tiistai 30. syyskuuta 2014

Turvakaukalojuttuja

Terveiset Helsingistä! Takana on ihana, pitkä viikonloppu ystävien seurasta nauttien ja antaumuksella vauvashoppailuja tehden. Kyllä teki hyvää päästä rentoutumaan :)! Arkeen on kuitenkin palattu heti rytinällä. No, eiköhän se tästä, tehtävä kerrallaan. Viimeinen rutistus ennen mammalomaa :) Vauva tuntuu muuten aivan viime päivinä kasvaneen ihan hurjasti, ainakin jos liikkeistä voi mitään päätellä. Hän liikkuu edelleen paljon (mikä on kiva) ja tuntuu kääntyilevänkin vielä, mutta toisaalta tuntuu ettei kääntyilyyn oikeastaan olisi enää kunnolla tilaa... muljaus on nimittäin välillä aikamoista ja maha näyttää tämän tästä melko mielenkiintoisen muotoiselta ;)

Turvakaukalo on ollut se hankinta vauvalle, josta olen ollut kaikkein tarkin. Vaunuja en ihan kauheasti vertaillut, sillä uskon että ne omat tarpeet tietää oikeasti vasta käytön kautta. Ainut toivo koski hyviä renkaita, jotka toimivat myös talvella täällä maalla. Ulkonäköä en ajatellut yhtään ja mieluusti toivoin, että vaunut löytyisivät käytettynä. Ja niin ne onneksi löytyivätkin, ystävän isoveljen perheestä: saamme ne kotiin varmaankin ensi viikonloppuna. Samasta osoitteesta hankimme myös pinnasängyn ja itkuhälyttimet (haaveilin kyllä monessa blogissa hehkutetusta Nabbysta, mutta tässä kohtaa ratkaisi hinta asian). Näistä juttua sitten myöhemmin.

Turvakaukaloa sen sijaan en missään nimessä olisi ostanut käytettynä mistään muualta kuin joltain erittäin hyvältä ja luotettavalta ystävältä (en luota erilaisten kirpparimyyjien "ei kolaroitu" -ilmoituksiin...). Lisäksi toivoin Isofix -kiinnitystä, kun meillä sellainen mahdollisuus kerran autossa on. Koska kellään lähipiiristä ei ollut tällaista kaukaloa tarjolla, oli hankinta tehtävä uutena. Valinnassa tärkeimpänä kriteerinä oli turvallisuus, joten päätimme hankkia sen ainoan uusimmassa turvaistuintestissä arvosanan "erinomainen" saaneen, Recaron Privia -kaukalon. Kaukalo sai parhaat tulokset nimenomaan Isofix -kiinnityksellä ja se on mukavan kevyt.

Recaro2
Käyttökokemuksia tästä ei luonnollisesti vielä meillä ole, mutta säädöt ja kiinnitys vaikuttavat todella helpoilta (väärinkiinnittämisen äärimmäisen pieni mahdollisuus olikin yksi testissä arvioitu ominaisuus). Ulkonäöltään tämä ei minusta ole sen kauniimpi tai rumempi kuin ne muutkaan. Värinä olisin mieluummin ottanut vielä neutraalimman mustan tai harmaan, mutta nähtävästi moni muukin on halunnut juuri tämän kaukalon: parissa verkkokaupassa oli saatavilla tätä violettia ja kirkkaamman pinkkiä "cherryä", mutta muut värit olivat joka paikassa loppu. Kuulemma loppu maailmanlaajuisesti ja lisää tulee vasta joulukuussa, eli meille ehdottomasti liian myöhään. Isofix -telakkaakaan ei monesta kaupasta enää löytynyt, mutta onneksi löysin lopulta sekä kaukalon (liikkeen viimeinen kappale!) että telakan Vaunuaitasta

Vaunuaitan palvelua muuten haluan kehua: en ole aiemmin asioinut liikkeessä, mutta ainakin tällä kertaa sain erinomaista asiakaspalvelua. Laitoin tilauksen menemään joskus pe-la välisenä yönä ja jo lauantaina sain soiton, että tilaamaani kaukaloa ei ollut saatavilla toivomassani värissä, mutta että liikkeessä on yksi violetti jäljellä, jos kelpaa. Kelpasihan se ja jo tiistaina lähetys oli saapunut lähipostiimme: toimitus luvattiin 3-5 päivässä, mutta meille tämä saapui alle 2 arkipäivän sisällä. Uskomattoman ripeää toimintaa sanoisin. (Ja ei, tämä ei ole maksettu mainos :))

Millaisia kaukaloita teillä muilla on? Millä perustein valitsitte omanne ja onko hankinta osoittautunut myös käytännössä toimivaksi? Onko jollain muulla tätä Recaro Priviaa?

4 kommenttia:

 1. Heips, minä taas kommentoimassa. :) Meillä oli Maxi-Cosin kaukalo, jonka mallia en nyt edes muista tähän hätään. Ostettiin se hyviltä ystäviltä käytettynä. Erinomaisen kätevä se oli juuri siksi, kun mukana tuli telakka. Lisäksi sen pystyi kliksauttamaan suoraan vaunujen runkoon ja tätä yhdistelmää tulikin käytettyä tosi ahkerasti. Oli paitsi kätevä, niin myös lapsi viihtyi siinä paremmin kuin vaunukopassa, josta näki huonosti ulospäin. Miinusta Maxi-Cosille antaisin siitä, että kaukalo oli aika painava ja ettei kuomua pystynyt säätämään yhdellä kädellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina yhtä kiva juttu :) Meidän kaukalon huonona puolena on, ettei se tule sopimaan vaunujen runkoon ilman Recaron omaa adapteria. Sitä ei ole ainakaan vielä raaskittu hankkia, mutta katsotaan josko sitten vähän myöhemmin: varmasti olisi tosi kätevä.

   Poista
  2. Mitkä vaunut teillä on? Meilläkin tarvittiin vaunuvalmistajan adapterit, mutta ne olivat koko ajan kiinni kaukalossa, ei siis irrotettu missään vaiheessa. Sujahti niistä huolimatta telakkaan hyvin joten koko adaptereja ei tavallaan edes huomannut.

   Poista
  3. Emmaljungan Cerox -malli, sitä samaa ei taideta enää valmistaa kun ostettiin käytettynä. Recaron sivuilta ymmärsin että pitäisi käyttää niiden adapteria, mutta ehkä Emmaljungan ajaisi saman asian? Hmm, täytyy tutkailla vielä tarkemmin :)

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!