sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Lauantain tunnelmia

Tiedättehän, miten toisinaan on ehdottoman tarpeellista istua iltaa ystävien kanssa: valvoa hiukan liian pitkään, juoda hiukan liikaa viiniä, nauraa räkättää kippurassa ja ehkä itkeäkin pari kyyneltä. Sellainen on mahdollista vain erittäin läheisten ihmisten kanssa. Ja sellaisia rakkaita vieraita meillä oli viikonloppuna <3

lyhty
Syksyn toiseksi viimeisille grillauksille sattui aivan ihana ilta: kuulas ja kirkas.

IMG_1916

Grillimestari työssään.

IMG_1927
Hauskaa oli ;)

IMG_1963
vodka
IMG_1938
annos
Sain hankittua uudet valot muutossa kadonneiden tilalle. Tuovat kivaa syksyn tunnelmaa :) (Varmaan ne hukkaan menneet ilmestyvät nyt jostain saman tien...)

IMG_1959

pullo
IMG_1972


Oi, tällaisten avulla jaksaa taas :)

Mahtavaa uutta viikkoa kaikille!

Lopuksi vinkki: Vielä tänään ehtii osallistua ihanan Annan Girly Style -blogissa arvontaan: jaossa olisi itse valitsemasi suosikkituote Zuiiin valikoimista! Arvontaan tästä.

P.S. Osaako joku fiksumpi kertoa miten noista pystykuvistakin saisi saman kokoisia kuin nuo vaakakuvat? Osaan muuttaa leveyksiä ja korkeuksia koodiin, mutta luonnollisesti tällä tavoin kapeat kuvat vääristyvät. Mitenköhän nuo saisi oikeassa suhteessa saman kokoisiksi..?

EDIT: Katsokaas nyt noita kuvia! Huippu-Monan avulla mäkin osasin (ohjeet alla kommenttilaatikossa)! Vielä täytyy miettiä vastaavasti noiden vaakakuvien kokoa, nyt ne näyttää pikkuruisilta ;) Mutta pääasia ettei palsta hypi silmissä. Jei :)

9 kommenttia:

 1. Aivan ihania tunnelmakuvia!! Hauskuus välittyy tänne saakka.

  Haluaisin muuten oppia tuon saman kuvajutun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla että kuviin onnistui tarttumaan ripaus illan taiasta :)

   Mä olen niin huono googlettelemaan ja kahlailemaan kymmeniä turhia ohjeita läpi, joten ajattelin kokeilla josko joku viisaampi säästäisi siltä tuskalta...

   Poista
 2. Muokkaa kuvat ensin koneella oikean kokoisiksi ennen kuin lataat ne. Sitten ku lataat bloggeriin ni sitten valitset kuvaksi alkuperäinen koko :) Sillä tulee! :) Ihania tunnelma kuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos neuvosta ihana Mona! Mun pitää tosissaan siirtyä käyttämään jotain toista kuvankäsittelyohjelmaa (vai olenko vain niin uuno etten osaa Picasaa käyttää?) mutta en saa sillä muutettua kuvan kokoja. Olen miettinyt tätä ennenkin ja Lightroomin testiversio on jo hetken odotellut korkkaamistaan, joten täytynee kokeilla osaisinko sen kanssa... kiitos!!!!!

   Poista
 3. Mä pienennän ColourSync työkalulla. Picasassa kuvan kohdalla hiiren oikeella ja avaa sovelluksessa-- > ColourSync ja sieltä postimerkin näköstä kohtaa nappaamalla pääset muokkaamaan kokoa :) Mulla siis macbook...:) Lightroomista pitäs ihan image size kohdasta pystyä muokkaillee:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vitsi oot huippu, kiitos <3 !!!!!!!!!!! Ajattelin että jossain Picasassakin täytyy tuo työkalu olla, kun on niin perusjuttu kuvan koko. En vain tiennyt missä: voisi olla aika paljon helpomminkin löydettävissä tuo... Lightroomia en ole vielä edes avannut, mutta arvasin että sieltä tuo varmaan löytyy jollain ihan järkevällä tavalla (image sizen olisin vrmaan kyennyt päättelemään itsekin ;)). Kiitos!

   Poista
 4. Mutta mikä se oikea leveys on...? Mistä sen näkee??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oikasin ja kävin katsomassa ihan postauksen koodista (tekstin html-näkymä), että miten leveitä nuo mun vaakakuvat on: siellä koodissa lukee kuvien kohdalla "height=" ja width=", ne ei oo vierekkäin mutta löytyy sieltä koodin seasta. Laitoin sen leveyden (mulla 640) ja tuosta ColourSyncistä voi sitten valita että skaalaus tulee tuohon leveyteen oikeassa suhteessa.

   Varmasti tuo palstan leveys löytyy myös jostain ulkoasu -asetuksista, mutta en jaksanut lähteä sieltä kaivelemaan ;)

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!