torstai 25. syyskuuta 2014

Teeny tiny little clothes...

Eli vihdoin sitä jo kauan sitten lupailtua juttua meidän vauvanvaatehankinnoista :)

Opiskelut ovat edelleen pitäneet kovin kiireisenä, mutta viikonloppuna ehdin sentään yhden mieluisaakin mieluisamman kotiaskareen kimppuun. Nimittäin pyykinpesun! Pyykin peseminen on uusien koneideni myötä ehdottomasti lempparikotityöni muutenkin, mutta erityisen mieluisaa se oli tällä kertaa, sillä pyykättävänä oli monta koneellista pikkuruisia vaatteita <3

vaatteet1
Suurinta osaa vaatteista ei saanut ohjeen mukaan kuivata rummussa: päätin noudattaa suositusta näin ensimmäisessä pesussa, vaikka en kyllä usko että 60 asteessa pestävä puuvillavaate menee kuivausrummussakaan miksikään. Siksi tulen varmasti jatkossa pyörittämään nämäkin siellä.

vaatteet2
Kuten kuvasta näkyy, on meidän pikkuisen vaatevarasto jo melkoinen. Oikeastaan kaikki tarpeelliset vaatehankinnat on jo tehty, pidemmälle eteenpäin asti. Me olemme hankkineet joitakin 56 cm vaatteita aivan alkua varten, mutta lähinnä 62 senttisiä, jotka sitten toivon mukaan kestävät jo hiukan pidempään. Hankin vaatteita sillä filosofialla, että aivan aluksi ei pakon edessä tarvitsisi lähteä ostoksille. Alkuun tuntuu hyvältä ajatukselta saada rauhoittua kotiin ja siitä sitten vasta aivan omassa tahdissa pikkuhiljaa suunnata ihmisten ilmoille.

Olemme myös saaneet ison kasan vaatteita parilta ystävältä (kiitos vielä kerran!) ja ne ovat pääasiassa olleet hiukan isompia, 68 cm ja siitä vähän ylöspäinkin. Niin suuria en ole itse ostanut, mutta nämä saavat mieluusti odotella laatikossa siihen kunnes ovat sopivia.

Vaatteiden hankinnassa olen pyrkinyt pitäytymään neutraalilla linjalla (jos bebe olikin ovela ja päätti juksata meitä vanhempia ja ultran tehnyttä kätilöä...), mutta kyllä niitä tyttömäisiäkin juttuja on mukana. Vain yksi mekko kuitenkin: alakuvassa näkyvää kaunokaista olen suunnitellut jouluasuksi Hänelle. Saas nähdä ;) Pikkuvauvan vaatteissa olen yleisesti ottaen mieltynyt neutraaleihin väreihin ja kuvioihin: reippaammat värit ja printit saavat sitten tulla enemmän mukaan jos ja kun lapsi itse niitä haluaa.

nätit
koala
20140920-IMG_7187
Äitiyspakkaus on meille vasta matkalla, mutta ennakoimme että sen mukana tuleva haalari ei meidän pikkuiselle ainakaan ensimmäisenä talvena sovi (tuurilla ensi syksynä kenties). Siksi päätimme, että marraskuussa syntyvälle vauvalle pitää hankkia toppahaalari aivan pienessä koossa. Kuten aiemmin  taisin vihjata, tuleva mummo osti meille lahjaksi tämän ihanan Pop:in haalarin. (Samasta osoitteesta on tullut myös paljon muita vaatteita ja tarvikkeita, kiitos äiti!) Haalari on pussimallinen, mutta kätevän vetoketjun ansiosta sen saa alaosastaan auki ja vauvan turvaistuimeen kunnolla. Sisäpuoli on suloisen pehmeää fleeceä. Eiköhän tässä kelpaa pikkuisen ottaa talvi vastaan <3

kotiutumisvaatteet
Kotiintulovaatteita ei ihan varmaksi vielä ole päätetty, mutta yllä kaksi vahvinta ehdokasta: turkulaisen Kui -designin suloinen pupukuosi tai Name itin Little newborn -nalle. Alaosassa lienee joka tapauksessa valkoiset pöksyt ja pikkupikkuruiset sukat, sekä tietysti tuo haalari.  Pitää sitten katsoa tarkemmin mittarista riittääkö se, vai tarvitaanko vielä lisää välikerroksia. Myssyostoksia aion tehdä vasta ensi viikonloppuna, joten nekin tästä kuvasta vielä puuttuvat.

