempi" laukku on molemmat pakko saada mukaan. Tämä kameralaukku on minusta kohtuullisen näköinen ja kankaisena laukku itsessään on tosi kevyt. Lisäksi tilaa on kameran lisäksi vielä muillekin romppeille (ja mahdollisille tuleville objektiiveille...). Messutarjouksessa ollut laukku oli varsin kohtuuhintainen, joten uskoisin että tällä pärjään kunnes palkankorotus tai esimerkiksi lottovoitto osuu kohdalle ;)

IMG_5908
Kamera- lehden tilaamista olen joskus ennenkin miettinyt ja nyt tartuin tarjoukseen. Lemmikkien kuvaamiseen perehdyttävä opas sen sijaan oli puhdas heräteostos ;)

IMG_5913
Sneak peekina myös kurkkaus päivän varsinaiseen yllätyshankintaan! Kun niitä Consseja ei ole kerran saatavilla, niin päädyin sitten hankkimaan vaaleanpunaiset ja varrettomat tennarit (merkki on itselleni ennestään täysin tuntematon Josef Seibel). No oho. Ainakaan ne eivät ole mustat! Jalassa tuntuivat tosi kivoilta :) Nyt vain odottamaan sitä päivää kun asfaltti on paljas ja pääsen kokeilemaan...

Mitenkäs kaikki kuvaamista harrastavat lukijat, miten teillä kulkee kamera mukana?

4 kommenttia:

 1. Kröhöm... nolona myönnän, että kamera kulkee liian harvoin mukana ja se on yleensä vain pokkari. Olen myös liian arka kuvaamaan julkisilla paikoilla! Kadehdin bloggaajia, jotka luontevasti räpsivät fiiliskuvia milloin missäkin isoilla järkkäreillään. Onneksi lapsen myötä on vähän madaltunut kuvaamisen kynnys arkioloissakin! Ja toki omalla blogillakin on ollut merkitystä, aika iso kansiollinen blogikuvia kertynyt. Niistäkin saa hyviä muistoja tulevaan.

  Ihanan näköiset sun uudet tennarit! Mä vielä omiani etsin, en siis ajatellut kuitenkaan pitää niitä Vagabondeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkomailla on helppo heittääntyä turistin rooliin ja räpsiä antaumuksella, mutta täällä Suomessa kaupungilla mullakin on aikamoinen kynnys... useammin sitten ystävien kotona jne, mutta josko tämän laukun myötä itsekin tulisi kuvailtua enemmän myös julkisilla paikoilla... ravintoloista jne otetut kuvat mullakin usein joko ihan kännykällä tai sitten ehkä pokkarilla. Mutta kyllä se häpeäkynnys muuttuu jatkuvasti matalammaksi :)

   Ja kiitos :) Mäkin kävin sovittelemassa niitä Vagabondeja: tykkäsinkin harmaita enemmän vielä niistä vaaleansinisistä. Mutta ei niihin mitään rakkaussuhdetta syntynyt ja edelleen arvelutti se likaantuminen, joten jäi harkintaan. Ja sitten messuilta löytyi nuo ja ajattelin että ellei kerran löydy sitä mitä halusin niin otetaan sitten jotain ihan muuta ;)

   Poista
 2. Kamerani kulkee muutama vuosi sitten Helsingin Stockmannin kameraosastolta ostamassani Giottosin kameralaukussa. Laukku on erittäin kestävä ja edullinen ja sitä voi käyttää myös yleisselkäreppuna, sillä se ei näytä kameralaukulta. Voin suositella, tosin en tiedä, saako merkkiä enää Stockalta, mutta varmaan nettikaupoissa on myynnissä.
  http://www.giottos.com/Products/131.jpg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Giottos oli itselleni uusi merkki, mutta kivalta näytti! Katselin vähän saman tyylistä laukkua myös siellä messuilla, se oli tosin National Geographicsin. Tällä kertaa halusin nimenomaan olkalaukun kaupunkikäyttöön (en oikein osaa käyttää reppua kuin urheillessa, vaikka se monella tapaa parempi olisikin), mutta jossain vaiheessa varmasti tulee ajankohtaiseksi myös repun hankinta maastokohteisiin. Pidän vinkkisi mielessä, kiitos :)

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!