torstai 6. elokuuta 2015

Asuntomessut osa 3: makuuhuoneet

Omaa makuuhuoneprojektiani ajatellen kuvasin messuilla eri kohteissa noin miljoona, eli ainakin tosi monta, eri harmaan sävyistä seinää, mutta epämääräisten seinien esittely täällä ei varmaankaan olisi kovin mielekästä. Siksi valitsin tähän muutaman, joissa oli kaikissa jotain mistä pidin.

Makuuhuoneet olivat vaaleita ja rauhallisia. Ihan kivoja, mutta ei supervau -fiiliksiä. Parissa oli sama lamppu kuin meidänkin makkarissa (siis tämä): hassua että nyt vasta, kun meilläkin on tuo jo kohta muutaman vuoden ollut. 

Kokonaisuutena ainakin yksi kivoimmista ellei kivoin, oli alla oleva makuuhuone: sävyjen ja tunnelman lisäksi ihastuin etenkin lamppuun, jakkaraan ja kauniisiin tekstiileihin.

harmaamakuuhuone
sängynpääty

Tämän makuuhuoneen seiniä en ymmärrä, mutta sängyn pääty on mielestäni erittäin kaunis -ja minähän en yleensä ollenkaan tykkää sängynpäädyistä, oli ne millaisia vain. Jopa niin kaunis, että joskus kun on uuden sängyn aika, voisin melkein kuvitella tuollaisen meillekin.

sininenseinä
Jo yhdestä sinisestä olohuoneesta tuttu "liukuvärjätty" seinä on kaunis myös makuuhuoneessa. Vaikka seinä siis on periaatteessa paljonkin mieleeni, jättää jokin tuossa kokonaisuudessa silti "kylmäksi". En oikein osaa sanoa mikä. Mutta seinästä pidän ja voisin hyvin kuvitella samaa ideaa hyödynnettävän monella muullakin värillä ja ehkä eri huoneissakin.

Ylipäänsä messut eivät siis tarjonneet mitään erityistä uutta ja jännittävää makuuhuoneissa. Monen ns. päämakuuhuoneen yhteydessä oli jenkktyyliin kylppäri ja useassa talossa myös vaatehuone. Kylppäri-ideaa kannatan lämpimästi. 

Mutta pakko marmattaa. Siis ne vaatehuoneet, mitä ihmettä?!? Isot pukeutumishuone -henkiset walk in closetithan ovat nyt "muotia": kauniisti sisustetut ja kalustetut huoneet, jotka mahdollistavat omassa kaapissa shoppailun ja usein myös huoneessa laittautumisen (tsekkaa vaikka nämä ihanuudet). Mutta ei, asuntomessuilla kaikki vaatehuoneet olivat todella pieniä ja niissä oli valkoiset seinät ja hyllyt (näytti sellaisilta elfa -hyllyiltä). Siis sanoinko jo että mitä ihmettä?!? Ei minkäänlaista yritystä: ymmärrän että näinä aikoina tehdään kustannustehokkaita ja järkeviä ratkaisuja, mutta pienen ja pröystäilemättömänkin saa tehtyä kauniiksi. Vierailemieni kohteiden vaatehuoneissa tasan yhdessä oli edes vähän yritystä, loput olivat ankeampia kuin omani. Joka on siis ankeaakin ankeampi. En ymmärrä en.

Tulossa on vielä pari asuntomessupostausta, toivottavasti vielä jaksaa kiinnostaa :)

2 kommenttia:

 1. Mä olin kanssa käymässä about viikko sitten asuntomessuilla ja nyt kun mietin, niin ei oikein mikään kohde tai huone jäänyt mieleen erityisenä. Oli kauniita huoneita, muttei mitään "ooh, mäkin haluan tuollaisen / noin sisustetun". Muutamista kylppäreistä tykkäsin ja pihojen suurista terasseista kesähuoneineen (muuten pihat nyt oli pieniä).
  Itse asiassa mun mieleen oli paljon enemmän vähän messualueen ulkopuolella olevat eke-loftit. Niistä oli vain pari sisustettu, mutta tosi kauniisti ja vähän erilailla. Lisäksi oli näytetty, miten lofteista voi muokata oman näköisen. Niille kohteille peukku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äh: mä olin priorisoinut omakotitaloja, joten ei ehditty noihin eko -lofteihin ollenkaan. Tosi harmi :(
   Pihoihin panostamisesta tykkään myös itse: kyllä niillä Suomessakin on käyttöikää, varsinkin jos terassi on osin lasitettu -silloinhan niitä voi käyttää ympäri vuoden. Itsekin haaveilen että lasitettaisiin meidän terassi: siinä olisi ihana talvella istua ihailemassa tähtitaivasta kuuman juoman kanssa. Ja minusta pihat oli kaupunkipihoiksi kohtuullisen kokoisia, jos vertaa vaikka Espooseen joitakin vuosia sitten. Mutta onhan ne minimaalisen pieniä silti: justiinsa mietin että meidän pihassa olisi pääkaupunkiseudulla yhtään liioittelematta 6-8 taloa...

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin:)!