Minkälaisella strategialla te muut olette hankkineet vauvanvaatteita? Mahdankohan olla ainut, jonka lapsi selviää etukäteen hankitulla varastolla ainakin ensimmäiset puoli vuotta ;D..?

6 kommenttia:

 1. Aww, ihania vaatteita! Esikoisesta ei tiedetty sukupuolta etukäteen, niinpä olin ostellut vain neutraaleja juttuja. Sitten kun poika oli tullut maailmaan mies kävi prismassa ostoksilla. Jotenkin sorrun edelleen siihen, että lapsilla on ihan liikaa vaatteita. Kuten myös itsellänikin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi ON niiiiiin suloisia! Senpä takia olen excelöinyt meidän kaikki vauvanvaatteet koon mukaan, joten KUVITTELEN ainakin että homma on ihan hanskassa ja kaikkea on vain tarpeellinen määrä ;) Muuten voisin shoppailla noita ihan loputtomasti. Vielä tuntuu jotenkin vaikealta silti tietää mikä se "sopiva" määrä vaatteita lapselle olisi, kun ei tiedä millaiseksi pulauttelijaksi/kuolaajaksi jne lapsi osoittautuu eikä että millaiseksi omat vaatteenpesu/vaihto jne rutiinit muodostuu. Varmaan vähemmälläkin pärjäisi, mutta eipä tule hätä. Ellei lapsi tule kovasti etuajassa tai ole muuten tosi pieni: siinä tapauksessa pitää laittaa mies aivan minivaateostoksille ;)

   Poista
 2. Oi, teille tulee tyttö?? Miten tämä uutinen oli mennyt ihan ohi. Onnea, ihanaa! Olet kyllä todellakin varautunut hyvin, mulla oli ehkä 5 bodya ja muutamat housut kun T syntyi, ja jouduinkin heti ostoksille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, semmoista veikattiin että tytöntylleröinen olisi tulossa <3 Muistelinkin tätä kirjoittaessani jotain sun kommenttia, jossa mainitsit ettet ollut ostanut paljon mitään etukäteen. Mulla on tosiaan aikamoinen varasto jo kaikkea, toivottavasti olen osannut edes jollain tasolla hankkia järkeviä juttuja ;) Ja jotakuinkin oikeassa koossa... Olen ainakin yrittänyt muistella vinkkejä kietaisubodyista ja muista, niitä sitten olen hamstrannut :D Mutta tosiaan kuvaa vääristää hiukan se, että ollaan saatu käytettynä aika paljon niitä isompia vaatteita, jotka menee ehkä vasta vuoden päästä. Niitä en sentään ole ostanut itse, mutta kiva kun on ollut mahdollista kierrättääkin.

   Poista
 3. Moi!

  Meille syntyi vauva heinäkuussa ja mulla oli kans valtavasti vaatteita. Monet jäi ihan helteidenkin takia käyttämättä, mutta silti mulla on tästä nyt edes vähä kokemusta :) Eli kaikki hoki meille et ihan pieniä ei kannata ostaa, mutta se vasta syntynyt vaan on tosi pieni! Meidän poika oli syntyessään melkein neljä ja puol kiloa, mut 56 vaatteet meni hänelle ekat kaksi kuukautta ja edelleen 56 senttiset housut on hyviä. 62 menee hänelle ehkäpä juuri kokolapun mukaiset 2-4 kk, mutta jotenkin koko 62 tuntuu 'välikoolta', eli sen ja 68 välillä ei tunnu olevan paljoa eroa...

  Mietin, että jos teille tyttö tulossa niin ovat usein vielä vähä sirompia ku pojat. Siinä mielessä 56 voiolla tosi pitkään hyvä. Sitten ku parin kuukauden vanhana ovat jo pikkasen pyöreämpiä niin toki 62 voi olla jo ihan kelpo koko käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla tällainenkin mielipide! Meillekin on sanottu lähinnä just ettei niitä pieniä kannata hankkia oikeastaan ollenkaan, mutta joitakin olen silti ostanut, kun olen ajatellut että sen pari kuukautta menisi ne 56 cm. Saas nähdä miten käy :)

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!